Disneyland Paris tickets: zo krijg je tot wel €40 korting per kaartje!

Home Disneyland Paris Disneyland Paris tickets: zo krijg je tot wel €40 korting per kaartje!

Disneyland Paris tickets zijn natuurlijk onmisbaar voor je bezoek. Bij de meeste van jullie zullen deze tickets inbegrepen zitten bij je verblijf, daar vertel ik verderop in het artikel wat meer over. Maar je kunt ook losse Disneyland Paris tickets kopen. Dat kan soms voordeliger zijn wanneer je geen Disney Hotel hebt geboekt.

Wanneer dat voordeliger is, waar je de goedkoopste kaartjes vindt en alle andere tips over deze tickets lees je in dit artikel!

Welke Disneyland Paris tickets zijn er?

Er zijn een aantal soorten Disneyland Paris tickets. Allereerst zijn er de kaartjes die toegang bieden tot een van de twee parken. Zoals je weet bestaat het Disneyland Paris resort uit twee pretparken, namelijk het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park.

Wanneer je een entreekaartje koopt heb je de keuze uit toegang tot een of twee van deze parken. Het prijsverschil tussen een kaartje voor 1 park of twee is €20. Persoonlijk vind ik dit het waard, want hoewel Disneyland Park het park is dat je moet bezoeken, heeft het Walt Disney Studios Park ook zo z’n charme. Dus krijg je de kans om entreekaartjes te kopen voor twee pretparken dan zou ik dat zeker doen.

Heb je entreekaartjes geboekt in combinatie met een hotelovernachting, Disneyland Paris noemt dit een verblijf, dan heb je standaard toegang tot de beide parken en hoef je dus niet meer bij te betalen.

Een ander type Disneyland Paris ticket is een jaarpas. Hiermee kun je het gehele jaar door de Disney parken bezoeken. Plus je krijgt nog wat leuke extra’s zoals korting op overnachtingen, souvenirs en restaurants. Een Disneyland Paris jaarpas is eigenlijk alleen voordeliger als je meerdere keren per jaar gaat en dan buiten het resort verblijft. Zelfs met de kortingen haal je het er eigenlijk nooit uit als je maar een keer per jaar gaat.

Tenslotte zijn er tickets voor speciale evenementen in Disneyland Paris waaronder Pride, Halloween en Oud en Nieuw. Op deze dagen heb je een speciaal ticket nodig om toegang te krijgen tot het evenement. Zelfs als je al een geldig entreekaartje hebt voor de pretparken.

Disneyland Paris tickets voor 1 of twee parken

Hierboven heb ik het al kort gehad over Disneyland Paris tickets voor een of twee parken. Als je maar een dag gaat dan kan ik mij zo voorstellen dat je 1 park bezoeken wel genoeg vindt.

In dat geval zou ik altijd kiezen voor het Disneyland Park. Dit is het attractiepark met het roze kasteel en de meeste attracties, shows en ander entertainment.

Daar wil ik wel bij zeggen, of eigenlijk schrijven, dat het Walt Disney Studios Park ook een aantal hele leuk attracties heeft. Crush’s Coaster bijvoorbeeld en de Tower of Terror. Beiden toch wel twee van de beste thrillrides van Disneyland Paris.

Daarbij kost het maar €20 meer om toegang te krijgen tot het tweede park. Zeker als het je eerste en laatste bezoek is aan Disneyland Paris zou ik zeggen doen! Je zult er geen spijt van krijgen.

Wordt Disneyland Paris jouw volgende vakantiebestemming?

Welke Disneyland Paris tickets krijg je bij je verblijf

Wanneer je een Disneyland Paris verblijf hebt geboekt zitten je tickets al bij de prijs inbegrepen. Zodra je bij je hotel incheckt ontvang je een envelop met hierin je toegangskaartjes. Deze kun je meteen gebruiken op de dag van aankomst.

En ze zijn geldig voor zowel het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park.

Als je de kaartjes hebt gekregen hoef je daarna niet nog eens in de kassarij aan te sluiten of andere handelingen te doen. Met je entreekaartje ga je naar de ingang van of het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park en je scant deze bij de toegangspoortjes. Deze gaan dan voor je open en je hebt meteen toegang tot dat pretpark. Echt heel makkelijk.

Is een abonnement voordeliger dan losse Disneyland Paris tickets?

Een Disneyland Paris abonnement is eigenlijk alleen voordeliger dan losse tickets wanneer je zo’n 4 keer gaat per jaar. En wanneer je niet in een Disney Hotel wil verblijven.

Wij hadden voor de pandemie een abonnement en ging zo’n 5 a 6 keer per jaar. We verbleven dan in een appartement in Serris, de plaats naast Disneyland Paris. Hier kost een overnachting zo’n 50 euro. De Disney Hotels beginnen bij zo’n €400 voor een losse overnachting.

En wanneer je in een accommodatie in Serris of in een van de partner hotels verblijft is er vrijwel altijd busvervoer naar Disneyland Paris. Vanaf het appartement dat wij altijd boeken kun je zelfs lopen naar de parken, het ligt ongeveer net zo ver als Newport Bay Club.

Verder is een Disneyland Paris jaarpas, of abonnement, eigenlijk nooit voordeliger. Zelfs met de kortingen moet je best veel eten en kopen om het eruit te halen.

Dus ja, ga je vaker in een jaar en verblijf je buiten het resort dan is een jaarpas goedkoper. Ga je slechts een keer per jaar of minder naar Disneyland Paris dan zou ik losse tickets boeken of een verblijf.

Zit parkeren inbegrepen bij Disneyland Paris tickets

Ga je met de auto naar Disneyland Paris dan kun je deze parkeren op het grote parkeerterrein vlak bij de pretparken. De kosten voor het parkeren zitten niet inbegrepen bij je tickets en zul je bij het betreden van het parkeerterrein moeten betalen.

Wanneer je in een Disneyland Paris hotel verblijft of in een Partner Hotel of accommodatie in Serris dan kun je een pendelbus nemen naar Disneyland Paris, deze is meestal gratis. Je auto parkeer je dan gewoon bij je hotel.

Een tip, en die heb je niet van mij, is om je auto te parkeren bij het winkelcentrum Val d’Europe. Vanuit het naastgelegen Aparthotel Adagio Val d’Europe gaat er een gratis pendelbus naar de Disney parken.

Maar je kunt vanaf hier ook lopen naar Disneyland Paris, die wandeling duurt zo’n 25 minuten. Nogmaals, dit heb je niet van mij.

Disneyland Paris tickets voor speciale evenementen

Hierboven schreef ik al even over de speciale evenementen in Disneyland Paris. Tijdens zo’n speciaal evenement is een van de twee Disney parken alleen toegankelijk wanneer je een kaartje hebt gekocht voor dat evenement. Met je gewone Disneyland Paris ticket krijg je dus geen toegang tot het evenement.

Deze kaartjes kun je het beste kopen wanneer ze in de verkoop gaan. De evenementen in Disneyland Paris zijn populair en daardoor snel uitverkocht.

De beste evenementen vind ik zelf halloween en oud en nieuw. Tijdens halloween mag je als volwassene verkleed komen naar Disneyland Paris. Dat mag op gewone dagen namelijk niet. Dus heb je jezelf altijd al eens bij het kasteel willen fotograferen als Disney prinses? Die avond mag dat! Verder zijn er tijdens die avond speciale halloweenshows, enge Disney figuren en ander entertainment.

Het andere evenement wat ik zelf heel leuk vind is oud en nieuw. Dan kun je samen met iedereen die je lief is het nieuwe jaar inluiden bij het kasteel. Disney zorgt natuurlijk voor het vuurwerk en de feestelijke sfeer.

Andere evenementen die in het verleden druk bezocht werden zijn onder andere Pride en het festival Electroland.

Disneyland Paris ticket prijzen en tot €40 per kaartje korting

Waar we het in dit artikel nog niet over hebben gehad zijn de prijzen van Disneyland Paris tickets. Deze beginnen bij zo’n €54 per persoon per dag. Mocht je op het internet lagere prijzen tegenkomen weet dan dat die informatie verouderd is.

Een entreekaartje voor kinderen is goedkoper dan die voor een volwassene. Kinderen betalen tussen de 50 en 91 euro per dag, volwassenen tussen de 54 en 99 euro per dag.

Waar komt dat prijsverschil door?

Disneyland Paris werkt met variabele prijzen. Dat betekent dat het in het laagseizoen goedkoper is om te gaan dan in het hoogseizoen, best logisch toch?

De tip die ik je wil geven is om deze kalender te bekijken voordat je boekt:

Je ziet dat een andere dag kiezen voor je bezoek je zo bijna €40 per persoon kan schelen.

Dit zijn trouwens de prijzen voor een dag en 1 park. Voor een tweede park komt daar €20 bij. Wil je meer dan een dag naar Disneyland Paris dan kun je meerdaagse tickets kopen. Deze zijn alleen beschikbaar voor een bezoek aan beide parken.

Een meerdaags ticket is vaak een stuk goedkoper als je langer gaat. Dus vergelijk ook zeker de prijzen voordat je boekt.

En wanneer je een verblijf boekt, dus inclusief Disney Hotel, dan zitten je entreetickets bij de prijs inbegrepen. Je ontvangt dan tickets die het hele verblijf geldig zijn.

Waar vind je goedkope Disneyland Paris tickets?

Nu ik geen Disneyland Paris jaarpas meer heb ben ik steeds vaker op zoek naar goedkope tickets. Vroeger keer ik daarvoor nog weleens op de website van Fnac, die heel af en toe een aanbieding hadden. Maar tegenwoordig bestel ik mijn tickets alleen nog maar op de Disneyland Paris website.

Online heb ik ze nergens echt goedkoper gevonden. Er staan wel wat tickets op Marktplaats en andere ticketverkoopsites. Maar het zal mij dan gebeuren dat ik een vals of al gebruikt ticket koop. Dat durf ik niet aan.

Daarom bestellen op de Disneyland Paris website. En kijk dan ook goed naar de tabel hierboven, want een dag later gaan kan je zo tientallen euro’s schelen!

Wat trouwens ook zorgt voor goedkopere Disneyland Paris tickets is om ze ver in de toekomst te boeken en op een speciale datum. Dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat je die datum gaat, maar dat kan je zo ook een hoop euro’s schelen.

Wordt Disneyland Paris jouw volgende vakantiebestemming?

Disneyland Paris aanbieding! Boek nu een verblijf van 3 dagen vanaf €175 per persoon incl. ontbijt, Disney Hotel en tickets! Bekijken

Tip! Dankzij de Disneyland Paris prijskalender kun je zelf de prijs van jouw verblijf bepalen. Benieuwd hoe het werkt? Probeer het hier

Onderwerp Disneyland Paris