De Ultimate Fastpass in Disneyland Paris – wij hebben hem getest!

Sinds een klein jaartje kan je bij Disneyland Paris een Fastpass kopen. De gratis variant is nog steeds voor alle bezoekers beschikbaar. Maar wil je gegarandeerd zonder lang wachten in jouw favoriete attractie? Dan heb je nu een goed alternatief! Voor ons bezoek kozen wij voor de eenmalige Ultimate Fastpass. Dat is één van de 4 varianten die je kunt kiezen.

Disneyland Paris heeft de volgende “betaalde” Fastpassen:

Plaatje van de Disneyland Paris website

Wij hadden de “Ultimate Fastpass eenmalig”. Dit is de 3e van links. Met deze pas mag je eenmalig in alle Fastpass attracties. Zoals je ziet zijn dat slechts 9 attracties – wel vaak de drukste. Bij de andere 40 moet je gewoon in de rij staan. Omdat het top drukte was betaalden wij €90 voor deze pas. Best een hoop geld en verderop in dit artikel lees je of dit de moeite waard was!

Disclaimer: de Ultimate Fastpass heb ik zelf gekocht en is dus niet gesponsord. Dit artikel is mijn eigen ervaring als bezoeker met zo’n Fastpass.

De Ultimate Fastpass bestellen

Er zijn een aantal manieren om een Super of Ultimate Fastpass te bestellen:

  • Bij het boeken van een arrangement
  • Telefonisch of via de website
  • Ter plekke bij de kassa of Guest Services

Zelf heb ik de Fastpass via de website besteld. Dat ging vrij eenvoudig. Je vindt ze bij de tickets of direct via deze link. Daarna kies je het aantal personen én de datum. In het volgende scherm vul je jouw contactgegevens in, je betaalt en dan kan je de vouchers downloaden. Houd er rekening mee dat je deze geprint mee moet nemen naar Disneyland Paris. Voor de zekerheid heb ik de pdf ook opgeslagen op mijn telefoon, mochten de papieren vouchers vies worden of kwijtraken.

Je bestelde Fastpass ophalen

De voucher die je hebt ontvangen is niet je definitieve Fastpass. Deze moet je eerst omruilen bij de kassa voor de daadwerkelijke Fastpass. In mijn geval was ik vergeten dit te doen en stond ik al in het Walt Disney Studios Park toen ik mij bedacht dat ik de vouchers moest inwisselen. Gelukkig kan dit ook bij de Guest Services. Het Walt Disney Studios Park is dan een betere optie. Daar had ik 2 mensen voor mij terwijl in het Disneyland Park er zeker 20 man in de rij stond.

Als je aan de beurt bent lever je de voucher in. Van de Cast Member krijg je dan een papieren pasje dat lijkt op je entreekaartje. Op de achterkant van het pasje staan de attracties waarvoor je deze kunt gebruiken. In ons geval alle 9. De betaalde Fastpass is strikt persoonlijk. Daarom krijg je naast het pasje ook nog een plastic bandje om je pols met daarop Disneyland Paris Fastpass.

Hierna ben je klaar om naar je eerste attractie te gaan!

De Ultimate Fastpass gebruiken

Met je polsbandje en het Ultimate Fastpass pasje ga je naar de wachtrij van één van de attracties die op de achterkant staat. Hier zoek je de Fastpass rij. Meestal is deze direct naast de hoofdingang, behalve bij Big Thunder Mountain en Space Mountain. Hier zit de Fastpass rij om de hoek.

Bij de ingang van de Fastpass rij staat een Cast Member. Deze controleert jouw Fastpass en je moet het polsbandje tonen. Heb je een eenmalige Fastpass zoals wij? Dan zetten ze achterop de Super of Ultimate Fastpass een kruisje bij de attractie, zodat je de pas niet nog een keer kunt gebruiken. Hierna krijg je toegang tot de speciale wachtrij en ben je binnen een minuut of 10 al aan de beurt. Zelfs als de gewone wachtrij 80 minuten is!

Wanneer je alle attracties hebt gehad van je eenmalige Fastpass dan kan je deze niet meer gebruiken. Het polsbandje mag je houden als souvenir.

Zouden wij nog een keer een Ultimate Fastpass kopen?

Hoewel ik altijd fel tegen de betaalde Fastpass in Disneyland Paris ben geweest vond ik dit wel érg handig. Geen gedoe met kaartjes halen en wachten totdat het “jouw tijd” is. Maar gewoon naar binnen lopen wanneer jij daar zin in hebt.

Daarnaast waren wij er op een enorm drukke dag. Bij de attracties stonden minimaal rijen van 30 minuten. Populaire attracties hadden een rij van meer dan 60 minuten. Op zulke dagen kan je niet zonder de Fastpass als je ook deze attracties wilt bezoeken. Als je dan gebruik maakt van de “gratis” variant kan je ze nooit allemaal doen.

Bij de gratis Fastpass moet je fysiek naar de attractie toe om een kaartje te halen. Daarna moet je wachten totdat je in de attractie mag. Soms kan dit uren later zijn. In de tussentijd mag je géén andere Fastpass halen. Ook is er maar een beperkt aantal per dag beschikbaar, dus op is op.

Juist daarom was ik écht heel blij met deze Ultimate Fastpass en ga ik hem ook zeker bestellen voor mijn volgende bezoek.

De Super of Ultimate Fastpass kan je hier bestellen

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...

Eten, drinken en merchandise tijdens het Frozen en Legends of the Force seizoen

Gisteren publiceerde Disneyland Paris twee "guides" voor het nieuwe Frozen en Star Wars (Legends of the Force)...