Hoe veilig is het om ‘s avonds in Disneyland Paris te lopen?

Eén van de meest gestelde vragen door onze lezers gaat niet over de Parken, de attracties of shows, maar over de veiligheid van Disneyland Paris. Je hoort de laatste tijd veel gekke dingen en recent was er angstig moment toen een defecte roltrap zoveel geluid maakte dat men dacht aan geweerschoten. Bezoekers in Disney Village werden toen in paniek in restaurants en winkels geduwd, en deuren snel op slot gedaan om zoveel mogelijk mensen veilig te stellen. Gelukkig was dit een vals alarm, al zal dit bij veel bezoekers een nare herinnering hebben achtergelaten. Daarom krijgen we steeds vaker de vraag: Hoe veilig is het om (’s avonds) in Disneyland Paris te lopen?

Veiligheid in Disneyland Paris

Disneyland Paris is één van de veiligste plekken ter wereld. Dat zeg ik als regelmatige bezoeker, mijn blog is – op banners na – niet aangesloten bij Disneyland Paris. Dus alles wat je leest is gebaseerd op mijn eigen ervaring. Zelf heb ik mij nog nooit onveilig gevoeld in het pretpark, de hotels of Disney Village.

Voordat je de Parken en Disney Village in mag moet je de inhoud van je tas laten controleren. Hiermee voorkomt Disneyland Paris dat er bijvoorbeeld wapens deze gebieden binnenkomen. Op een plek waar veel mensen samenkomen is er helaas weleens kans op een opstootje. Ook op zo’n magische plek. Meestal aan het eind van de dag – wanneer bezoekers moe en geïrriteerd zijn – merk je dat de sfeer verandert en mensen wat minder sociaal worden. Je moet er dan niet aan denken dat iemand op zo’n moment een wapen trekt….

Gelukkig loopt er in Disneyland Paris ook veel bewaking rond. Zij houden de boel goed in de gaten. Misdraag je je? Dan heeft Disney een zero-tolerance beleid en wordt je het Park uitgezet. Ook als de bewaking niet in de buurt is, ben je nog steeds in beeld. Er hangen namelijk veel (onzichtbare) camera’s

Kan je ’s avonds veilig rondlopen?

De meeste mensen die naar Disneyland Paris gaan verblijven op het Resort. Dat betekent dat je ’s avonds gebonden bent aan het entertainment van Disney. Op drukke dagen gaan de Parken vaak pas om 22.00 dicht. Hierna moet je nog teruglopen naar je Hotel. Is dat wel zo veilig?

Het antwoord daarop is ja. Als je ’s avonds na het vuurwerk terugloopt naar je Hotel dan loop je met duizenden mensen tegelijk…Afgezien van kinderwagens tegen je enkels gebeurt er op dat moment niet zoveel.

Stel dat het mis gaat…

Eén van de dingen waar ik niet aan wil denken is het moment dat het daadwerkelijk mis zou gaan. Gelukkig is het in maart bij een vals alarm gebleven, maar je schrikt natuurlijk enorm. Heel eerlijk zou ik liegen als ik zeg dat ik er nooit aan gedacht heb. Maar aan de andere kant heb ik mij ook nooit onveilig gevoeld in Disneyland Paris. Je weet dat je continu in de gaten gehouden wordt. Ook is er een strenge tassencontrole en is er veel bewaking aanwezig. Zit er een kans in dat het in Disneyland Paris mis kan gaan? Zeker. Maar die is niet groter dan bijvoorbeeld in een grote stad of op een andere vakantiebestemming.

Overigens gaan niet alle vragen die we krijgen over deze dreiging. Maar bijvoorbeeld ook of je als vrouw alleen ’s avonds rond kan lopen. Dat kan zeker, maar let in Disney Village goed op. Hoewel Disneyland Paris het tot een minimum wil beperken lopen er regelmatig groepen beschonken mensen rond. Deze kunnen vervelend worden – eigenlijk net als je op zaterdagavond in de stad bent. Negeer je deze mensen en loop je er met een grote boog omheen? Dan is er niks aan de hand en kan je je prima vermaken in Disney Village. Ook is er altijd zoveel volk op de been dat je vrijwel nooit ergens alleen loopt.

Tenslotte, let goed op je spullen! Laat geen waardevolle items zonder toezicht achter en stop je telefoon of portemonnee niet in je broekzak of het voorste vakje van je rugzak. Er lopen helaas ook mensen in Disneyland Paris die geen respect hebben voor andermans eigendommen. Zeker op drukke momenten – na de parade, een show, het avondvuurwerk, of aan het eind van dag – kunnen bepaalde spullen ongewild van eigenaar wisselen.

Heb jij je weleens onveilig gevoeld in Disneyland Paris? Deel jouw ervaring hieronder!

Foto: Pixabay

Laat een reactie achter

Scroll naar boven