Winkelcentrum Val d’Europe, wat is er te doen?

Misschien zegt de naam je niet zoveel maar Val d’Europe is een winkelcentrum vlakbij Disneyland Paris. Het ligt zelfs zo dichtbij dat je er naartoe zou kunnen lopen. Maar het is natuurlijk sneller om de pendelbus te nemen of om met de auto te gaan.

Met zoveel magie en activiteiten in de buurt, waarom zou je dan naar een winkelcentrum willen? Is dat niet zonde van het geld dat je betaalt hebt voor Disneyland Paris?

Dat is inderdaad één van de vragen die ik regelmatig krijg. Natuurlijk kan ik niet voor jou bepalen of het de moeite waard is om er naartoe te gaan. Maar laat ik je kort vertellen wat je er kunt zien.

Wat is Val d’Europe?

Val d’Europe is een winkelcentrum. Niet een paar winkeltjes, maar een échte shopping mall vol met bekende merken en een food court. Hier in Nederland zien we dit soort grote winkelcentra nauwelijks maar in de landen om ons heen is het een veel bekender fenomeen. Zelfs als je nog nooit in zo’n grote shopping mall bent geweest ken je het misschien wel uit de film.

Ligging en hoe kom je er?

Het winkelcentrum Val d’Europe ligt in het dorpje Serris, direct naast Disneyland Paris. Je kunt het eigenlijk niet missen, want vrijwel het hele dorp bestaat uit winkelcentrum of vakantiewoningen.

De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Er zijn ontzettend veel gratis parkeerplaatsen dus je kan altijd wel een plekje vinden. Naast het parkeerterrein is er een tankstation, mocht je wat benzine nodig hebben om terug naar huis te gaan.

Heb je geen auto bij je of wil je deze liever laten staan?

Dan kan je lopen naar het winkelcentrum vanaf Disneyland Paris. Dit kost ongeveer 20 minuten. Of je neemt de gratis pendelbus naar de Val d’Europe Hotels. Deze stopt bij de parkeergarage van Disney Village, tegenover Vapiano, en zet je af bij één van de hotels vlakbij Val d’Europe. Vanaf hier ben je er binnen een paar minuutjes lopen.

Val d’Europe winkels

Er zijn in totaal meer dan 100 winkels in Val d’Europe. De bekendste zijn de Primark, Apple Store en de Zara. Er zijn diverse kleding, woon en cosmetica winkels. Eigenlijk te veel om zo op te noemen. Daarom vind je hier de complete lijst met winkels.

Wat ik zelf ook een hele fijne winkel vind is de Auchan. Dit is een grote supermarkt met niet alleen vers en levensmiddelen, maar ook kleding, elektronica en andere non-food items. In deze supermarkt kan je bijna verdwalen zo groot is het.

Daarnaast is het ook een praktische plek om eten en drinken in te slaan voor de Disney Parken. Deze kan je vervolgens weer meenemen naar je kamer of het pretpark in. Scheelt ook weer een hoop gesleep vanuit huis. Ga je boodschappen doen dan is de auto het handigste vervoersmiddel. Anders kan je het beste vooraf kijken waar de Val d’Europe Hotels pendelbus stopt, zodat je niet met je boodschappentassen hoeft te slepen.

In de Primark hebben ze een grote Disney afdeling met kleding en huishoudelijke spullen. Daar kan je nog snel wat budgetkado’s vandaan halen.

La Vallee Village Outlet in Val d’Europe

Naast het winkelcentrum ligt er een winkelstraat met allemaal outletwinkels. Denk aan een soort Batavia Stad alleen dan kleiner. Je vindt hier wel alle bekende merken terug zoals Ralph Lauren, Samsonite, Armani en Burberry.

In de winkels koop je originele merkkleding van de bekende designers voor lagere prijzen. Vaak zijn het items van oudere collecties of van een mindere kwaliteit die speciaal gemaakt worden voor de outlet. Desondanks is het wel een goede plek om kleding en andere spullen te kopen.

Eten en drinken

Val d’Europe en La Vallee Village hebben diverse restaurants, barretjes en kraampjes waar je iets te eten kunt halen. Van McDonalds tot pannenkoeken, je vindt het er allemaal. Bij de meeste restaurants wordt je aan tafel bediend waardoor de prijzen wat hoger zijn. Hoewel ze dan nog steeds goedkoper zijn dan de eetgelegenheden in Disneyland Paris.

Bij de Auchan – supermarkt – verkopen ze ook diverse kant-en-klaarmaaltijden die je kunt meenemen en later op je hotelkamer of in je appartement opeten.

Foto: Wikipedia

Laat een reactie achter

Scroll naar boven