Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain is een houten achtbaan die je vindt in Frontierland. Het is een van de meest geliefde attracties van Disneyland Parijs, niet alleen onder volwassenen maar ook kinderen vinden deze achtbaan geweldig.

Via de wachtrij, die in een “mijnbouw”-stijl is, kom je op het perron waar je in een van de mijnkarretjes kunt stappen. Zodra je het station verlaat gaan de karretjes in hoge snelheid onder het meer door, waarna je op het eiland terecht komt.

Wat maakt Big Thunder Mountain zo bijzonder

Big Thunder Mountain is een populaire attractie. Hierdoor zijn de rijen vaak lang. Heb je geen zin om te wachten, haal dan een Fastpass bij de kiosk net voorbij de ingang van de attractie.

De reden waarom Big Thunder Mountain zo populair is, is omdat de achtbaan geschikt is voor het hele gezin. Je gaat niet over de kop, je maakt geen enge bochten of een val van grote hoogte. Ook is de rit relatief rustig, vergeleken met de andere achtbanen zoals Space Mountain: Mission 2 of Crush’s Coaster.

Toch is de rit zeker niet suf en ook erg geschikt voor volwassenen. Als je van achtbanen houdt kan je deze attractie zeker waarderen. Het thema is tot in de details doorgevoerd en tijdens de rit zal je zeker verrast worden. Deze achtbaan mag je zeker niet missen!

Is de attractie geschikt voor kinderen?

De minimale lengte voor deze attractie is 1.02m. Kleine kinderen mogen in deze attractie als ze het aandurven. Een deel van de rit is in het donker en de trein rijdt op hoge snelheid. Weet je niet zeker of je kindje in een achtbaan durft? Probeer dan eerst een ritje in Casey Jr le Petit Train du Cirque (Fantasyland).

Big Thunder Mountain in het kort

  • Type attractie: achtbaan (gaat niet over de kop)
  • Fastpass: ja
  • Wachttijd: gemiddeld – lang
  • Kortste wachttijd: ‘s ochtends, vlak na de park opening
  • Open tijdens “Extra magic hours”: Nee
  • Minimumlengte: 1.02m, niet aanbevolen voor kinderen onder de 3 jaar
  • Niet geschikt voor: zwangere vrouwen, mensen met nekklachten en iedereen met hart- en rugproblemen die verergerd zouden kunnen worden door de rit

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Verschil comfort, premium en VIP bij CenterParcs

Ken je dat? Ben je er eindelijk uit welk hotel, appartement of bungalowpark het wordt...hebben ze verschillende...

Hoe werken de Boarding Groups voor Rise of the Resistance?

Ga je binnenkort naar Walt Disney World? Of ben je benieuwd naar de nieuwste oplossing van Disney...

Stedentrip met kinderen combineren met Disneyland Paris

Een stedentrip met kinderen is een leuke manier om hen kennis te laten maken met andere landen....

Fenix – de beste achtbaan in Toverland! Of niet?

Eens in de zoveel tijd wordt er een achtbaan gebouwd waar je direct enthousiast van wordt. En...

14 feitjes over Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is zo'n pretpark dat de meesten wel van naam kennen, maar waar je eigenlijk niet...

Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar...