Disneyland Paris

Disneyland Paris is misschien wel het bekendste pretpark van Frankrijk. Jaarlijks trekt het miljoenen bezoekers, waaronder een groot aantal vanuit Nederland. Als jullie van plan zijn om naar Disneyland Paris te gaan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Bijvoorbeeld waar het ligt, hoe je er het beste kunt komen, waar je kunt blijven slapen en wanneer het druk of juist heel rustig is. Maar allereerst, wat is Disneyland Paris eigenlijk?

Disneyland Paris: de pretparken

Waarschijnlijk denk je nu, het is toch gewoon een pretpark? Dat klopt! Toch is Disneyland Paris net even anders dan de pretparken die je gewend bent. Het is namelijk – zoals ze dat zelf mooi noemen – een Resort. De hotels, Disney pretparken en het uitgaansgedeelte met winkels en restaurants bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar.

Disneyland Paris heeft twee pretparken, elk met een eigen thema. Het eerste pretpark is het Disneyland Park. Dit is het eerste en originele Disney pretpark. Hier vind je sprookjesachtige attracties en kan je met veel Disney figuren op de foto. Het Walt Disney Studios Park is later bijgebouwd en wordt binnenkort enorm uitgebreid met onder andere een Star Wars gedeelte. Dit park heeft een filmthema en voelt hierdoor minder sprookjesachtig.

Als je losse entreekaartjes voor Disneyland Paris boekt kan je kiezen of je 1 of 2 parken per dag wil bezoeken. Persoonlijk zou ik voor 2 parken kiezen. Je kunt niet alles zien op 1 dag, maar elk park heeft zeker z’n charme en eigen, leuke attracties die je niet moet missen. Nog beter is het om meerdere dagen te gaan.

Hoeveel dagen?

Waar je het bij de meeste pretparken na 1 dag wel gezien hebt, is het bij Disneyland Paris om een nachtje te blijven slapen. In twee dagen zie je meer van de parken, kan je nog een keertje in de leukste attracties en hoef je je niet zo te haasten. Ook is het fijn dat je na een lange dag in het pretpark niet terug naar huis hoeft te reizen, maar kunt uitrusten.

Zelf ga ik meestal 3 of 4 dagen. Dat klinkt heel lang maar het valt eigenlijk best mee. Naast het bezoeken van de parken ga ik ook winkelen in het grote winkelcentrum in de buurt. Hier hebben ze ook een groot outletgedeelte met allerlei bekende merken. Ook neem ik dan de tijd om tot rust te komen in het zwembad en er is ruimte om ‘s middags een dutje te doen als ik daar zin in heb.

Waar kan je het beste blijven slapen?

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse accommodaties. Van luxe hotels tot eenvoudige campings en bungalowparken. Er is voor vrijwel elk budget een verblijfplaats te vinden.

De meeste mensen kiezen voor een kamer in één van de Disney Hotels. Deze kan je eenvoudig boeken via de Disneyland Paris website en als je kiest voor een arrangement ben je vaak voordeliger uit. Hoe dichter bij de Disney Parken je slaapt, hoe meer je betaalt voor een kamer. Het Disneyland Hotel – die zich direct boven de ingang van het Disneyland Park bevindt – is het duurste hotel. Hotel Santa Fe – dat op 20 minuten lopen van de parken ligt – is het goedkoopst. Past slapen in een bungalowpark beter bij je? Dan heb je de keus uit Disney’s Davy Crockett Ranch of Villages Nature Paris van Center Parcs. Je logeert dan in een appartement of bungalow in de bossen, op 10 minuten rijden van de Disney Parken.

Tenslotte zijn er de Partner Hotels. Deze hebben allen een gratis pendelbus naar Disneyland Paris, maar liggen iets verder van de Parken dan de Disney Hotels. De Partner Hotels zijn niet van Disney zelf, maar van bekende Hotelketens als Kyriad of Radisson Blu. Recent is ook het B&B Hotel als Partner Hotel toegevoegd. Dit is een lowbudget hotel met comfortabele, maar basic kamers. Er is gratis wifi en ook de pendelbus rijdt kostenloos naar de Disney Parken.

Vervoer naar Disneyland Paris

Disneyland Paris ligt op een klein halfuurtje van Parijs. Vanuit Nederland doe je er gemiddeld 5 uur over om hier met de auto te komen. Dit is ook verreweg het populairste vervoersmiddel. De Parken liggen vlak langs de snelweg en zijn goed aan te rijden. Onderweg staat alles goed aangegeven, waardoor de kans op verkeerd rijden klein is. Tenslotte kan je de auto gratis parkeren bij je hotel. Het parkeerterrein is zo groot dat er altijd wel een plekje te vinden is.

Een ander populair vervoersmiddel is de bus. Vanuit Nederland kan je al vanaf €19 euro met de Flixbus naar Disneyland Paris. Houd er wel rekening mee dat deze niet direct bij de Parken stopt. Bij Oad en Peter Langhout kan je compleet verzorgde busreizen boeken. Hotel, entreetickets en vervoer zitten dan bij het arrangement inbegrepen. We zijn in het verleden regelmatig met de bus naar Disneyland Paris geweest. Het voordeel is dat je niet zelf hoeft te rijden, nadeel is dat een busreis bijna 2x zolang duurt als een autoreis doordat de bus regelmatig stopt.

Ook met de trein kan je naar Disneyland Paris. Met de Thalys zit je in ongeveer 3 uur in Parijs, vanuit daar is het nog een kleine 30 minuten met de metro. Vanaf 2019 rijdt de Thalys rechtstreeks naar Disneyland Paris. Dan is het een nog beter alternatief voor de auto.

Tenslotte kan je ook met het vliegtuig of met de camper naar Disneyland Paris. Met het vliegtuig vlieg je in een klein uurtje van Amsterdam naar Paris. Vanuit hier kan je de pendelbus nemen naar de Disney Parken. Met de camper kan je parkeren op het speciale gedeelte van het Disneyland Paris parkeerterrein. Hier zijn een aantal faciliteiten beschikbaar, maar dit is vrij beperkt.

Veelgestelde vragen Disneyland Parijs

Hoe groot is Disneyland Paris?

Disneyland Paris is groter dan de pretparken die je gewend bent. Het bestaat uit twee volwaardige pretparken met elk eigen attracties, shows en restaurants.

Waar ligt Disneyland Paris?

Disneyland Paris ligt in Serris/Coupvray, twee dorpjes in het noorden van Frankrijk. Het ligt dus niet in de stad Parijs maar er ongeveer 30 minuten buiten.

Wat is het adres van Disneyland Paris?

Het adres dat je in je navigatie zet:

Boulevard de Parc,
Serris/Coupvray, 77700
Frankrijk

Vanuit hier rijd je eenvoudig naar de Disney Hotel en de pretparken.

Waar kan je parkeren in Disneyland Paris?

Ga je alleen naar het pretpark? Dan kan je parkeren op het grote parkeerterrein vlak naast het pretpark. Let op: dit is wel betaald parkeren. Wil je gratis parkeren? Dat kan als gast van een Disney Hotel.

Waar liggen de Disneyland Paris hotels?

Disneyland Paris heeft eigen hotels: de Disney Hotels. Deze hebben elk een eigen thema en liggen op loopafstand van de twee pretparken. De Partner Hotels liggen in de buurt maar iets verder weg dan de Disney Hotels. Ze hebben wel elk een gratis pendelbus. Tenslotte zijn er de twee bungalowparken Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris. Deze liggen een dorp verder en zijn eigenlijk alleen met de auto te bereiken.

Hoe druk is het in Disneyland Paris?

De drukte in Disneyland Paris hangt af van de periode waarin je gaat. De zomer is vaak een stuk drukker dan de winter en datzelfde geldt ook voor de weekenden. Het rustigst is het op maandag t/m donderdag buiten de schoolvakanties. Bekijk voor de drukte tijdens jouw verblijf de druktekalender.

Wat is de beste tijd om naar Disneyland Paris te gaan?

Zelf vind ik de kerstperiode (van begin november t/m begin januari) het leukst. Dan zijn de pretparken mooi versierd, is er veel entertainment en is het gewoon erg gezellig. En niet geheel onbelangrijk ook een stuk rustiger, maar wel koud. Wil je iets meer warmte? Dan zou ik in april of mei gaan buiten de zomervakanties of eind september/begin oktober.

Voor het eerste naar Disneyland Paris

Ga je voor het eerst naar Disneyland Paris? Dan heb ik hieronder nog een aantal tips voor je verzameld:

  • Ga niet tijdens erg drukke periodes om teleurstellingen en irritaties te voorkomen. (bekijk hiervoor onze druktekalender)
  • Haal bij de ingang een park- en entertainment kaart. Je weet dan precies waar alle attracties zich bevinden, waar de shows en ontmoetingen met Disney figuren zijn en hoe laat de parades beginnen.
  • Lunch rond 12.00 en dineer rond 18.00, Fransen eten vaak aanzienlijk later dan de meeste Nederlanders. Houd je deze tijden aan dan hoef je niet lang in de rij te staan voor een tafel of maaltijd.
  • Plan de bezoeken aan attracties om Fastpassen en Shows/Parades heen. Zo haal je het meeste uit je dag.
  • Geniet! Het zijn twee ontzettend leuke parken, haal eruit wat jij graag zou willen en maak er gewoon een leuke (mini)vakantie van!

Hoe werkt de Fastpass?

De Disneyland Paris Fastpass is een gratis dienst die zit inbegrepen bij je entreetickets. Als je jouw entreeticket scant bij de speciale Fastpass kiosken dan ontvang je een kaartje met daarop twee tijden. Tussen die twee tijden mag je op vertoon van je Fastpass eenmalig gratis gebruik maken van de Fastpass rij. Je kunt dan zonder lang te wachten in een populaire attractie.

Voorbeeld

Je wilt gebruik maken van de Fastpass rij bij Buzz Lightyear Laser Blast. Om een Fastpass te halen moet je dan naar de attractie toe. Hier staan de Fastpass kiosken naast. (Kan je deze niet vinden vraag dan een Disney Cast Member om hulp).

Met je entreekaartje kan je bij de kiosk een Fastpass halen. Je kunt dit gelijk voor de gehele groep doen, mits je hun entreekaartjes ook bij je hebt. Uit het apparaat komt een klein kaartje waarop de naam van de attractie en 2 tijden staan. Bijvoorbeeld Buzz Lightyear Laser Blast 13.00 – 13.30. Vanaf 13.00 – maar uiterlijk om 13.30 – kan je dan in deze attractie. Ook kan je na 13.00 weer een nieuwe Fastpass halen. Je kunt dit onbeperkt doen, totdat de Fastpassen voor die dag op zijn.

Drukte in Disneyland Paris & beste tijd om te gaan

We krijgen de vraag regelmatig: “wat is de beste tijd om naar Disneyland Paris te gaan?” Zelf ben ik fan van de winterperiode en ga ik meestal in november. Het is dan niet zo druk, zeker als je doordeweeks gaat, de kou valt mee en alles is in kerstsfeer.

Ben je gebonden aan schoolvakantie dan is de voorjaarsvakantie zeker een aanrader. Er zijn dan geen speciale evenementen maar het is lekker rustig in de parken en de temperatuur is dan vaak al erg aangenaam.

Wil je de drukte vermijden? Ga dan op doordeweekse dag en sla ook de eerste 2 weken van augustus en de week tussen kerst en oud en nieuw over. De Parken zijn dan ontzettend vol en er staan vaak lange wachtrijen. Bekijk voor dat je boekt altijd onze druktekalender. Dan weet je wat je kunt verwachten. Ga je tijdens een drukke periode? Maak dan zoveel mogelijk gebruik van de Fastpass.

Heb je deze al gelezen?

Drukte in Disneyland Paris: wat is de beste tijd om te gaan?

Niemand vindt het leuk om lang in de rij te staan. Op drukke dagen kan de wachttijd bij populaire attracties oplopen tot...

Disneyland Paris Fastpass

De Disneyland Paris Fastpass is een handig hulpmiddel om jouw dag in het pretpark een stuk aangenamer te maken. Geen lange wachtrijen meer, maar...

Kosten Disneyland Paris – entree, hotel, eten en souvenirs

Disneyland Paris spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Mede dankzij de shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren die je op tv voorbij...
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Nieuwste artikelen

Captain Marvel film, review en gratis kijken

Captain Marvel is de eerste superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol. De film gaat namelijk over Vers - Carol Denvers -...

Overnachten bij Phantasialand

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt. Zeker toen we op de...

Apenheul prijzen en korting

Een tijdje terug schreef ik al over Apenheul en wat je allemaal in dit dierenpark kunt zien en doen. Het is...

De 6 engste achtbanen in Europa-Park

Europa-Park is een tamelijk onbekend pretpark hier in Nederland. Dat is best raar, zeker als je je bedenkt dat het bij onze...

Hoe werkt Uber én is het betrouwbaar?

Toen ik voor het eerst Uber probeerde was ik best huiverig. "Als dat maar goed gaat", dacht ik nog. Nou moet ik...

Heb je deze al gelezen?

Captain Marvel film, review en gratis kijken

Captain Marvel is de eerste superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol. De film gaat namelijk over Vers - Carol Denvers -...

Overnachten bij Phantasialand

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt. Zeker toen we op de...

Apenheul prijzen en korting

Een tijdje terug schreef ik al over Apenheul en wat je allemaal in dit dierenpark kunt zien en doen. Het is...

De 6 engste achtbanen in Europa-Park

Europa-Park is een tamelijk onbekend pretpark hier in Nederland. Dat is best raar, zeker als je je bedenkt dat het bij onze...

Hoe werkt Uber én is het betrouwbaar?

Toen ik voor het eerst Uber probeerde was ik best huiverig. "Als dat maar goed gaat", dacht ik nog. Nou moet ik...