De leukste Disneyland Paris seizoenen en events

Disneyland Paris is constant aan het vernieuwen. Ze willen natuurlijk dat jij na je eerste bezoek nog een keer (of meer) terugkomt. Dan doen ze door nieuwe attracties te bouwen, maar ook met seizoenen en events.

Een seizoen heeft een bepaald thema en duurt vaak meerdere maanden. Nu is er bijvoorbeeld de viering van de 30e verjaardag van Disneyland Paris. In het verleden waren er bijvoorbeeld Piraten&Prinsessen of een Star Wars seizoen.

Steeds terugkerende seizoenen zijn Kerst en Halloween. Over een periode van een paar weken staan de twee Disney Parken plus alles daar omheen in het teken van Halloween of Kerst.

Tijdens een event wordt er ook iets gevierd in Disneyland Paris, maar vaak voor 1 en soms meerdere dagen. Nooit langer dan dat. Bekende events zijn de viering van Pride en RunDisney.

Welke Disneyland Paris seizoenen zijn er?

De seizoenen wisselen normaal gesproken. Daarom hebben we hieronder alleen de seizoen staan die je dit jaar kunt verwachten.

30e Verjaardag Disneyland Paris

De leukste Disneyland Paris seizoenen en events
Bron: Disneyland Paris

In april 1992 opende Disneyland Paris de deuren. Dat is nu 30 jaar geleden en dat wordt natuurlijk groots gevierd. Met shows, parades en nog veel meer bijzonder entertainment!

Meer over de 30e verjaardag van Disneyland Paris

Halloween in Disneyland Paris

De leukste Disneyland Paris seizoenen en events

Halloween in Disneyland Paris is een spookachtig feest dat geschikt is voor kinderen (en bezoekers) van alle leeftijden. Geen zombies of vampieren, maar Disney schurken!

Meer over Halloween in Disneyland Paris

Kerst in Disneyland Paris

De leukste Disneyland Paris seizoenen en events

Kerst in Disneyland Paris is extra magisch. Vanaf begin november hoor je overal kerstmuziek, zijn de parken versierd met duizenden lichtjes en sneeuwt het er zelfs!

Alles over kerst in Disneyland Paris

Tijdens een seizoen is het entertainment in de parken anders dan normaal. Er zijn unieke shows die speciaal gemaakt zijn voor dat seizoen. De Disney figuren hebben andere outfits aan en de parade is aangepast.

Dit is dan ook de reden waarom wij een bezoek tijdens zo’n seizoen aanraden. Je kunt dan zoveel meer zien en doen.

Disneyland Paris events

De events in Disneyland Paris zijn net even anders dan de seizoenen. Ze duren korter en je hebt een extra ticket nodig om toegang te krijgen. Het kan daarom ook voorkomen dat bepaalde Disney parken eerder gesloten zijn dan normaal vanwege het event.

Probeer je tickets voor deze events zo vroeg mogelijk te bestellen, want ze zijn vaak snel uitverkocht.

RunDisney (niet gepland)

De leukste Disneyland Paris seizoenen en events
Bron: Disney

RunDisney is een jaarlijks hardloopevent in Disneyland Paris. Je krijgt de kans om, als je dat wilt, verkleed als jouw favoriete Disney figuur door de Disney parken te rennen

Meer over RunDisney

Disneyland Paris Pride

De leukste Disneyland Paris seizoenen en events

Tijdens Pride staat een van de parken een avond lang in het teken van diversiteit. Dit wordt gevierd met een parade en ander entertainment. Ook de attracties zijn die avond geopend.

Bestel hier je tickets

Disneyland Paris Halloween event

De leukste Disneyland Paris seizoenen en events

Op de avond van 31 oktober vindt het jaarlijkse Halloween event plaats in Disneyland Paris. Dat is een extra spookachtige avond waar volwassenen verkleed als hun favoriete Disney figuur de parken in mogen (normaal niet toegestaan).

Bestel hier je tickets

Disneyland Paris Oud&Nieuw

De leukste Disneyland Paris seizoenen en events

Wil je het nieuwe jaar inluiden met een grootse vuurwerkshow bij het Disneyland Paris kasteel? Dan moet je zeker naar het Disneyland Paris oud en nieuw event!

Bestel hier je tickets

Prijzen en aanbiedingen Disneyland Paris seizoenen en events

Een nieuw seizoen in Disneyland Paris betekent meestal ook nieuwe aanbiedingen! Vaak loont het om zo vroeg mogelijk te boeken, want hoe meer mensen er komen hoe duurder het kan worden.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

In de Disneyland Paris website zit een handige tool waarmee je soms honderden euro’s kunt besparen. Deze tool heet de prijsschattingskalender. Een lange naam die je eigenlijk meteen mag vergeten, zolang je maar weet wat je ermee kunt.

Deze tool geeft per dag aan hoeveel een verblijf kost in een bepaald hotel. Hierdoor zie je in 1 oogopslag ook of het op andere dagen niet goedkoper is. Zo kun je een hoop geld besparen door bijvoorbeeld een weekje later te gaan.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Prijsschattingskalender proberen

Bron foto’s: Disneyland Paris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven