Druktekalender Disneyland Paris (Update 2020)

De één vindt het fijn als de parken leeg zijn en de wachtrijen kort. De ander houdt juist van gezellige drukte en vindt het niet erg om in de rij te staan. Speciaal hiervoor hebben wij de druktekalender gemaakt!

Let op: de Disneyland Paris druktekalender is een schatting gebaseerd op data uit het verleden. Helaas kan ook ik niet in de toekomst kijken.

Hoe werkt de Disneyland Paris druktekalender?

De Disneyland Paris druktekalender hebben wij in 5 categorieën opgedeeld:

 • Heel rustig
  Op hele rustige dagen is er weinig volk in de parken. Er staan vrijwel geen wachtrijen, hooguit 5-20 min afhankelijk van de populariteit van de attractie.
  Wanneer: jan, mrt, nov en delen van december
 • Rustig
  Op rustige dagen staan er ook nauwelijks wachtrijen. Deze zijn hooguit 30 min bij populaire attracties.
  Wanneer: feb, mei, delen van juni, sept en delen van okt
 • Normaal
  Op normale dagen is de drukte zoals je deze zou verwachten. Er staan bij de meeste attracties wachtrijen en deze kunnen oplopen tot 60 min.
  Wanneer: delen van mei en jun, eind aug, zaterdag in sept/okt/nov/dec
 • Druk
  Op drukke dagen staan er bij de meeste attracties lange wachtrijen, deze kunnen oplopen tot meer dan 60 minuten bij de populairste.
  Wanneer: 1e week jan, hele maand juli en delen van aug
 • Erg druk
  Op erg drukke dagen voelen de parken overvol. Er staan overal lange wachtrijen en ook in de parken is het dringen geblazen. Wachtrijen kunnen oplopen tot ruim 2 uur bij de populairste attracties.
  Wanneer: delen van apr, zaterdagen in mei/jun/sep, eind okt en eind dec

Wat zijn de drukste attracties?

Druktekalender Disneyland Paris - Big Thunder Mountain heeft vaak lange wachtrijen
Big Thunder Mountain

Hierboven heb ik het een aantal keer gehad over populaire attracties. Dit zijn de attracties die ook op rustige dagen nog steeds een wachtrij hebben. Als er in de Disneyland Paris druktekalender staan aangegeven dat het een rustige dag is, dan zullen er nog steeds rijen staan bij:

 • Big Thunder Mountain
 • HyperSpace Mountain
 • Peter Pan’s Flight
 • Crush’s Coaster
 • Toy Soldiers Parachute Drop
 • Ratatouille

Veel van deze attracties hebben een Fastpass. Hier zou ik zeker gebruik van maken. Deze is gratis en mag je onbeperkt halen. Enige nadeel is dat je pas weer een nieuwe mag halen als je de oude hebt gebruikt. Dus stel je haalt een Fastpass voor Big Thunder Mountain die je om 13.00 kunt gebruiken. Dan mag je pas na die tijd weer eentje halen voor bijvoorbeeld HyperSpace Mountain. Dan kan het best zijn dat je voor HyperSpace Mountain pas weer een Fastpass hebt voor 16.00. Plan daarom je dag goed en bekijk welke attracties je kunt bezoeken terwijl je wacht op je Fastpass tijd.

Crush’s Coaster

Crush’s Coaster is een ontzettend populaire attractie, maar zonder Fastpass. Dat betekent dat er niks anders op zit dan in de rij aan te sluiten. En laat die nou vrijwel altijd boven de 60 minuten zijn. Om je wachttijd te beperken kan je het beste ‘s ochtends tijdens Extra Magic Time direct naar deze attractie gaan. Of zorgen dat je zo vroeg mogelijk in het Park bent. Dan is de wachttijd tussen de 30-45 minuten. Extra Magic Time is trouwens een gratis service voor Disney Hotelgasten en bepaalde Jaarpashouders. Zij mogen een uur eerder de twee Disney Parken in en kunnen zo zonder lang te wachten al in diverse attracties. Ben je niet zo’n vroege vogel? Zorg dan dat je als één van de laatsten in de Parken bent en vlak voor sluitingstijd de wachtrij in gaat. Dan ben je vaak binnen 20 minuten aan de beurt.

De Disneyland Paris druktekalender zegt “Erg druk”, wat nu?

Je hebt de Disneyland Paris druktekalender bekeken en tot je schrik zie je dat het heel erg druk wordt. Wat nu, vraag je je misschien af? Zelf ben ik meerdere malen op extreem drukke dagen geweest. Je loopt op zo’n dag schouder aan schouder over de paden, Fastpassen zijn al vroeg op de dag allemaal vergeven en je staat overal minimaal 30 minuten in de rij….Maar voordat je nu je reis annuleert, het is best te doen! Echt waar :)! Je moet alleen wat slimmer zijn dan de rest, daar ga ik je bij helpen.

Tips

Kom vroeg. Ook als je niet van vroeg opstaan houdt, zorg dat je voor de opening al in de Disney Parken bent. Je bent dan de grote groep hotelgasten al voor die nog rustig zitten te ontbijten. Locals komen pas rond 11.00 uur. Dus je hebt tot die tijd wat meer rust om attracties te bezoeken. Doe dit ook zeker. Haal een Fastpass voor bijvoorbeeld Big Thunder Mountain en bezoek ondertussen Phantom Manor, Pirates of the Caribbean, It’s a Small World, Pinokkio en Sneeuwwitje. Dan kan je al behoorlijk wat attracties van je lijstje afvinken en dan is het nog niet eens 10 uur ‘s ochtends.

Wanneer je de Fastpass hebt gebruikt haal je alvast een nieuwe voor bijvoorbeeld Peter Pan’s Flight en tegelijk bezoek je de overige attracties in Fantasyland en Discoveryland. Als je stevig doorstapt kan je voor 11 uur – als het druk begint te worden – al ontzettend veel attracties hebben bezocht.

Rustig lunchen bij Earl of Sandwich op drukke dagen
Bij Earl of Sandwich kan je ook op drukke dagen rustig lunchen

Eten en drinken is op een drukke dag best een ding. Er staan overal wachtrijen. Voor een bakje friet en een beker drinken heb ik 45 minuten in de rij moeten staan. Dit was in juni 2019. Mijn tip, ga buiten het Park eten. Wordt het druk? Ga dan naar Disney Village om lekker te lunchen. Als je een auto bij je hebt kan je ook naar Val d’Europe rijden. Dit is een winkelcentrum in de buurt met allerlei restaurantjes en een grote supermarkt. Een stuk voordeliger eten dan bij Disney zelf.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Alpincenter Bottrop – Indoorskihal voordelen en waarom ik er niet meer terugkom

Met de koude temperaturen buiten kom ik helemaal in de wintersportstemming. Er gaat dan natuurlijk niks boven...

Hoe goed is de aanbieding van Disneyland Paris met gratis halfpension?

Het is weer zover - de Disneyland Paris winteraanbieding. Dit jaar krijg je tot 25% korting én...

Rulantica – tropisch indoorzwemparadijs in Duitsland!

Als de naam Rulantica je niet zoveel zegt dan kan dat kloppen. Dit nieuwe indoorwaterpark is sinds...

Apenheul – meer dan alleen aapjes kijken?

De meesten van jullie kennen de reclames of zijn er misschien al weleens geweest: Apenheul. Een dierenpark...

Activiteiten – voor als je even niet meer weet wat je kunt doen!

Ken je dat? Dat je er best op uit wilt trekken maar geen idee hebt wat je...

Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement...