More

  Disneyland Paris in juli en augustus: het weer, drukte, gesloten attracties en entertainment!

  Na twee drukke dagen zonder nieuwe post is het vandaag weer tijd voor een nieuw artikel! Ditmaal over Disneyland Paris in de maanden juli en augustus. We zitten nu halverwege de maand en ik weet dat veel van jullie binnenkort een bezoekje gaan brengen aan de magische pretparken. Ter voorbereiding is het goed om te weten hoe druk het is, wat het weer doet, welke attracties er gesloten zijn en wat er te doen is in de Parken behalve de attracties.

  Het weer in juli en augustus

  Zorg dat je goed voorbereid naar Disneyland Paris gaat in juli en augustus, want het kan behoorlijk warm zijn. Als je het vergelijkt met Nederland is het daar ongeveer 5 graden warmer dan hier. Deze week bijvoorbeeld wordt het daar gemiddeld 27 graden terwijl het bij ons rond de 20 ligt. Daarnaast is het tijdens de zomer relatief droog. Er valt maar af en toe een klein buitje. Gelukkig is het een zomerse bui dus het blijft lekker warm.

  Blijft het langer regenen of begint het te onweren dan kiest Disneyland Paris er vaak voor om de buiten attracties te sluiten. Heb je een Fastpass voor zo’n attractie dan kan je die op een later tijdstip alsnog inleveren. Als je een enorme rij bij de Fastpass ingang ziet dan weet je dat de attractie eerder op de dag gesloten is geweest.

  Eén van de gevaarlijkste dingen tijdens een zomerse dag in Disneyland Paris is dat je niet merkt dat je verbrandt. Je bent zo afgeleid door alles om je heen dat je pas ‘s avonds op de hotelkamer ziet hoe rood je eigenlijk bent geworden. Smeer je daarom ook goed in. Zeker je schouders. En vergeet ook niet om een petje te dragen! Een paar weken geleden was ik tijdens de hittegolf in Disneyland Paris en momenteel is mijn hoofd enorm aan het vervellen. Misschien toch maar eens mijn eigen adviezen opvolgen…

  Drukte in juli en augustus in Disneyland Paris

  Volle wandelpaden op een drukke dag. Dit was trouwens voor 11 uur ‘s ochtends.

  Je voelt waarschijnlijk de bui al hangen maar met de schoolvakanties en de aanbiedingen zijn de Disney Parken deze zomer behoorlijk gevuld. Houd rekening met wachtrijen van 30 tot 60 minuten, met uitschieters boven de 90 minuten. Heb je maar één dag en wil je toch zoveel mogelijk populaire attracties zien dan kan je het beste een betaalde Fastpass nemen. Deze kost tijdens de zomer €90 per persoon als je eenmalig de 9 Fastpass attracties wilt bezoeken. Ga je liever onbeperkt in Big Thunder Mountain, Star Tours en de Tower of Terror? Dan kost dit €150 per persoon. Er is ook een betaalde Fastpass waarbij je maar 3 van de 9 attracties kunt bezoeken. Deze begint bij €45.

  Er is natuurlijk ook nog steeds de gratis Fastpass. Deze mag je onbeperkt halen, maar….je kunt pas een nieuwe halen als je de oude hebt gebruikt. Heb je eenmaal een Fastpass gehaald dan kan je deze niet meer wisselen.

  Zorg tenslotte ook dat je de dag vroeg begint en laat eindigt. Tot 11.00 kan je bij de meeste attracties zo doorlopen of sta je hooguit een kwartier in de rij. Daarna neemt de drukte in de Parken toe. Dat is voor mij het moment dat ik meestal terugga naar het hotel om te zwemmen, uit te rusten of met de auto naar het naastgelegen winkelcentrum Val D’Europe te gaan. Rond 18.00 zie je de drukte in de Parken weer afnemen en vanaf 20.00 is het een heel stuk rustiger. Het is wel goed om te weten dat het Walt Disney Studios Park veel korter open is dan het Disneyland Park. De mensenmassa gaat hier na opening richting Crush’s Coaster. Zelf doe ik deze attractie aan het eind van de dag, dan is de drukte enorm afgenomen. Of kies voor de single ridersrij.

  Gesloten attracties tijdens de zomer

  Eén van de pluspunten van het zomerseizoen in Disneyland Paris is dat de meeste attracties geopend zijn. In het laagseizoen zijn attracties vaak weken gesloten wegens onderhoud. Gelukkig valt het in de maanden juli en augustus reuze mee.

  Vanwege de bouw van Marvelland in het Walt Disney Studios Park is Cars Quatre Roues Rallye gesloten. Ook de Art of Animation in datzelfde Park is dicht. Deze gaat naar verwachting in het najaar weer open als Frozen show. Tenslotte zijn in het Studios Park ook Disney Jr en Armageddon permanent gesloten om plaats te maken voor een nieuwe show/attracties.

  De gesloten attracties in het Disneyland Park vallen ook reuze mee. De stoomtrein rond het Park is nog steeds dicht. Datzelfde geldt voor Dumbo en Autopia. Alle 3 zijn al maanden gesloten. Gelukkig, voor liefhebbers van de klassieke Dumbo attractie, zal deze begin augustus weer open gaan. Volgens de kalender van Disneyland Paris zelf op zaterdag 3 augustus. De andere twee blijven helaas voorlopig gesloten.

  Entertainment

  Dan tenslotte wat is er behalve de attracties deze zomer nog meer te doen in Disneyland Paris. Je hebt het waarschijnlijk al voorbij zien komen maar deze zomer staat het Franse pretpark in het teken van de Leeuwenkoning en Jungle Book.

  In Frontierland wordt er 4 keer per dag een 30 minuten durende musicalshow gegeven: The Lion King: Rhythms of the Pride Lands. Dit is echt een aanrader. Zeker als je een liefhebber bent van de films kan je alle liedjes meezingen. Wat ook bijzonder is aan deze show is dat het voor zowel volwassenen als kinderen leuk is. Het is geen kinderachtige poppenshow zoals je die kent uit andere pretparken.

  Voor dit The Lion King & Jungle Festival is er ook een speciale parade ontwikkeld met een Indiaas tintje. Jungle Book – moest ik ook opzoeken – speelt zich af in India. Vandaar dat de hoofdrolspeelster in de parade een Indiase zangeres in een prachtig kostuum is. Gelukkig komen er ook veel Disney figuren voorbij, zoals Mickey, Minnie, Baloo en Koning Lowietje!

  Je kunt het volledige entertainmentprogramma ter plekke halen bij de entree van het Park. Of nu alvast bekijken in de Disneyland Paris app.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

  Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement is dat mogelijk. Zie je...

  Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

  Romantischer kan het eigenlijk niet. Trouwen in Disneyland Paris met jouw eigen droomprins of -prinses. Foto's met het kasteel op de achtergrond....

  Voor wie zijn deze pretparken eigenlijk geschikt?

  Of je nou met z'n tweeën bent, of een gezin met kleine óf juist grote kinderen. Pretparken zijn altijd een leuk dagje...

  Preston Palace – doen of niet?

  Heb jij de reclames van Preston Palace ook weleens gezien? Een groepje vrolijke mensen die eten, bowlen of zich vermaken in een...

  EuroDisney

  Bij het horen van de naam EuroDisney krijg ik altijd een beetje nostalgische gevoelens. Dit was namelijk de naam van Disneyland Paris...
  X