Hoe werken de gratis eten en drinken maaltijdvouchers? Een gebruikerservaring!

Zoals je misschien hebt gemerkt heeft Disneyland Paris de laatste tijd veel aanbiedingen waarbij je gratis eten en drinken krijgt. Regelmatig krijg ik hier vragen over van lezers, waaronder “Hoe werkt dit?”, “Waar kan ik dan eten?”, “Zit ontbijt inbegrepen?” en “Is het de moeite waard?” In een eerder artikel heb ik uitgelegd hoe de aanbieding werkt. Vandaag wil ik met jullie mijn ervaring delen met de gratis maaltijdvouchers. 

De laatste keer dat ik naar Disneyland Paris ging maakte ik gebruik van de gratis eten en drinken aanbieding. Voor een klein bedrag meer hebben we – ik ging samen met mijn vriend – de vouchers geüpgrade van halfpension naar volpension. Dat leek ons een goede deal, omdat je dan vooraf precies wist hoeveel geld je kwijt was aan eten en drinken. Disneyland Paris is een dure bestemming waarbij de kosten snel op kunnen lopen. 

In het hotel

Zodra we met de auto bij het hotel aankwamen, moesten we bij de ingang van het parkeerterrein onze geprinte reservering laten zien. Heel eerlijk print ik deze altijd uit, om gedoe te voorkomen. Zodra we een parkeerplaats hadden gevonden gingen we naar de entree van het hotel, we verbleven toen in Hotel New York. 

Eenmaal binnen sluit je aan in de rij bij de receptie. Deze leek lang maar we waren gelukkig snel aan de beurt. Bij het inchecken gaven we voor de zekerheid nog aan dat we Volpension hadden geboekt, maar alle vouchers zaten netjes in de envelop. Bij de receptie leggen ze gelukkig precies uit hoe deze werken. 

De maaltijdvouchers

Per nacht dat je verblijft in een Disney Hotel ontvang je bij Volpension 3 maaltijdvouchers per persoon. Eén is voor het ontbijt en de andere twee kan je gebruiken voor maaltijden in de parken, Disney Village of je hotel. (Heb je Halfpension geboekt, dan krijg je 1 ontbijtvoucher en 1 maaltijdvoucher, eentje minder dus).

De ontbijtvoucher konden we inleveren bij de twee restaurants in het hotel. Omdat het laagseizoen was hoefden we geen ontbijttijd uit te kiezen. De andere twee vouchers konden we inruilen bij de restaurants die erop geprint stonden voor een 3 gangenmaaltijd of we konden ermee betalen. Hieronder de waarde van de verschillende typen vouchers:

  • Standaard Voucher €29 volwassenen/€17 kinderen
  • Plus Voucher €37/€18
  • Premium Voucher €60/€32

Wij sliepen in Hotel New York, waardoor we Plus Vouchers kregen. Slaap je in Hotel Santa Fe, Cheyenne of de Davy Crockett Ranch dan krijg je de Standaard Voucher. Sequoia Lodge, Newport Bay Club en Hotel New York hebben de Plus Voucher. Gasten van het Disneyland Hotel krijgen de Premium Voucher.

Disneyland Paris Maaltijdvoucher inwisselen voor lunch of diner

Op de eerste dag kan je al gelijk gebruik maken van je Maaltijdvouchers die je kunt inwisselen voor lunch of diner. Met deze vouchers in de hand gingen we naar het Disneyland Park. Omdat het rond lunchtijd was besloten we de vouchers direct uit te proberen. We hadden immers Volpension geboekt dus lunch en diner zaten inbegrepen. (bij de Gratis eten en drinken aanbieding krijg je gratis halfpension)

Maaltijdvoucher inleveren voor 3-gangenmenu

We kwamen terecht bij het Silver Spur Steakhouse in Frontierland. De gastvrouw keek ons gek aan dat we niet hadden gereserveerd maar als we bleven wachten hadden ze misschien over 30 minuten een plekje. Uiteindelijk hebben we 10 minuten gewacht op een tafel. 

Vooraf moet je aangeven dat je gebruik wenst te maken van het 3-gangenmenu voor de Plus Maaltijdvoucher. Je krijgt dat een aparte menukaart waarop een aantal voor-, hoofd- en nagerechten staan waaruit je kunt kiezen. 

We kozen allebei voor een steak met frietjes en salade. Vooraf namen we de carpaccio waar we brood bij kregen. Het toetje mochten we kiezen van de kaart, dus we kozen voor de Creme Brulee en de Oreo taart. Bij het menu zat ook 1 frisdrank p.p. inbegrepen. Toen alles op was leverden we de voucher in en lieten we fooi achter voor de ober. 

Die avond hadden we natuurlijk nog een tweede maaltijdvoucher. Zonde om die niet te gebruiken, al zaten we nog vol van de uitgebreide lunch. Nou dan gaan we eten bij Annette’s Diner en nemen we een klein broodje hamburger. Dachten we, want ook hier kan je de voucher inruilen voor een 3-gangenmenu. We hadden er ook mee kunnen betalen, maar dat vonden we zonde, omdat je dan veel minder waar voor je geld hebt. 

Dus we bestelden een voor-, hoofd- en nagerecht. En wat hebben we een buikpijn gehad. Niet van het eten, dat was lekker. Maar van de enorme hoeveelheid die we binnen kregen op die eerste dag. Mijn vriend en ik zijn geen grote eters en 2x een driegangenmenu op één dag was echt te veel van het goede. Daarom besloten we die avond om nog maar 1 driegangenmenu per dag te eten. 

Maaltijdvoucher gebruiken als betaalmiddel

Als je geen 3-gangenmenu wil kan je de maaltijdvoucher ook gebruiken bij een restaurant met een lopend buffet of ermee betalen bij een counterservice restaurant.

We hebben beide opties gedaan. De volgende dag besloten we te gaan lunchen bij Plaza Gardens in Main Street U.S.A.. Dit is een lopend buffet met diverse groente, vlees- en vissoorten, maar ook pizza en friet. Je kunt de maaltijd dan zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wat ik erg netjes vond is dat de hostess bij het restaurant ons erop wees dat de waarde van onze vouchers boven de waarde van de maaltijd lag en dat het geen goede deal was. Toch besloten we dit restaurant te proberen. Aan het eind betaal je door de vouchers in te leveren en (eventueel) apart fooi te geven.  

De volgende dag hadden we tijdens de lunch trek in een simpel broodje. Dit werd een broodje hotdog bij Casey’s Corner. We bestelden twee hotdog menu’s en frisdrank en rekende dit af met één van onze vouchers. 

Ontbijtvouchers uitgeven

Naast de maaltijdvouchers hadden we natuurlijk ook nog de ontbijtvouchers. Deze lever je in bij het restaurant in je hotel. Daarna mag je gebruik maken van het lopend buffet. 

Op het buffet vind je onder andere verse broodjes, croissants, chocoladebroodjes, yoghurt en fruit. In Hotel New York waren er ook warme opties als eieren en spek. Je mag onbeperkt eten en drinken pakken. Sommige mensen smokkelen zelfs broodjes voor de lunch naar buiten. 

Tijdens het hoogseizoen kan het voorkomen dat je moet ontbijten in de Disney Parken. Er staat vooraf netjes aangegeven waar je dan moet zijn. De ontbijtvoucher kan je dan inwisselen voor een kant en klaar ontbijtmenu. Er zijn twee smaken: zoet of hartig. Je ontbijtmenu krijg je mee op een dienblad en kan je ergens in het restaurant opeten. 

Halfpension of volpension?

Als je gebruik maakt van de gratis eten en drinken aanbieding van Disneyland Paris krijg je 2 vouchers, 1 voor ontbijt en 1 voor lunch of diner. Zoals je gelezen hebt kozen wij voor volpension (met bijbetaling) waardoor je dus 3 vouchers kreeg, 1 voor ontbijt, 1 voor lunch en 1 voor diner. 

Voor ons was volpension écht te veel eten. De eerste dag zaten we zo ontzettend vol dat we met tegenzin naar het ontbijt gingen. We vonden het zonde, omdat je er toch voor betaald hebt, maar op een gegeven moment ging het eten ons zo tegenstaan. Niet zozeer het eten zelf, maar eerder de hoeveelheid. Thuis eten we ook geen uitgebreid ontbijt, gevolgd door een 3gangen lunch en daarna nog een 3gangen diner. Je verbrandt in Disneyland Paris natuurlijk wat extra calorieën maar niet zóveel. 

Halfpension was voor ons echt meer dan genoeg. Als je dus zou vragen, moeten we upgraden naar Volpension? Dan is het antwoord daarop nee, als je tenminste een kleine eter bent zoals wij. 

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...