The Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Paris

The Twilight Zone Tower of Terror is een spookachtige thrillride in het Walt Disney Studios Park. Het neemt je mee naar een verlaten hotel in Hollywood, waar na een blikseminslag vijf mensen verdwenen en nooit meer zijn teruggevonden. Deze mensen stonden op dat moment in de lift. En als bezoeker krijg je de kans om een rit te maken in de nog werkende goederenliften achter in het gebouw, wat kan er verkeerd gaan?

Over de Tower of Terror

Je vindt de Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park. Het gebouw kun je niet missen, want deze steekt hoog boven de rest uit.

Wanneer je het gebouw binnengaat sta je in de verlaten lobby van het hotel. Alles zit onder de stof en spinnenrag en op de achtergrond hoor je spookachtige muziek uit de jaren 30.

Hierna begeleiden ze je naar de bibliotheek waar zodra de deuren sluiten, het licht uitgaat en Rod Serling verschijnt op de tv. Hij was de bedenker en presentator van de Twilight Zone serie waar deze attractie op is gebaseerd. Deze serie was te zien in de jaren 60 en is inmiddels vooral een cultklassieker geworden. Elke aflevering vertelde een spookachtig verhaal en in de Tower of Terror attractie ben jij de ster van de aflevering.

Er zijn drie verschillende verhaallijnen, elke liftschacht is een andere rit. Als je er voor staat is de linkerlift de meest heftige, de middelste de engste en de rechter de rustigste. Vaak kun je niet zelf kiezen naar welke lift je gaat, maar je kunt het altijd vragen. Mijn favoriet is de middelste waar enge beestjes ineens lift overnemen.

Zodra de liftdeuren sluiten waarschuwt de geest van het kleine meisje dat verdween tijdens de blikseminslag dat je er beter niet naar binnen kunt gaan. Te laat! Want de lift takelt je naar de top van het gebouw om je daarna 13 verdiepingen te laten valen.

Deze attractie is niet voor iedereen

De Twilight Zone Tower of Terror lift

Om deze thrillride te mogen bezoeken moet je gezond zijn en als je zwanger bent kun je deze attractie ook beter overslaan. Verder geldt er een minimumlengte van 1,02m. Er zijn twee meetmomenten en bij twijfel kunnen ze de toegang tot de attractie weigeren. Smokkelen heeft dus geen zin.

Verder is het goed om te weten dat een groot deel van de rit in het donker zal zijn en dat het op sommige momenten best eng kan worden. Het blijft een verlaten hotel waar het behoorlijk spookt. Je kunt zelf het beste inschatten of jouw kind daar klaar voor is. Zodra de liftdeuren dichtgaan is er geen weg meer terug.

Tenslotte is deze attractie toegankelijk voor gasten met een beperking of beperkte mobiliteit. Je moet wel zelfstandig de lift in kunnen stappen of iemand meenemen die je daarbij kunt helpen. De Cast Members mogen dit helaas niet doen. In de toegankelijkheidsgids van Disneyland Paris vind je hier meer informatie over.

Heb je Premier Access nodig voor de Twilight Zone Tower of Terror?

Disney Premier Access is een betaalde dienst waarmee je versnelde toegang krijgt tot de populairste attracties, waaronder de Twilight Zone Tower of Terror. Je betaalt dan een bedrag per persoon om eenmalig zonder te wachten in de attractie te kunnen. Is dit het waard voor de Tower of Terror?

Logo van het hotel

Eigenlijk niet. Want met Premier Access sla je weliswaar een groot deel van de rij over, maar vanaf de bibliotheek tot aan de attractie sta je vaak nog zo’n 15 minuten te wachten. En die rij kun je niet overslaan, zelfs niet met Premier Access.

Daarom heeft het weinig zin om te betalen voor de kortere rij, behalve wanneer de wachttijd langer dan een uur is of als je deze attractie nog een keer wil bezoeken vlak voordat je naar huis moet.

Wie mag deze attractie zeker niet missen?

Houd je van spookhuizen of andere enge attracties? En kan een attractie jou niet spannend genoeg zijn? Dan mag je de Twilight Zone Tower of Terror zeker niet missen!

Vanaf het moment dat je hier binnenstapt krijg je meteen een onheilspellend gevoel. En door de drie verschillende verhaallijnen blijf je terug komen. Daarom is het ook een van mijn favorieten en heb ik er zelfs een schilderij van hangen in de woonkamer.

Laat me weten wat je van de attractie vond en of je net zo’n fan bent als ik!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven