Vaarwel Studio Tram Tour!

Gisteren was de laatste dag om een rit te maken in de Studio Tram Tour. Vindt je het erg dat deze attractie gesloten is? Heel eerlijk heb ik een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het nooit leuk als een attractie sluit, maar ditmaal denk ik echt dat er iets leuks voor terugkomt. Binnenkort opent er namelijk een Cars Route66 Road Trip. Deels dezelfde attractie dus maar dan met een nieuw thema. En persoonlijk denk ik dat dit een goede verandering is.

Studio Tram Tour: de attractie

Misschien denk je nu: Studio Tram Tour, wat was dat ook alweer? Je vindt – of vond – deze attractie in het Walt Disney Studios Park. De ingang lag rechts van de Tower of Terror. Hoewel het een Fastpass attractie was, werd deze al jaren niet meer gebruikt. Dat zegt iets over de populariteit van deze tour.

Tijdens deze attractie ga je aan boord van een lange tram/wagen op ontdekkingsreis langs diverse props en sets uit films. Een aantal daarvan komen echt uit films, waaronder Dinotopia. (waar ik heel eerlijk nooit eerder van gehoord had)

Hoogtepunt van deze attractie zijn Catastrophe Canyon en de Reign of Fire set.

Catastrophe Canyon

In deze scene breng je een bezoek aan een echte set. Je wordt als bezoeker onderdeel van de opname van een scene waarin je live een aardbeving meemaakt. Eerst begint de grond te trillen, dan vliegen er allerlei items in brand en vervolgend ontstaat er een overstroming waarbij het karretje en de bezoekers 265.000 liter water over zich heen krijgen. Deze scene blijft bij de meeste mensen hangen en is – vind ik zelf – het hoogtepunt van deze attractie.

Reign of Fire scene

Hierna rijdt het karretje dezelfde weg terug naar de volgende set. Dit is een stukje uit de film Reign of Fire. Je ziet een stukje Londen dat verwoest is door een draak. Wanneer het karretje stopt merk je al snel dat er nog een draak aanwezig is. Er komt een enorme steekvlam uit de grond. Hierna stoppen de opnames en rijdt de tram door naar het eindpunt.

Bij dit gedeelte heb ik het altijd erg jammer gevonden dat er geen draken te zien waren. Een gemiste kans vond ik.

Waarom gaat Studio Tram Tour dicht?

De belangrijkste reden is dat deze attractie toch wel vergane glorie was. De props komen uit oude films die veel mensen niet eens meer kennen. Denk aan Pearl Harbor en Reign of Fire. Er was een grote update nodig om deze attractie weer van deze tijd te maken.

Als je recentelijk in Studio Tram Tour bent geweest zal je het waarschijnlijk met mij eens zijn.

Door de attractie om te bouwen naar een Cars attractie maakt Disney het tijdloos en zullen er minder snel updates nodig zijn. Daarnaast willen ze graag attracties over hun eigen films in de Parken. Daarmee kunnen ze meer merchandise verkopen.

Een openingsdatum van de nieuwe Cars attractie is nog niet bekend. Hopelijk opent deze snel, want er is momenteel niet veel aan in het Walt Disney Studio Park.

Wat vind jij van deze verandering?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven