Disneyland Paris zomervakantie 2022: dit is goed om te weten!

Naar Disneyland Paris in de zomervakantie is natuurlijk hartstikke leuk. Met de vele attracties, shows en al het ander entertainment hoeven de kinderen zich geen moment te vervelen. En zelfs volwassenen kunnen zich hier prima vermaken.

Zomervakantie in Disneyland Paris betekent net als veel andere pretparken natuurlijk ook drukte. Alle kinderen in Europa zijn op hetzelfde moment vrij van school en veel ouders zoeken dan voor wat vertier in de vorm van een attractiepark. Disneyland Paris is dan geen uitzondering!

Goed om te weten als je naar Disneyland Paris in de zomervakantie gaat!

Disneyland Paris zomervakantie 2022: dit is goed om te weten!

Wil je naar Disneyland Paris deze zomervakantie? Dan zijn er een paar dingen die je moet weten. Laten we beginnen met wat er allemaal nieuw is deze zomer!

Nieuw! Avengers Campus

Avengers Campus Disneyland Paris zomer 2022

Avengers Campus is het nieuwste gedeelte in Disneyland Paris. Dit deel van het Walt Disney Studios Park staat volledig in het teken van Marvel superhelden. Hoogtepunt in dit gedeelte zijn toch wel de twee attracties: de achtbaan Avengers Assemble: Flight Force en de interactieve familie-attractie Spider-Man W.E.B. Adventure.

Nieuw! 30e verjaardag van Disneyland Paris

Disneyland Paris zomervakantie 2022: dit is goed om te weten!

In 2022 bestaat Disneyland Paris 30 jaar. Dat wordt natuurlijk grootst gevierd. Zo kreeg het kasteel een grondige opknapbeurt, zijn er allerlei vrolijke kunstwerken geplaatst en is er een nieuwe droneshow Disney D-Light die je echt niet mag missen!

Drukte tijdens de zomervakantie in Disneyland Paris

Drukte in Disneyland Paris zomer 2022

Tijdens de zomervakantie is het in Disneyland Paris vaak vrij druk. Maar niet meer zo druk als voorheen. Waarom? Disneyland Paris werkt tegenwoordig met een reserveringssysteem. Om toegang te krijgen tot de Disney parken moet je een reservering hebben voor die dag. Dat geldt alleen als je losse Disneyland Paris tickets koopt of als je een Jaarpas hebt. Wanneer je een verblijf hebt geboekt zit de reservering er al bij.

Dankzij dit reserveringssysteem kunnen de parken vol zijn zonder echt druk aan te voelen. Waar je voorheen soms wel 2 uur in de rij stond voor een attractie, is die wachttijd tegenwoordig hooguit 60 minuten.

Disney Hotels met zwembaden

Zwembad Disney's Davy Crockett Ranch
Zwembad Disney’s Davy Crockett Ranch

Tijdens de zomer wil je natuurlijk ook wat verkoeling. Dan kun je het beste een Disney Hotel boeken met zwembad. Deze hotels zijn:

Het Disneyland Hotel heeft ook een zwembad, maar dit Disney Hotel is momenteel gesloten voor verbouwing. Vind je het niet erg om wat verder van Disneyland Paris te logeren? Dan zijn er ook een aantal Partner Hotels met een zwembad, waaronder Explorers Hotel en het Dream Castle Hotel.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Prijzen Disneyland Paris tijdens de zomervakantie

Net als bij andere vakanties is het hoogseizoen ook een duurdere periode om naar Disneyland Paris te gaan. Het verschil met andere periodes en zelfs andere schoolvakanties kan soms honderden euro’s zijn.

Daarom is het verstandig om gebruik te maken van de prijsschatting-kalender. Hiermee kan je per hotel zien wat de prijs is en of het een weekje later niet een heel stuk goedkoper is. Daar kan je ook een hoop geld mee besparen. Ook is het slimmer om eens te kijken naar andere schoolvakanties, zoals de herfstvakantie.

Naast Disneyland Paris ligt er een Center Parcs vakantiepark, Villages Nature Paris. Hier combineer je het gevoel van een vakantiepark met tropisch zwemparadijs en heel veel activiteiten, met een bezoek aan Disneyland Paris dat op slechts 10 minuten rijden ligt!

Naar Disneyland Paris in de zomervakantie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven