Disneyland Paris plattegrond uitgelegd!

Dit is ‘m dan, de Disneyland Paris plattegrond. Een mooi plaatje die ik heb geleend van Disneyholidays.co.uk. Het mooiste hieraan is dat alles erop staat – van de Disney Parken tot de Partner Hotels, Villages Nature Paris en de Davy Crockett Ranch.

Als je de plattegrond voor het eerst ziet dan kan ik mij best voorstellen dat het verwarrend kan zijn. Geen zorgen, aan het eind van dit artikel weet je precies wat je op de Disney plattegrond ziet en waar je moet zijn!

De Disneyland Parijs plattegrond uitgelegd

Het mooie aan de plattegrond hierboven zijn de kleurtjes. Dat maakt het makkelijk om de verschillende onderdelen van het resort te benoemen. Zoals je kunt zien is het best een lap grond in een perfecte cirkel. Die cirkel is overigens een echte weg om het Resort, al heb je dat niet door als je er rijdt.

Laten we bovenin beginnen met het grote donkerroze vlak.

Donkerroze vlak – Disneyland Park

Helemaal bovenin op de Disneyland Parijs plattegrond zie je een donkerroze vlak. Dit is het Disneyland Park. Die herken je aan het kasteel in het midden.

Het Disneyland Park is het grootste pretpark van het Euro Disney resort. Hier vindt je de meeste attracties en shows, waaronder de avondshow Disney Illuminations. Als je een kaartje wilt kopen voor maar 1 van de Disney Parken dan zou ik absoluut voor dit park gaan.

Op bovenstaande plattegrond zie je de grootste attracties van het pretpark. Linksonder in het donkerroze vlak zie je een witte boot, bruine berg en een wit huis met bruine daken. Dit zijn de Thunder Mesa River Boat Landing (rondvaart op een stoomboot), Big Thunder Mountain (achtbaan) en Phantom Manor (spookhuis).

Gaan we met de klok mee dan zie je een gelig gebouw. Dat is de Indiana Jones achtbaan. Daarnaast zie je een wit gebouw langs de rand, boven het water. Dit is Pirates of the Caribbean – een soort Fata Morgana alleen dan met piraten.

Naast Pirates of the Caribbean zie je een gebouw met blauwe daken. Dit is Peter Pan’s Flight. Een attractie die je zeker niet mag missen. Verder zie je achter het kasteel nog het Labyrint van Alice in Wonderland en Dombo de Vliegende olifant.

Iets verder naar rechts zie je een kleurrijk gebouw, dat is It’s a Small World met daarnaast Star Tours en Space Mountain.

De ingang van het Disneyland Park zit onder het roze gebouw dat je schuin rechts onder Phantom Manor ziet. Dat is het Disneyland Hotel – waar je dus ook kunt logeren, maar dan heb je wel een flink budget nodig. Het Disneyland Hotel en tevens ingang van het Disneyland Park zit onder het donkerroze vlak en heeft een donkergroene cirkel er omheen.

Lichtblauwe vlak – Walt Disney Studios Park

Naast het Disneyland Park zie je links een lichtblauw vlak met kleurrijke gebouwen, dit is het andere pretpark van het resort. Je ziet dat deze aanzienlijk kleiner is dan het eerste park en er zijn ook een stuk minder attracties. In de toekomst worden de twee parken gelijkgetrokken, maar voorlopig is dit echt een klein pretpark.

De entree van dit pretpark is het gele gebouw links naast de toren met de Mickey oren. In het midden van het Walt Disney Studios Park vindt je geen kasteel maar wel een thrillride – de Tower of Terror. Best een spookachtige rit waar ik sinds de nieuwe verhaallijn echt nachtmerries van krijg.

Schuin boven het enorme Tower of Terror gebouw zie je Crush’s Coaster, RC Racer, Ratatouille en de (bijna) gesloten attractie Studio Tram Tour.

Blauwe vlakken rechts in de cirkel

Aan de rechterkant – in de cirkel – zie je twee blauwe vlakken. Een lichtblauwe en een donkerblauwe. Het lichtblauwe vlak is Disney Village. Hier vind je allerlei restaurants en winkels.

Het donkerblauwe vlak zijn de Disney Hotels. Met rond het meer Newport Bay Club (blauwe daken), Sequoia Lodge (groene daken) en Hotel New York: Art of Marvel (diverse kleuren). Boven Hotel New York liggen Hotel Cheyenne (links) en Hotel Santa Fe (rechts).

Partner Hotels, Villages Nature Paris en Davy Crockett Ranch op de Disneyland Paris plattegrond

Buiten de grote cirkel zijn er nog een paar vlakken die eruit springen.

Rechts bovenin vindt je de Partner Hotels, waaronder het B&B Hotel en Magic Circus Hotel. Onderin rechts zie je de golfbaan met daaronder Davy Crockett Ranch. Deze is wel van Disney maar ligt dus niet binnen het Resort. Je hebt altijd eigen vervoer nodig (of een taxi) om bij de pretparken te komen.

Links van Davy Crockett Ranch zie je Villages Nature Paris, te herkennen aan het wit/grijze gebouw aan het meer.

Dan is er tenslotte nog een klein stukje in de cirkel die ik nog niet besproken heb. Dat is het dorpje Serris met daarin Val d’Europe en een aantal Partner Hotels. Slaap je in Hotel l’Elysee Val d’Europe dan slaap je in dit gebied. Hier heb je ook een groot winkelcentrum met supermarkt en outlet winkels van alle bekende (dure) merken.

Hoe kom je van het ene vlak naar het andere?

De vuistregel is dat je binnen de cirkel alles zou kunnen lopen, daarbuiten heb je vervoer nodig. Vanaf alle Disney en Partner Hotels rijdt er een gratis pendelbus. En ook naar Val d’Europe kan je een gratis bus nemen. Al is dit lopend prima te doen. Voordeel van de Val d’Europe hotels en appartementen is dat ze een stuk goedkoper zijn, maar soms nog dichterbij liggen dan sommige Disney Hotels. (Tip! Heb je niet van mij ;))

Slaap je in Villages Nature Paris of Davy Crockett Ranch? Dan moet je met eigen vervoer naar de Disney Parken. Wil je met de Thalys naar Disneyland Paris? Kies dan een andere accommodatie, anders is het echt een heel gedoe.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven