Is Disneyland Paris ook geschikt voor volwassenen?

Disneyland Paris is een populaire bestemming voor gezinnen vanuit geheel Europa. Kinderen hebben de grootste lol als ze samen met hun favoriete Disney figuur op de foto gaan en ze zingen vrolijk mee als ze de bekende liedjes horen.

Minder bekend is dat Disneyland Paris ook een populaire bestemming is voor volwassenen. Bijvoorbeeld jonge stelletjes die samen voor het eerst een paar dagen weg gaan of volwassen Disney liefhebbers die met veel plezier regelmatig terugkeren naar de parken.

Door de ligging op ongeveer 30 minuten van de stad Parijs is een bezoekje ook heel goed te combineren met een stedentrip.  Maar ook als je je weer even kind wilt voelen is Disneyland Paris een geschikte bestemming voor volwassenen.

De Disneyland Paris Parken

Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken, een uitgaansgedeelte, 6 hotels en 2 bungalowparken. In de buurt zijn er diverse Partner Hotels die net buiten het Disney resort liggen maar een gratis pendelbus hebben naar de Disney Parken.

De twee pretparken van Disneyland Paris zijn niet vergelijkbaar met de parken die je wellicht vanuit Nederland kent. Er is namelijk veel aandacht besteed aan de aankleding. Elk gedeelte van de parken heeft een eigen thema die tot in de kleinste details is doorgevoerd, van de attracties tot de restaurants en zelfs de toiletten.

Het Disneyland Park is het grootste park van Disneyland Paris. Dit is het sprookjespark. Je kunt hier op de foto met diverse Disney figuren, er zijn shows en parades, en natuurlijk diverse attracties. Eigenlijk is elke attractie geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, maar ik kan me voorstellen dat je bijvoorbeeld de draaimolen en de Disney sprookjesattracties liever overslaat.

Voor meer actie en thrillrides kan je beter naar het Walt Disney Studios Park gaan, al is dit park minder mooi aangekleed als het Disneyland Park. Hier vind je onder andere de Tower of Terror en Rock ‘n Rollercoaster. Twee attracties waarvan de adrenaline zeker door je lijf zal gieren. Het nadeel van dit park is dat er weinig attracties zijn vergeleken met het Disneyland Park.

Disneyland Paris attracties voor volwassenen

Disneyland Paris is een familiepretpark. Dat betekent dat de meeste attracties voor zowel jong als oud geschikt zijn. Je kunt het vergelijken met de attracties van de Efteling. Bijvoorbeeld Droomvlucht, Symbolica en Carnaval Festival zijn voor iedereen geschikt. Disneyland Paris heeft veel vergelijkbare attracties.

Ga je voor de thrillrides dan zijn er in Disneyland Paris een aantal attracties die je kunt doen. HyperSpace Mountain, Rock ‘n Rollercoaster en Indiana Jones zijn 3 achtbanen met één of meerdere loopings. Bij HyperSpace Mountain word je op de muziek van Star Wars de ruimte ingeschoten. Rock ‘n Rollercoaster is een achtbaan in het donker met de muziek van de ban Aerosmith. Indiana Jones and the Temple of Peril is een onrustige achtbaan met 1 looping waarbij je behoorlijk door elkaar geschud wordt.

Naast deze thrillrides zijn er ook andere attracties die je als volwassene zeker gezien moet hebben. De eerste is het spookhuis Phantom Manor, geen enge schrikmomenten maar een rit door een eng, verlaten huis. Ook een aanrader is Buzz Lightyear Laser Blast waarbij je een wedstrijdje tegen elkaar doet wie de meeste aliens kan raken. Daarnaast mag je ook de theekopjes niet missen, waarbij je zelf kunt bepalen hoe hard het karretje ronddraait.

Restaurants voor volwassenen

Rustig dineren is er in Disneyland Paris vrijwel niet bij. De meeste restaurants staan boordevol tafeltjes waardoor er maar weinig ruimte is tussen jou en de mensen naast je. Door de grote hoeveelheid gezinnen zijn de restaurants daarnaast rumoerig waardoor je elkaar soms nauwelijks kunt verstaan.

Als je als volwassenen iets wilt eten in Disneyland Paris zijn er een aantal opties. De eerste is eten bij een fastfood/quickservice restaurant. Als je buiten de gewone eettijden gaat zijn deze heerlijk rustig, de maaltijden zijn goed betaalbaar en je hebt keus uit onder andere hamburgers, friet, spareribs, maar ook salades en pizza’s. Niet de meest gezonde opties maar dat weet je in een pretpark.

Wil je liever eten in een restaurant met tafelbediening dan zijn bijvoorbeeld het Captain Jack’s restaurant en Walt’s in het Disneyland Park een goede keus. In Disney Village kan je eten bij Annette’s Diner. Dit restaurant heeft aanzienlijk meer ruimte tussen de tafels dan andere restaurants waardoor je minder last hebt van de andere gasten.

Wil je de drukte van de Disney parken ontlopen dan is er op 5 minuten van Disneyland Paris een groot winkelcentrum. Val D’Europa – zoals deze heet – is elke dag van 10-21 geopend (op zondag tot 20.00). Hier vind je naast diverse winkels ook een aantal restaurants waar je meestal rustiger (en goedkoper) kunt eten. Je kunt het winkelcentrum per auto of metro bereiken.

Voor wie is Disneyland Paris minder geschikt

Het is vanzelfsprekend dat als je niks met pretparken hebt je Disneyland Paris beter kunt overslaan. Als je meer plezier beleeft aan cultuur of graag dingen wilt bezichtigen kan je beter naar de stad Paris gaan.

Voor wie Disneyland Paris ook minder geschikt is, is voor volwassenen die – zoals Walibi dat zo mooi zegt – hard willen gaan. Enge thrillrides zijn er maar weinig. De meeste attracties zijn voor iedereen geschikt en hebben daarom maar weinig g-krachten. Ga je echt voor de thrillrides dan kan je Disneyland Paris beter overslaan.

Voor wie Disneyland Paris wel geschikt is, is iedereen die zich weer even kind wil voelen. Even lekker gek doen en jezelf anders gedragen dan je normaal zou doen. Het helpt zeker als je ook de films hebt gezien toen je klein was. Dan vind je het nog leuker om met de figuren op de foto te gaan en om de attracties te bezoeken. Het is niet raar om als volwassene naar Disneyland Paris te gaan.

Beste periode om te gaan

Als je als volwassene naar Disneyland Paris gaat ben je waarschijnlijk niet gebonden aan de schoolvakanties. Hierdoor kan je de drukste periodes in de parken makkelijk omzeilen. Doordeweekse dagen zijn het rustigst, zeker van maandag t/m donderdag. Ook weekenden in de herfst en winter zijn vaak rustig, behalve tijdens speciale evenementen als Halloween en kerst.

De kerstperiode in Disneyland Paris is de leukste tijd om te gaan. Het kan soms erg koud zijn in de parken maar de kerstmuziek, de vele lampjes en de versieringen maken een hoop goed. Tijdens deze periode zijn er ook speciale shows en parades en in de winkeltjes vind je veel leuke kerstspullen.

Ga je tijdens een drukkere periode dan kan je het beste minimaal 2 dagen naar Disneyland Paris gaan. Je hebt dan voldoende tijd om alles te zien wat je wil. Zeker als je allebei de parken wilt zien is 1 dag eigenlijk te kort. Heb je maar tijd voor één park? Kies dan het Disneyland Park, dit is het meest magische park met de meeste attracties en shows.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...