Hoe druk is het in Disneyland Paris tijdens de kerst?

Hoewel veel van jullie waarschijnlijk nog lekker op zomervakantie zijn, heeft Disneyland Paris het programma van de kerst bekend gemaakt. Vanaf 9 november 2019 staan zowel het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park in het teken van dit feest. Naast de versieringen en duizenden lichtjes is er dit jaar ook weer volop entertainment. En dat trekt weer een hoop mensen naar de Parken. Daarom wil je vast ook weten hoe druk het is in Disneyland Paris tijdens de kerst.

Drukte Disneyland Paris tijdens de kerst

De drukste tijd van het jaar om naar Disneyland Paris te gaan is de laatste week van december. Tussen kerst en oud en nieuw stromen de Disney Parken vol met bezoekers. Op die dagen loop je echt schouder aan schouder. De drukte zie je dan ook terug in de wachttijden. Gemiddeld een uur sta je in de rij voor de attracties, met uitschieters ver boven de 2 uur.

Op dat soort dagen doet Disneyland Paris er alles aan om de drukte zo draaglijk mogelijk te maken. De hele dag door is er entertainment in de vorm van parades en shows. Hiermee houden ze een deel van de bezoekers weg bij de attracties zodat de wachttijden niet enorm oplopen.

Maar als je er rekening mee houdt is het best goed te doen. En er zijn gelukkig ook rustigere dagen waarop je toch kunt genieten van kerst in Disneyland Paris.

Rustige dagen tijdens de kerstperiode

Tijdens de laatste week van het jaar is de drukte in Disneyland Paris vrij extreem. Maar gelukkig zijn er ook rustigere dagen om te genieten van het kerstseizoen. Deze loopt van 9 november 2019 t/m 6 januari 2020. Je hebt daarmee in ieder geval genoeg tijd om iets van deze periode mee te pakken.

Rustigste dagen zijn altijd doordeweeks. Als er geen (Europese) schoolvakanties of Franse feestdagen zijn. Er loopt op dat soort dagen ook genoeg volk in de Disney Parken maar aanzienlijk minder dan in een weekend of tijdens een schoolvakantie.

Zo’n rustige dag heeft ook een nadeel, want de Parken zijn veel korter open. Disneyland Paris past de openingstijden aan de verwachte drukte aan. Op dagen met minder bezoekers zijn de Parken soms maar tot 18.00 of 20.00 open. Dat is best kort, zeker als je maar één dag gaat.

De beste tijd om te gaan

Zijn de doordeweekse dagen in november t/m half december. Zelfs 5 december is niet heel druk. Als jullie met Sinterklaas kunnen overleggen dat hij de cadeautjes in Disneyland Paris aflevert is dat een goed moment om te gaan.

Op de rustige dagen kan je bij de minder populaire attracties vaak zo doorlopen. Ook bij attracties met een hoge capaciteit zoals It’s a Small World en Pirates of the Caribbean sta je hooguit 5-10 minuten te wachten. Big Thunder Mountain, Crush’s Coaster en de andere populaire attracties blijven ook op dit soort dagen druk, 45-60 minuten is geen uitzondering. Maar als je voor die eerste een Fastpass haalt en voor die laatste wat later op de dag in de rij gaat staan heb je er eigenlijk niet zo’n last van.

Foto: Disneyland Paris

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Alpincenter Bottrop – Indoorskihal voordelen en waarom ik er niet meer terugkom

Met de koude temperaturen buiten kom ik helemaal in de wintersportstemming. Er gaat dan natuurlijk niks boven...

Hoe goed is de aanbieding van Disneyland Paris met gratis halfpension?

Het is weer zover - de Disneyland Paris winteraanbieding. Dit jaar krijg je tot 25% korting én...

Rulantica – tropisch indoorzwemparadijs in Duitsland!

Als de naam Rulantica je niet zoveel zegt dan kan dat kloppen. Dit nieuwe indoorwaterpark is sinds...

Apenheul – meer dan alleen aapjes kijken?

De meesten van jullie kennen de reclames of zijn er misschien al weleens geweest: Apenheul. Een dierenpark...

Activiteiten – voor als je even niet meer weet wat je kunt doen!

Ken je dat? Dat je er best op uit wilt trekken maar geen idee hebt wat je...

Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement...