Verschil tussen Disney’s Newport Bay Club en Disney Sequoia Lodge

Disney’s Hotel Newport Bay Club en Disney’s Sequoia Lodge zijn twee hotels vlakbij Disneyland Paris die qua prijs niet ver uit elkaar liggen. Sinds 2016 is Disney’s Newport Bay Club officieel een 4 sterren hotel waardoor deze van de comfort naar de luxe categorie is gegaan. Hierdoor is het waarschijnlijk dat dit hotel in de komende jaren wat duurder zal gaan worden.

Ligging & thema

Allebei de hotels liggen aan Lake Disney op ongeveer 15 minuten lopen van de entree van de parken. Voor wie niet wil lopen rijdt er regelmatig een gratis pendelbus tussen de hotels en de parken. De hotels hebben een eigen thema dat je overal terugziet. Disney’s Hotel Newport Bay Club heeft een nautisch thema en het interieur lijkt op dat van een luxe cruiseschip. Disney’s Sequoia Lodge is een grote houten lodge, waarbij het van binnen net lijkt alsof je ergens diep in de bossen zit. Disney staat bekend om de beleving en het uitwerken van thema’s tot in de kleinste details. Dat merk je zeker in deze hotels.

De kamers

Zowel Disney’s Hotel Newport Bay Club als Disney’s Sequoia Lodge zijn recentelijk gerenoveerd. De kamers zijn nieuw en ogen fris. Newport Bay Club heeft een grondigere renovatie doorstaan waarbij het hotel nu zelfs in de luxe categorie valt. Dit merk je niet alleen in de kamers maar ook aan service wordt veel aandacht besteed.

Qua faciliteiten lijken de hotels verder erg op elkaar. Er is een aparte verdieping voor mensen die graag iets meer luxe willen tijdens hun vakantie. Ook hebben allebei de hotels een zwembad, fitness ruimte, een winkeltje en voldoende mogelijkheden voor kinderen om heerlijk te kunnen spelen.

De verschillen

Er zijn een aantal verschillen tussen de beide hotels. Disney’s Newport Bay Club ligt een stukje verder lopen van de parken dan Disney’s Sequoia Lodge. Dit is met name fijn als je na een lange dag pretpark snel naar de kamer wilt. Daarnaast is Newport Bay Club ook een stuk groter dan Sequoia Lodge waardoor het hotel vaak wat drukker en kolossaler aan voelt.

De restaurants bij Newport Bay Club zijn minder groot opgezet waardoor het tijdens het ontbijt rustiger is, in Sequoia Lodge zijn de restaurants 2 grote ruimtes die erg rumoerig kunnen zijn als het druk is.

Welk hotel is het beste

Eigenlijk zijn er maar 2 grote verschillen tussen deze hotels: de prijs en het thema. Daarnaast zal Disney’s Newport Bay Club iets meer luxe bieden dan Disney’s Sequoia Lodge. Welk hotel het beste is hangt af van het budget, hoeveel luxe je zou willen en welk thema je het leukst vindt. Verder zit er tussen deze hotels weinig verschil.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here