Hoe werkt de shuttlebus naar Disneyland Paris en waar stopt deze?

shuttle bus disneyland paris

De laatste tijd krijg ik de vraag hierboven best vaak. Met name vanuit de Partner Hotels is het soms onduidelijk hoe de shuttlebus precies werkt. Dat snap ik overigens helemaal. De eerste keer dat ik in zo’n hotel verbleef wilde ik ook alles weten over de shuttlebus. Met name hoe handig het is en waar deze stopt. Want ik heb ter plaatse nooit zin in gedoe. Daarom in dit artikel alles over de Disneyland Paris shuttlebus tussen de Disney en Partner Hotels en de pretparken!

Welke hotels hebben een shuttle bus?

Zowel de Disney Hotels als de Partner Hotels hebben een gratis shuttlebus naar de pretparken. De Disney hotels herken je aan de naam, die beginnen allemaal met “Disney’s” – behalve het Disneyland Hotel. Alleen de Davy Crockett Ranch is een uitzondering, die heeft namelijk geen shuttlebus.

De Partner Hotels zijn hotels die niet van Disney zelf zijn maar wel in de buurt van Disneyland liggen. Ze hebben allemaal een gratis shuttlebus die je in ongeveer 10 minuten naar de pretparken brengt. Vanaf deze hotels kan je eigenlijk niet lopen. Daarom is deze shuttlebus een múst. Vanaf de Disney Hotels kan je lopen naar de pretparken of de shuttlebus nemen. Het ligt er maar net aan hoeveel pijn je in je voeten hebt.

Waar stopt deze?

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

De shuttlebussen van zowel de Disney als de Partner Hotels stoppen voor de deur van het hotel. Meestal vlakbij de receptie. De halte staat aangegeven met een bord met bij de Partner Hotels ook de bustijden daarop.

Vanaf de Disney Hotels en de Partner Hotels zet de shuttlebus je af naast het station. Dat is naast het grote parkeerterrein waar je normaal gesproken de auto neer zou zetten. Als je Disney Village een beetje kent dan is dat direct naast Annette’s. Om bij de Disney Parken te komen volg je gewoon de menigte naar de tassencontrole.

Er is nog een tweede bushalte in Disneyland Paris. Deze bevindt zich aan de andere kant direct naast het Walt Disney Studios Park. Hier wordt je afgezet als je in een hotel in de buurt van Val d’Europe slaapt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het Partner Hotel l’Elysee. Het voordeel van deze bus is dat het vaak rustiger is bij de tassencontrole, want er maakt nauwelijks iemand gebruik van deze ingang.

Wanneer rijdt de shuttlebus naar de Disney Parken?

De bussen beginnen ruim voor openingstijd met het pendelen tussen de hotels en de parken. Ze blijven dit doen tot sluitingstijd van Disney Village en het Disneyland Park.

Heb je de bus net gemist? Dan moet je ongeveer 20 minuten wachten op de volgende. Is de avondshow net afgelopen? Ga dan niet met de menigte mee maar loop rustigaan terug naar de bushalte.

Naar Disneyland Paris?

Gebruik de prijskalender en bespaar!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven