Disneyland Paris als tussenstop

Ben je onderweg naar je vakantiebestemming en wil je graag een dagje stoppen in Disneyland Paris? Hieronder vind je alle tips om het meeste uit je dag te halen!

Goedkoop hotel bij Disneyland Paris

De meeste mensen moeten een Disney arrangement direct bij Disneyland Paris. (bijvoorbeeld via de website) Hier zitten je entreekaartjes, hotelovernachting(en) en ontbijt bij inbegrepen. Een nacht in een het goedkoopste Disney Hotels (Disney’s Hotel Santa Fe), inclusief 2 dagen entree en ontbijt kost voor een gezin van 4 personen in het hoogseizoen rond de €600.

Wil je een goedkopere optie dan kan je kiezen uit een van de hotels in de buurt. De Disney partner hotels zijn te boeken via de website van Disneyland Paris of booking.com. Deze hotels liggen vlakbij Disneyland Paris en hebben een gratis pendelbus naar de parken. Het grootste voordeel van deze hotels is dat ze meestal goedkoper zijn dan de Disney Hotels. Zo is een verblijf voor één nacht, inclusief entree voor 2 dagen en ontbijt, voor 4 personen in het Kyriad Hotel €200 goedkoper dan in Disney’s Hotel Santa Fe.

Je kunt natuurlijk ook het hotel en de entreekaartjes apart boeken. Dit doe je via booking.com. Een hotel in de buurt kan je dan al boeken vanaf €70 per nacht.

Waar tickets kopen

Als je besluit om geen arrangement te boeken dan moet je de kaartjes apart kopen. Dit kan je bij aankomst doen bij de kassa van Disneyland Paris maar vaak staan hier lange rijen. Het is verstandiger om deze kaarten van tevoren te boeken via de website van Disneyland Paris. Dat is de meest betrouwbare manier om kaartjes te kopen. De kaarten kan je dan thuis uitprinten en bij de entree van de Disney parken laten scannen. Je krijgt dan direct toegang tot de parken.

De drukte omzeilen

Zeker tijdens het hoogseizoen, bijvoorbeeld de zomervakantie, kan het erg druk zijn in Disneyland Paris. Met name tijdens het weekend is het erg druk en kunnen de wachttijden bij de populaire attracties oplopen tot meer dan 2 uur.

Om het meest uit je dag te halen kan je het beste vroeg opstaan en de meest populaire attracties aan het begin van de dag doen. Populaire attracties zijn in het Walt Disney Studios Park: Crush’s Coaster, Ratatouille: The Adventure, The Twilight Zone: Tower of Terror, en in het Disneyland Park Peter Pan’s Flight, Autopia, Space Mountain: Mission 2, Big Thunder Mountain en Buzz Lightyear’s Laser Blast.

Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van de gratis Fastpass service. Een groot aantal populaire attracties heeft een speciale Fastpass rij. Om toegang te krijgen tot deze rij moet een een tijd reserveren, dit kan bij de speciale Fastpass automaten die bij de attractie staan. Als je bij deze automaten je entreekaartjes scant krijg je een kaartje met daarop twee tijden. Tussen deze tijden krijg je eenmalig toegang tot de Fastpass rij en kan je zonder te wachten gebruik maken van de attractie. Wanneer je de Fastpass hebt gebruikt mag je weer een volgende halen. Hartstikke handig als je maar één dag in de parken bent.

Is één dag in Disneyland Paris voldoende?

Als je alle attracties, shows en parades wilt zien dan is één dag in Disneyland Paris niet voldoende. Zeker als je tijdens het hoogseizoen gaat is het verstandig om je dag zo goed mogelijk te plannen en van tevoren te bepalen welke attracties en shows je echt wilt zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven