Disneyland Paris prijzen

De Disneyland Paris prijzen zijn natuurlijk heel belangrijk wanneer je een verblijf boekt. Je wilt vanzelfsprekend weten wat het kost en of dat binnen jouw budget valt.

De prijzen voor een Disneyland Paris verblijf hangen af van hoe lang je gaat, welk hotel je kiest en in welke periode je gaat. Zo is 3 dagen in Disney’s Hotel Santa Fe tijdens het laagseizoen een stuk goedkoper dan het Disneyland Hotel. En ga je in het hoogseizoen dan komt er zo maar een paar honderd euro bij.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een Disneyland Paris verblijf?

De gemiddelde prijzen voor een Disneyland Paris verblijf liggen zo tussen de €300 en €600 per persoon. Dit is dan voor een overnachting inclusief entree, maar zonder ontbijt. Kinderen betalen vaak iets minder omdat voor hun de entreekaartjes goedkoper zijn.

De prijs per nacht is afhankelijk van het hotel dat je kiest. Boek je een Disney Hotel op loopafstand van de parken? Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je een Partner Hotel boekt. De Partner Hotels liggen niet op loopafstand, maar hebben wel allemaal een gratis pendelbus naar de Disney Parken.

Het is vaak wel voordeliger om een verblijf te boeken. Een Disneyland Paris verblijf is een combinatie tussen hotelovernachting en tickets. Door deze samen te boeken krijg je meestal een korting op het totaalbedrag. Losse Disneyland Paris tickets kopen is alleen goedkoper wanneer je in een hotel buiten Disneyland Paris verblijft.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

Kosten Disneyland Paris tickets

De prijs voor een Disneyland Paris ticket begint bij zo’n €56 per persoon. Dit is voor 1 dag en 1 pretpark. De prijs voor kindertickets is iets goedkoper, dat scheelt een paar euro.

Ga je meerdere dagen dan wordt de prijs per dag goedkoper. Ga je 4 dagen of langer dan zou je een Disneyland Paris jaarpas kunnen overwegen. Hiermee ben je niet alleen goedkoper uit qua entree, maar krijg je ook nog eens korting op eten, drinken en souvenirs.

Plus je kunt dan ook entreekaartjes kopen voor een lagere prijs. Handig als je met meerdere personen bent.

Er is helaas ook een nadeel van zo’n Jaarpas of kaartjes zonder vaste datum. Disneyland Paris werkt met een reserveringssysteem voor toegang tot de parken. Zonder reservering mag je niet naar binnen. Op hele drukke dagen kan het dus voorkomen dat het pretpark uitverkocht is.

Zorg dus dat je tijdig reserveert, een ticket koopt met vaste datum of een Disneyland Paris verblijf boekt.

Goedkoopste Disneyland Paris hotel

Wil je besparen op de Disneyland Paris kosten dan is het kiezen van het juiste hotel daar een onderdeel van. De twee goedkoopste Disney Hotels zijn Disney’s Hotel Cheyenne en Disney’s Hotel Santa Fe. Deze liggen op 20 minuten lopen vanaf de Disney Parken, maar hebben beiden een gratis pendelbus.

Vind je het niet erg om niet op loopafstand te logeren dan zijn er de Disneyland Paris Partner Hotels. De goedkoopste twee zijn het B&B Hotel Disneyland Paris en het Campanille Hotel. Dit zijn echt hele basic hotels die niet veel meer bieden dan een slaapplaats (prima kamers overigens, verwacht alleen geen luxe). Het voordeel is dat je dan vaak stukken goedkoper uit bent dan de Disney Hotels.

Tip! Vind je de Disneyland Paris kosten te hoog? Boek dan een verblijf in een Partner Hotel!

Bekijk de laagste prijzen

Wat kost eten in Disneyland Paris?

Wanneer je naar Disneyland Paris gaat ben je grotendeels gebonden aan het resort voor je maaltijden, drankjes en snacks.

Ontbijten kost tussen de €20 en €35 per persoon. Dit is voor een all-you-can-eat ontbijtbuffet. Heb je aan een broodje genoeg? Dan kun je deze halen bij Starbucks of Earl of Sandwich voor een fractie van die prijs.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Voor lunch en diner kun je terecht in een van de restaurants op het resort, dus in de pretparken, Disney Village of de Disney Hotels. Prijzen voor een fastfood menu liggen tussen de €12 en €16 per persoon. Ga je uitgebreid tafelen dan ben je minimaal zo’n €35 per persoon kwijt.

Dan zijn er natuurlijk nog de snacks en flesjes drinken. Houd rekening met zo’n €3,80 voor een flesje drinken en rond de €5 voor een snack.

De beste manier om hierop te besparen is door vooraf de maaltijden te boeken, dit heet Maaltijdopties. Ook kun je flesjes drinken van thuis meenemen en deze op je hotelkamer neerzetten. En je kunt ook dineren in Val d’Europe. Dit is een winkelcentrum op 5 minuten rijden, 20 minuten lopen vanaf Disneyland Paris. Hier vind je ook een supermarkt.

Totale Disneyland Paris kosten

Totale kosten voor een Disneyland Paris verblijf hangen natuurlijk een beetje af van het aantal mensen waarmee je gaat, hoe lang je gaat en in welk hotel je verblijf. Houd rekening met zo’n €2000 voor 3 dagen met een gezin van 4. Dat is inclusief eten, drinken en Disney Hotel. Maar ook een schattig/gemiddelde, want uiteindelijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Niet heel goedkoop natuurlijk, maar pretparken zijn nou eenmaal duur. Je krijgt er in ieder geval een unieke ervaring voor terug die de kinderen niet snel zullen vergeten. Zeker als ze fan zijn van de Disney, Marvel of Star Wars figuren.

Beste prijzen voor Disneyland Paris

Disneyland Paris heeft een tijdje een actie gehad voor de beste prijzen voor een verblijf. Helaas is deze actie afgelopen.

Toch is het mogelijk om een goede prijzen voor je verblijf te krijgen. Hiervoor moet je gebruik maken van de prijsschattingskalender. Dit is een hulpmiddel op de website van Disneyland Paris waarmee je per dag de prijzen per persoon kunt bekijken. Door met de aankomstdatum te schuiven kun je soms zelfs honderden euro’s besparen.

Tip! Gebruik de prijsschattingskalender om zo eenvoudig de laagste Disneyland Paris prijzen te vinden!

Bekijk de prijsschattingskalender

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven