Hoe werkt de shuttlebus naar Disneyland Paris en waar stopt deze?

De laatste tijd krijg ik de vraag hierboven best vaak. Met name vanuit de Partner Hotels is het soms onduidelijk hoe de shuttlebus precies werkt. Dat snap ik overigens helemaal. De eerste keer dat ik in zo’n hotel verbleef wilde ik ook alles weten over de shuttlebus. Met name hoe handig het is en waar deze stopt. Want ik heb ter plaatse nooit zin in gedoe. Daarom in dit artikel alles over de Disneyland Paris shuttlebus tussen de Disney en Partner Hotels en de pretparken!

Welke hotels hebben een shuttle bus?

Zowel de Disney Hotels als de Partner Hotels hebben een gratis shuttlebus naar de pretparken. De Disney hotels herken je aan de naam, die beginnen allemaal met “Disney’s” – behalve het Disneyland Hotel. Alleen de Davy Crockett Ranch is een uitzondering, die heeft namelijk geen shuttlebus.

De Partner Hotels zijn hotels die niet van Disney zelf zijn maar wel in de buurt van Disneyland liggen. Ze hebben allemaal een gratis shuttlebus die je in ongeveer 10 minuten naar de pretparken brengt. Vanaf deze hotels kan je eigenlijk niet lopen. Daarom is deze shuttlebus een múst. Vanaf de Disney Hotels kan je lopen naar de pretparken of de shuttlebus nemen. Het ligt er maar net aan hoeveel pijn je in je voeten hebt.

Waar stopt deze?

De shuttlebussen van zowel de Disney als de Partner Hotels stoppen voor de deur van het hotel. Meestal vlakbij de receptie. De halte staat aangegeven met een bord met bij de Partner Hotels ook de bustijden daarop.

Vanaf de Disney Hotels en de Partner Hotels zet de shuttlebus je af naast het station. Dat is naast het grote parkeerterrein waar je normaal gesproken de auto neer zou zetten. Als je Disney Village een beetje kent dan is dat direct naast Annette’s. Om bij de Disney Parken te komen volg je gewoon de menigte naar de tassencontrole.

Er is nog een tweede bushalte in Disneyland Paris. Deze bevindt zich aan de andere kant direct naast het Walt Disney Studios Park. Hier wordt je afgezet als je in een hotel in de buurt van Val d’Europe slaapt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het Partner Hotel l’Elysee. Het voordeel van deze bus is dat het vaak rustiger is bij de tassencontrole, want er maakt nauwelijks iemand gebruik van deze ingang.

Wanneer rijdt de shuttlebus naar de Disney Parken?

De bussen beginnen ruim voor openingstijd met het pendelen tussen de hotels en de parken. Ze blijven dit doen tot sluitingstijd van Disney Village en het Disneyland Park.

Heb je de bus net gemist? Dan moet je ongeveer 20 minuten wachten op de volgende. Is de avondshow net afgelopen? Ga dan niet met de menigte mee maar loop rustigaan terug naar de bushalte.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...