Hotel New York in Disneyland Paris gaat dicht. Maar daar komt iets moois voor terug!

Ja je leest het goed. Vanaf volgend jaar is Hotel New York in Disneyland Paris gesloten. Het Big Apple hotel waarbij de buitenkant iets weg heeft van de wolkenkrabbers van Manhattan gaat een geheel jaar dicht voor een grondige verbouwing.

Tijdens de D23 Expo – een grote bijeenkomst voor Disney liefhebbers – in Japan werd de komt van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel aangekondigd. Vanaf januari 2019 zal het hotel geheel gesloten zijn om gasten geen overlast te laten ondervinden van de verbouwingswerkzaamheden. In 2020 opent het vernieuwde Disney’s Hotel New York de deuren.

Hoe ziet Disney’s Hotel New York er nu uit?

Voor wie nog nooit in dit hotel geslapen heeft is het lastig om een goed beeld te krijgen van de veranderingen. Het hotel bestaat uit een toren met 2 vleugels. De toren heeft 8 verdiepingen, de vleugels 4.

In de zij-vleugels van het hotel bevinden zich de restaurants, de winkel, de sportclub en het zwembad. In de hoofdtoren bevindt zich de bar en de receptie. Op de hogere verdieping vind je daarnaast de Empire State Club. Als je verblijft in dit gedeelte ontvang je een aantal extra’s waaronder toegang tot een lounge waar je kunt ontbijten en de gehele dag drankjes en snacks kunt krijgen.

Het hotel van binnen is erg donker. De uitstraling is zakelijk en misschien een beetje kil. Er lopen veel zakenmensen, omdat het hotel een groot conferentiecentrum heeft. Voor gezinnen zijn er leukere, sfeervollere hotels om in te verblijven.

De kamers zijn ruim en licht. Het appelthema (Big Apple…) zie je terug in de meubels die er staan.

Als je goed kijkt zie je het Vrijheidsbeeld in de lamp. Alleen de Mickey in de bedsprei herinnert je eraan dat het een Disney Hotel is.

Het grootste voordeel van dit hotel is de locatie. Het ligt namelijk direct naast Disney Village waar je binnen 5 minuten naartoe loopt. Dat is fijn als je ‘s avonds nog even wilt winkelen of snel een hamburger wil halen bij de McDonalds. Wanneer je na een lange dag lopen in de parken teruggaat naar je hotel ben je lekker snel op je kamer.

Ook leuk is de schaatsbaan in de winter. Net zoals ze in New York doen. Je kunt schaatsen huren en samen romantisch rondjes schaatsen over het ijs in de vijver.

Na de verbouwing

Vanaf 2020 heeft het hotel afscheid genomen van het New York thema en zullen de Marvel figuren de hoofdrol spelen. Zoals Disney het zelf beschrijft, het wordt een hotel waar Tony Stark trots op zou zijn.

Op de conceptart afbeeldingen die gepubliceerd werden en die wij – met dank aan de Disney Parks blog – met jullie delen zie je Marvel figuren overal terug. Iron Man, Spiderman en The Avengers.

Bovenstaande foto is van de lobby. Je kijkt naar de muur waarachter de bar zich bevindt. Voor de mensen die weleens in dit hotel zijn geweest is dit een hele verandering. Een groot verschil!

De Marvel Superhelden zijn prominent aanwezig. Je ziet het schild van Captain America en de hamer van Thor. Ook de pakken van Iron Man hebben een opvallende plaats gekregen. Als je goed kijkt zie je ook Spiderman terugkomen in de muurbekleding.

Hieronder nog een foto van hoe de nieuwe lobby eruit gaat zien. Je kijkt naar de uitgang van het hotel aan de kant van Disney Village. Aan de rechterkant zit de bar, links zie je de receptie.

De nieuwe lobby ziet er een beetje uit als een druk station in New York met Marvel details. Wat opvallend is, is dat het een hotel voor volwassenen en gezinnen met grote kinderen lijkt te blijven. Er staan maar weinig kinderen op de foto. De Marvel films zijn natuurlijk ook voor een wat ouder publiek. Maar het zou toch zonde zijn zo vlakbij een populaire bestemming voor kinderen.

Ook de kamers worden compleet anders. Vergelijk onderstaande foto maar met de foto hierboven met het huidige design van de kamers. Ja, het is even wennen. De schilderijen zijn natuurlijk van Marvel Superhelden. De rest van de kamer oogt grijs en strak. Er straalt niet veel warmte vanuit, het is juist erg modern wat wel goed past bij het thema.

Is het een goede verandering?

Tja, dat is nu natuurlijk nog lastig in te schatten. De verbouwing is nog niets eens begonnen. Laten we voorop stellen dat Disney een goede weg is ingeslagen met de verbouwing van de verschillende hotels.

Disneyland Paris is een drukbezochte bestemming waarbij de hotels en de kamers genoeg te verduren hebben. Tussentijds frissen ze de kamers regelmatig op. Maar de hotels zijn nooit lang gesloten. Het is ook lastig om een gedeelte te verbouwen als er gasten logeren in het hotel die vaak genoeg geld hebben neergeteld voor een magische ervaring.

De laatste verbouwing van Disney’s Hotel New York is al weer een groot aantal jaar geleden. Toen werden de kamers opgefrist met een ander behang, nieuwe meubels en vloerbedekking. Nu gaan ze het wat extremer aanpakken.

Als Disney liefhebber weet ik niet zo goed wat ik moet denken van de Marvel transformatie. Toegegeven, er zijn maar weinig sprookjes die goed passen bij het New York thema en de andere hotels hebben allemaal een Disney aankleding gekregen. Toch voelt het minder magisch. Het is wel een goede manier van Disney om mensen die niet zoveel hebben met de bekende tekenfilms en figuren toch naar het park te trekken. Ook voor gezinnen met oudere kinderen is het misschien een betere keus dan een Bambi of Cars kamer. Aan de andere kant, ga je niet voor niks naar Disneyland Paris en verwacht je juist de bekende figuren.

Gaan we er logeren als de verbouwing gereed is? Absoluut! Alleen al om te zien hoe het geworden is. Zou het onze eerste keus zijn daarna? Heel eerlijk, denk ik het niet. Disney’s Hotel Newport Bay Club heeft dezelfde luxe maar straalt veel meer uit. Het enige dat dit hotel mist is de locatie van Hotel New York. Je moet iets verder lopen om naar je hotel te komen.

Wat vinden jullie van de verbouwing? Deel jouw mening hieronder!

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...

Eten, drinken en merchandise tijdens het Frozen en Legends of the Force seizoen

Gisteren publiceerde Disneyland Paris twee "guides" voor het nieuwe Frozen en Star Wars (Legends of the Force)...

Tips om niet ziek te worden in (Disney) pretparken

Ken je dat? Als je naar een pretpark bent geweest wordt je in de dagen erna ineens...

Raad de Disneyland Paris attractie!

Vandaag doen we - vanwege het weer buiten - een spelletje. Kan jij aan de hand van...