Disneyland Paris: zijn er voldoende attracties voor kleine kinderen?

Denk je aan Disney dan denk je aan prinsessen, kastelen, sprookjes en natuurlijk de films. Heb je kleine kinderen dan kan je de meeste liedjes inmiddels meezingen en ben je erachter dat sommige grapjes in de films veel leuker zijn voor de ouders

Waar je bij kleine kinderen minder snel aan denkt zijn pretparken. Vaak zijn ze nog te jong of te klein om in de attracties te kunnen. Hierdoor sleep je ze van show naar speeltuin en ben je aan het einde van de dag blij dat je eindelijk naar huis kunt.

We krijgen regelmatig de vraag: Is Disneyland Paris geschikt voor kleine kinderen? Zijn er dan voldoende attracties? Het antwoord hierop is ja.

Disneyland Paris in het kort

Het bekende Franse pretpark ligt op ongeveer een halfuurtje rijden van Paris, in het noorden van Frankrijk. Gelukkig hoef je niet de drukke wegen rond Paris te trotseren, je buigt ruim daarvoor af naar het oosten.

Vanaf Nederland is het ongeveer 5 uurtjes rijden, afhankelijk van waar je woont. Disneyland Paris is goed bereikbaar en ligt vlak langs de snelweg. Alles staat ruim van tevoren aangegeven. Je weet precies welke afslagen je moet hebben en hoe je bij je (Disney) Hotel komt.

Disneyland Paris heeft 6 hotels en 2 bungalowparken. Eentje daarvan is van Disney zelf, de andere is een telg van de bekende Centerparcs familie. De hotels liggen op loopafstand van de parken. De bungalowparken kan je alleen met de auto bereiken. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten rijden naar de parking van Disneyland Paris.

De parken

Er zijn in Disneyland Paris twee pretparken. De eerste is het Disneyland Park. Dit is het originele park dat je wellicht kent van tv. Hier staat ook het bekende grote roze kasteel en vinden de meeste shows en parades plaats.

Dit park heeft een sprookjesachtige stijl. Het bestaat uit 5 landen, themagebieden met hun eigen attracties, restaurants, winkeltjes en shows. Allen passend bij het thema. In Adventureland vindt je de populaire Pirates of the Caribbean attractie. Fantasyland is het prinssessengedeelte waar je ook de klassieker It’s a Small World kunt bezoeken. Main Street USA is het land dat je als eerste tegenkomt als je het Disneyland Park betreedt. Hier vind je vooral winkels en restaurants.

Het andere park is het Walt Disney Studios Park. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze een filmthema. Het is gebouwd als een grote filmset waarbij je in de attracties deel uit kunt maken van de “film”. Aanraders in dit park zijn Ratatouille: The Ride, Crush’s Coaster en de Tower of Terror, als zijn die laatste twee minder geschikt voor kleine kinderen.

Attracties

Hierboven staan al een aantal voorbeelden van de attracties. In totaal zijn er meer dan 50 attracties, shows en parades verdeelt over de twee parken. De Disney Parken vinden het belangrijk dat ze geschikt zijn voor de hele familie. Van opa en oma tot de kleinkinderen. Iedereen moet zich kunnen vermaken tijdens een dagje Disney.

Daarom is er veel variatie in de attracties. Er zijn een aantal thrillrides, waaronder achtbanen, maar ook genoeg minder enge attracties. Bijvoorbeeld rustig boottochtjes, een bezoek brengen aan het sprookjeskasteel en een draaimolen.

Geschikt voor kleine kinderen

Welke attracties geschikt zijn voor jouw kinderen is lastig in te schatten. De één is superstoer en stapt zonder twijfel in de engste attracties. Terwijl de ander liever voor iets minder spannends gaat.

Er zijn een aantal attracties waar je pas in mag als je boven de 1 meter of 1.20m bent. Dit zijn met name de achtbanen en thrillrides waar dit voor geldt. Voldoen je kinderen aan deze lengte-eis dan kan je zelf het beste inschatten of je kind in de attractie durft.

Bij elke attractie staat een bord met daarop waarschuwingen. Bijvoorbeeld of het erg donker is, of er schrikmomenten zijn en of ze het afraden voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Raadpleeg deze voordat je in een attractie gaat om vervelende situaties te voorkomen.

Behalve de attracties zijn er in de Disney Pretparken ook genoeg andere dingen te doen. Je kunt met een handtekeningenboekje in de hand op zoek naar alle Disney figuren. Of met z’n allen de shows en parades bekijken en zwaaien naar alle Disney prinsessen. Dat is ook de belangrijkste reden waarom Disneyland Paris geschikt is voor kleine kinderen. Het is zoveel meer dan alleen attracties. Er is heel veel te doen en te beleven zonder dat je in een karretje hoeft te stappen.

Wat je beter kunt overslaan

Hoewel veel attracties geschikt zijn voor het hele gezin, zijn er een aantal die je beter kunt overslaan. Door de aankleding van de attracties kan je aan de buitenkant vaak niet zien wat het is.

Bijvoorbeeld bij een attractie als Crush’s Coaster denk je: Leuk! Een Finding Nemo attractie, mijn zoontje is daar ontzettend fan van dus daar gaan we in. Als je er eenmaal in zit kom je erachter dat het een achtbaan is in het donker. Je gaat niet over de kop maar je gaat al draaien van boven naar beneden waardoor je continu het gevoel hebt dat je zweeft.

Twee andere kinderattracties waarbij je vooraf echt moet inschatten of ze geschikt zijn voor jouw kinderen zijn de Sneeuwwitje en Pinokkio attractie. Het klinkt sprookjesachtig maar ik kan me nog herinneren dat ik er als kind behoorlijk nachtmerries van kreeg. In allebei de attractie zitten schrikmomenten in het donker. Bij Sneeuwwitje is dat de scene waarbij ze in het bos verdwaalt, bij Pinokkio is dat als iedereen in een ezel verandert en als ze worden opgegeten door de walvis.

Disneyland Paris met kleine kinderen, doen of niet?

Absoluut doen! De eerste keer dat ik naar Disneyland Paris ging was in 6 jaar oud. Geen held, snel bang, maar ik heb er ontzettend fijne herinneringen aan overgehouden. Met name de parades en de handtekeningen van en ontmoetingen met Disney figuren vond ik geweldig. Van de attracties kan ik me niet zoveel meer herinneren, alleen It’s a Small World met de vrolijk dansende poppen heeft toen behoorlijk indruk gemaakt net als Peter Pan’s Flight.

Behalve de attracties is er zoveel te doen in de parken. Jonge kinderen zullen minder onder de indruk zijn van de attracties, maar zullen de hele dag en de weken erna het nog hebben over de ontmoeting met Elsa of Mickey. Ze zullen zich absoluut vermaken in de parken ook zonder de attracties.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...