• Home
  • Disneyland Paris

De verhalen achter mijn Disney Instagram foto’s

Recent ben ik gestart met Instagram (Volg ons hier!). Om leuke foto’s te vinden om te posten ben ik in mijn Disney foto archief gedoken. Misschien ken je het wel, elke keer als je in een Disney Park bent maak je honderden foto’s die ergens op een schijf of in de Cloud verdwijnen. Datzelfde is ook bij mij het geval. Van al mijn bezoeken heb ik harde schijven (en zelfs fotoalbums) vol met foto’s en video’s. Hartstikke leuk om te delen natuurlijk, maar in die paar regeltjes tekst die je op Instagram kunt plaatsen kan je niet echt het verhaal achter de foto’s kwijt. Ben je benieuwd hoe ik mijn dag in de Parken ervaar? Dan lees je hieronder de verhalen achter 5 van mijn Instagram foto’s!

De Tower of Terror foto!

Deze foto heb ik in 2013 gemaakt tijdens een bezoek van twee weken aan Walt Disney World. Je leest het goed, ik ga echt 14 dagen lang elke dag naar de Parken. Niet de gehele dag, het is een beetje afhankelijk van de Fastpassen die we hebben en het weer.

De Tower of Terror is mijn favoriete attractie. Al sinds Anniko van Santen erin zat tijdens een aflevering van de Cartoon Express. Vanaf de eerste keer dat ik de tuin en hotel instapte die bij deze attractie horen was ik verkocht. En nu – vele jaren later – is dit nog steeds mijn favoriet. Van de Tower of Terror in Orlando heb ik al heel lang een geprinte canvas aan de muur hangen, altijd op een prominente plek in de woonkamer zodat ik altijd naar kan kijken. Maar het werd tijd voor een nieuwe foto. Daarom heb ik tijdens mijn bezoek in 2013 enorm mijn best gedaan om zoveel mogelijk foto’s te maken van deze attractie. Hoewel ik nu over heel veel foto’s van de Tower of Terror beschik – in alle mogelijk hoeken en op verschillende tijden. Heb ik het canvas eigenlijk nooit vervangen. Hoe mooi deze ook is, er is natuurlijk niks beters dan de échte attractie.

Ducky Momo

Als je naar de foto hierboven kijkt wordt je meteen vrolijk toch? Voor wie niet naar Disney Channel kijkt, dit is Ducky Momo. Zegt je waarschijnlijk nog niks. Dit is een speelgoedbeestje die zat in een aflevering van Phineas en Ferb. Twee broers die tijdens de zomervakantie elke dag iets nieuws proberen te doen zodat ze zich niet hoeven te vervelen.

Op de één of andere manier is de naam Ducky Momo mij altijd bijgebleven. Ook hebben we het net zo vaak gezegd thuis dat ook de hond naar deze naam luistert. Hierdoor was het natuurlijk geniaal dat we in 2013 in Walt Disney World kwamen en niemand anders dan Ducky Momo daar zat. Bij de Phineas en Ferb Meet and Greet locatie.

Het zijn deze kleine details die Disney pretparken zo bijzonder maken en die bij de meeste fans toch een glimlach op het gezicht toveren.

De mega Disney hotdog

Wanneer je vaker in Disney pretparken bent geweest ken je de hotdogs van Casey. Dit is een kleine snacklocatie aan het eind van Main Street U.S.A. Als ik in Disneyland Paris ben haal ik hier meestal een hotdog en heel eerlijk, die vind ik al best groot.

Maar in Amerika is alles natuurlijk nog veel groter. Zo ook de hotdogs. Hierboven een foto met daarop de normale, Amerikaanse hotdog bij Casey en de footlong. Door de enorme grootte van de footlong valt de normale hotdog eigenlijk in het niet. Terwijl ook de normale al een behoorlijke portie is. En alsof dat niet genoeg is krijg je er ook nog een bakje frietjes of appelpartjes bij. Heel eerlijk krijg ik de normale Casey’s hotdog al niet op dus voor mij is die footlong echt teveel van het goed. Zou jij hem wel op krijgen?

Elliot!

Kan je de muziek al horen bij het zien van de duizenden lampjes die samen Elliot vormen uit Peter en de Draak? Voor mij is dit echte Disney nostalgie, want wat mis ik de Main Street Electrical Parade. Dat was voor mij echt Disneyland Paris. ‘s Avonds in de kou wachten en dan al die prachtig verlichte praalwagens voorbij zien komen met die vrolijke – voor sommigen irritante – muziek.

De Main Street Electrical parade moeten we in Parijs al jaren missen maar in Orlando was deze een paar jaar geleden weer terug. En gelukkig waren wij toen in Walt Disney World! Het was één van de eerste dagen en ik had eigenlijk nog niet gekeken naar de entertainmentkalender om te zien wat er te doen was. We liepen aan het eind van de dag in Magic Kingdom en zagen de mensen klaarstaan voor een parade. Eigenlijk had ik daar geen zin meer in en wilde we teruggaan naar het hotel. Totdat de bekende muziek begon te spelen! Ik heb me – sorry – tussen de mensenmassa doorgewurmd en heb minutenlang met open mond staan kijken. Het was alsof ik weer even terug was in mijn jeugd! Echt heerlijk! Daarom is dit – hoewel Elliot iets bewogen is en niet zo lief kijkt – één van mijn favoriete foto’s

Vlak voor orkaan Irma

In 2017 waren wij in Walt Disney World in de dagen voordat orkaan Irma Orlando zou raken. Gelukkig zijn we op tijd terug naar Nederland vertrokken en hebben we hierdoor – afgezien van het nieuws – niks meegekregen van de verwoestingen en leed die dit natuurgeweld heeft veroorzaakt.

De foto hierboven heb ik op de laatste dag genomen, voordat we terugvlogen naar Nederland. Zoals je ziet scheen het zonnetje toen nog volop, maar je merkte dat het rustiger werd in de Parken. Lokale mensen waren druk bezig met alle voorbereidingen en toeristen kozen eieren voor hun geld en gingen eerder naar huis. De familie thuis maakte zich grote zorgen, want op het nieuws werd regelmatig gesproken over Orkaan Irma en de impact die deze had. En hoewel ik van hun regelmatig app-jes kreeg, was er in Disney World eigenlijk toen niet zoveel te merken. Afgezien van de losse onderdelen die netjes opgeborgen werden.

Dat is ook waar Disney om bekend staat. Zodra je in één van de pretparken bent, zit je in hun bubbel. Je krijgt eigenlijk niet zoveel mee van de buitenwereld en dat kan heerlijk ontspannend zijn. Daarom is deze foto voor mij ook zo dubbel. Thuis en iedereen buiten de Disney bubbel maakten zich enorme zorgen, maar daarbinnen was het vrolijkheid en magie. Toch ben je er nooit onveilig, want als er echt iets is houden ze je zeker op de hoogte. Dat vind ik zo fijn aan de Parken

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

5,996FansLike

Must Read

Tips voor een onvergetelijk Disney verjaardagsfeestje

De tijd dat je wegkwam met een verjaardagsfeestje thuis met oud-Hollandse spelletjes als koekhappen en spijkerpoepen ligt ver achter ons. Tegenwoordig moeten...

Verschil kamers in Sequoia Lodge – vlakbij de faciliteiten of niet?

Sequoia Lodge is één van de hotels die op loopafstand ligt van de Disney Parken. Het is een 3-sterrenhotel aan een groot...

Entertainment Disneyland Paris deze zomer met wilde dieren!

Terwijl we allemaal voorzichtig genieten van de eerste zonnestralen is Disneyland Paris alweer druk bezig met het zomerprogramma. Dit jaar staat deze...

Naar Disneyland Paris als je niet van attracties of pretparken houdt

Als ouder, opa, oma, of vriend/vriendin/partner heb je waarschijnlijk met de hand over je hart gestreken en heb je ingestemd met een...

Op schoolreis naar Disneyland Paris

Het is de droom voor veel scholieren, een schoolreis naar Disneyland Paris. Een lange busreis die vaak al heel vroeg in de...
X