More

  It’s a Small World in Disneyland Paris

  It’s a Small World is een attractie waar veel een haat-liefdeverhouding mee hebben. Aan de ene kant is het een Disney klassieker uit de koker van Walt Disney zelf. Aan de andere krijg je dat liedje de rest van de dag niet meer uit je hoofd! Sommige mensen vinden het zelfs een griezelige attractie, al die poppen die je aanstaren…

  In Disneyland Paris zijn de meeste attracties geschikt voor het hele gezin. Een kinderattractie – als It’s a Small World – is daardoor ook heel leuk voor volwassenen. De hele familie past in het bootje, zelfs als je een lichamelijke beperking hebt wordt er voor een aangepast bootje gezorgd. Daardoor is een het een aanrader voor jong en oud. Maar wat kan je precies verwachten?

  Waar vind je It’s a Small World?

  It’s a Small World ligt helemaal achterin het Disneyland Park in het gedeelte Fantasyland. De makkelijkste manier om er te komen is om onder het kasteel door te gaan en dan rechtdoor blijven lopen tot de theekopjes. Hierna sla je rechtsaf en ga je op het geluid van de klok.

  Je kunt het eigenlijk niet missen. Niet alleen de klok hoor je al van ver, ook de vrolijk gekleurde buitenkant van de attractie trekt direct de aandacht. Voor de ingang van de attractie staat een fontein met een wereldbol met daarop een boot met allerlei figuurtjes uit de attractie.

  Het verhaal achter It’s a Small World is ook best mooi als je erover nadenkt. We zijn allemaal uniek en toch hetzelfde. Een attractie met een boodschap dus, al zal bij de meeste met name het liedje blijven hangen.

  De wachtrij en instappen

  De wachtrij van It’s a Small World is buiten. Gelukkig wel overdekt! Je kunt daardoor goed inschatten hoe druk het is. Staat de rij tot onder het afdak rechts of zelfs buiten? Dan sta je al gauw 20 tot 30 minuten te wachten. Staan ze op het schuine gedeelte richting de bootjes? Dan ben je binnen 10 minuten aan de beurt.

  De rij wordt meestal opgesplitst in 2 gedeeltes. Het maakt niet zoveel uit in welke je staat, ze zijn beiden ongeveer even snel. Vanuit de rijen worden er elke keer 2 bootjes gevuld die tegelijk vertrekken. Er kunnen behoorlijk wat mensen in de bootjes dus de rij gaat vrij snel.

  Wanneer je eenmaal zit is het tijd voor de attractie….

  It’s a Small World – de attractie

  De boot verlaat het station en vaart rustig het showgebouw in. In de verte hoor je de muziek al. Vrolijke bordjes heten je in diverse talen welkom. Vervolgens is het tijd voor de attractie.

  Tijdens de rit vaar je langs allerlei continenten en landen. In elk land zijn er poppen in lokale klederdracht, dieren of bijpassende gebouwen. Het zal je niks verbazen dat de Nederlandse pop in een tulp zit, gekleed als Zeeuws meisje en met klompen aan. Hoe cliché!

  En zo gaat het eigenlijk met elk land. Toch is het niet zo over-the-top als bijvoorbeeld Carnaval Festival in de Efteling, al is het principe hetzelfde.

  Voor wie is deze attractie geschikt?

  Eigenlijk voor iedereen. Je kan niet naar Disneyland Paris zonder in deze attractie te zijn geweest. Kinderen vinden het sowieso prachtig om al die vrolijke poppen en dieren te zien. En aan het einde al die glitters zal zeker een indruk bij ze achterlaten.

  Neem de attractie als volwassene met een korreltje zout en kijk met name hoe mooi alles is gemaakt. De decors zijn namelijk tot in de details uitgewerkt. Probeer de landen te raden die worden uitgebeeld of gebruik de attractie om je voeten even rust te geven. Dat is ook heel belangrijk in Disneyland Paris!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

  Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement is dat mogelijk. Zie je...

  Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

  Romantischer kan het eigenlijk niet. Trouwen in Disneyland Paris met jouw eigen droomprins of -prinses. Foto's met het kasteel op de achtergrond....

  Voor wie zijn deze pretparken eigenlijk geschikt?

  Of je nou met z'n tweeën bent, of een gezin met kleine óf juist grote kinderen. Pretparken zijn altijd een leuk dagje...

  Preston Palace – doen of niet?

  Heb jij de reclames van Preston Palace ook weleens gezien? Een groepje vrolijke mensen die eten, bowlen of zich vermaken in een...

  EuroDisney

  Bij het horen van de naam EuroDisney krijg ik altijd een beetje nostalgische gevoelens. Dit was namelijk de naam van Disneyland Paris...
  X