Attracties in Disneyland Paris

Er zijn veel leuke dingen te doen in Disneyland Paris. Natuurlijk de mogelijkheid om met je favoriete figuren op de foto te gaan. De shows waarin de Disney figuren samen met zangers en dansers het publiek entertainen. Dan zijn er ook nog de parades waarin alle figuren voorbij komen op vrolijk versierde wagens. Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog de attracties in Disneyland Paris!

Je zou het bijna vergeten maar er zijn meer dan 50 attracties verdeeld over twee parken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Allebei de parken bestaan uit een aantal themagebieden, ook wel landen genoemd. Binnen deze gebieden zijn er een aantal attracties, restaurants en winkels in dezelfde stijl.

Bijvoorbeeld, in Frontierland in het Disneyland Park hebben alle gebouwen een Western thema. Ook de attracties sluiten perfect aan bij het thema. Dat is ook wat de attracties in Disneyland Paris zo leuk maakt.

Attracties in Disneyland Paris

Nu hoor ik je misschien denken: “Er zijn toch meer pretparken die themagebieden hebben?”. Dat klopt. De meeste attractieparken maken gebruik van themagebieden en passen hier de gebouwen op aan. Wat er verschilt is de manier waarop ze dit doen.

Het ene pretpark zet hier en daar een decorstuk neer om een gedeelte van het park een bepaald thema te geven, terwijl andere parken dit veel uitgebreider doen en bijvoorbeeld de attracties een bepaald – tot in de puntjes uitgewerkt – thema geven.

Wat Disneyland Paris goed doet is alles in een gebied afstemmen op het thema. Van attracties, tot winkels en zelfs de toiletten. Ook in de attracties is alles tot in detail uitgewerkt. Daarnaast is Disneyland Paris een écht familiepark. Dat betekent dat de meeste attracties voor het hele gezin geschikt zijn. Opa en oma kunnen daarom ook gewoon gezellig mee!

Alleen maar Disney?

Spreekt het Disney aspect je minder aan en ga je voor de attracties? Dat heb je ook meer dan genoeg te doen in Disneyland Paris. Als liefhebber zal je zeker de eerder genoemde aankleding van de attracties kunnen waarderen.

Veel attracties hebben een Disney thema, bijvoorbeeld Sneeuwwitje, Finding Nemo, Aladdin, Toy Story en Pirates of the Caribbean. Maar er zijn er ook genoeg zonder Disney-link. Ook als je geen film gezien hebt en de Disney figuren niet bij naam kent snap je het verhaal achter de attracties.

Daarnaast is er veel variatie. Er zijn rustige darkrides, interactieve attracties, waterattracties, maar ook een draaimolen, theekopjes en natuurlijk achtbanen.

Zijn er ook achtbanen/enge attracties?

Attracties in Disneyland Paris - tower of terror

Absoluut, er zijn in totaal 8 thrillrides, waaronder 6 achtbanen. Rock ‘n Rollercoaster, (Hyper)Space Mountain en Indiana Jones hebben één of meerdere loopings. Big Thunder Mountain is een echte familieachtbaan, je zit in een ontspoord mijnkarretje dat scherpe bochten maakt en soms enkele meters naar beneden raast.

Crush’s Coaster klinkt als een kinderattractie maar is een behoorlijk heftige achtbaan. Je bevindt je in een ronddraaiend karretje dat in het donker van boven naar beneden en door scherpe bochten gaat.

Daarnaast is er de Tower of Terror, geen achtbaan maar een echte thrillride. Heb je je soms afgevraagd wat er zou gebeuren als een lift ineens naar beneden zou storten terwijl je erin staat? In deze attractie maak je het mee.

Voor kleine kinderen?

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen naar Disneyland Paris? We krijgen die vraag vaak. Eigenlijk maakt de leeftijd niet zoveel uit, zeker jonge kinderen zullen met name de vrolijke muziek en de ontmoetingen met Disney figuren herinneren.

Er zijn 35 attracties zonder minimumlengte. Dat betekent dat zelfs de allerkleinsten hier al in mogen. Populair is bijvoorbeeld de attractie It’s a Small World. Dit is een boottochtje langs vrolijk dansende en zingende poppen die diverse landen van over de hele wereld uitbeelden.

Ook leuk is de Dombo attractie, hierbij neem je plaats op de rug van Dombo en vlieg je samen met hem door de lucht. Je kunt zelf bepalen hoe hoog je gaat, dus ook erg geschikt voor mensen met hoogtevrees. Daarnaast zijn er ook attracties waar je niet in een karretje zit maar zelf op onderzoek uit kunt gaan, zoals het Doolhof van Alice in Wonderland. Ook erg geschikt voor jonge kinderen.

Disneyland Paris is echt een park voor de hele familie. Dat betekent niet dat alle attracties alleen maar voor kleine kinderen zijn. Er is echt voor elk wat wils, ook als je niks met Disney hebt.

Onze aanraders

Zelf ben ik echt een liefhebber van de engere attracties. Mijn favorieten zijn de Tower of Terror en Big Thunder Mountain. De eerste vanwege het leuke thema, de mooie aankleding en het bizarre gevoel als de lift naar beneden valt. De tweede, omdat het een leuke wilde rit is (zeker in het donker). Big Thunder Mountain is best een pittige achtbaan, maar niet té erg als je begrijpt wat ik bedoel. Je kunt er meerdere malen achter elkaar in zonder duizelig of misselijk te worden.

Daarnaast mag je ook zeker Pirates of the Caribbean, Phantom Manor, Peter Pan’s Flight, Crush’s Coaster, Buzz Lightyear’s Laser Blast en Ratatouille The Ride niet missen. Dit zijn ook de meest populaire attracties in de parken. De rijen kunnen soms lang zijn, maak daarom gebruik van de Fastpass of bekijk vooraf onze druktekalender.

Ben ik een niet te missen attractie vergeten? Deel dan jouw favoriet hieronder in de comments.

Fastpass attracties in Disneyland Paris

Waarschijnlijk heb je weleens van de Disneyland Paris Fastpass gehoord. Dit is een ticket waarmee je zonder lang te wachten in een attractie kunt. Niet alle attracties bieden deze optie, alleen bij de meeste populaire kan je een Fastpass halen.

De normale Fastpass zit inbegrepen bij je entreeticket en is voor iedereen gratis te gebruiken. Je scant je entreetickets bij de Fastpass kiosken en je krijgt een kaartje met daarop twee tijden. Tussen deze tijden krijg je eenmalig toegang tot de Fastpass rij. Vanaf de eerste tijd kan je ook weer een tweede Fastpass halen.

Bij de volgende attracties kan je een Fastpass halen:

Disneyland Park

Walt Disney Studios Park


Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

14 feitjes over Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is zo'n pretpark dat de meesten wel van naam kennen, maar waar je eigenlijk niet...

Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar...

Halfpension hoe werkt dat? En in een pretpark?

Gisteren schreef ik over De Bonte Wever, een all inclusive hotel in Nederland. Tijdens het schrijven bedacht...

De Bonte Wever, all-inclusive hotel vlakbij Plopsa Indoor Coevorden & Wildlands

Preston Palace is het bekendste all-inclusive hotel van Nederland. Maar wist je dat er nog zo'n hotel...

Phantasialand attracties: wat is er te doen in het pretpark?

Toen ik voor het eerst besloot om naar Phantasialand te gaan wist ik niet zo goed wat...

Nieuwe attracties in de Efteling in 2020, reden voor een bezoek?

Hoewel veel mensen dol zijn op de Efteling, heb je vaak wel een reden nodig om er...