Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris review

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat deze gebaseerd is op de bekende films, maar het is precies andersom. De attractie was eerder dan de films. De eerste film ging in 2003 in première, de eerste Pirates of the Caribbean attractie werd in 1967 geopend in Disneyland Californië.

Dat betekent overigens niet dat je geen elementen van de film terugziet tijdens de attractie.

Maar eerst, waar vindt je deze?

Waar ligt de attractie Pirates of the Caribbean?

De attractie vindt je in het Disneyland Park. Dit is het grote pretpark met het roze hotel als entree en het kasteel. Het gedeelte waar Pirates of the Caribbean zich bevindt heet Adventureland. Hier kan je op meerdere manieren komen.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

De snelste route is via de ingang van Adventureland, dan door het winkelstraatje en daarna rechtsaf totdat je niet meer verder kunt. Hierna ligt de attractie aan je linkerhand.

Je kunt hier ook komen door onder het kasteel door te gaan en dan door te lopen naar achteren. Dan langs Peter Pan’s Flight en uiteindelijk kom je vanzelf de ingang tegen aan de rechterkant.

Wat zijn de gemiddelde wachttijden?

Op het moment dat ik dit schrijf is het een drukke zaterdag. De attractie heeft een wachttijd van 60 minuten. Dat is voor een drukke dag redelijk normaal.

Ga je buiten het seizoen dan is 30 minuten een gebruikelijke wachttijd. Aan het begin van de ochtend kan je bij deze attractie zo doorlopen. Hoe vroeger je komt, hoe korter je hoeft te wachten. Dat geldt trouwens voor vrijwel alle Disneyland Paris attracties. Alleen Crush’s Coaster blijft druk. Daar sta je nu 120 minuten voor in de rij….

De attractie en wachtrij

Zodra je de wachrij instapt kom je helemaal in de piratenstemming. De attractie is gebouwd als een fort. Hier moet je eerst door allerlei gangen, langs kamers en kerkers voordat je op een binnenplaats komt waarvandaan de boten vertrekken.

De gehele wachtrij is overdekt en daarom een goede keus op regenachtige, hele koude of juist zonnige dagen.

Pirates of the Caribbean is een vaartocht door een stad die compleet verwoest is door piraten. In de tocht zitten een aantal verrassingselementen die het net wat leuker maken dan een standaardattractie. Hoewel het Disney piraten zijn, zijn ze toch een stukje enger van Jake en zijn vriendjes van Nooitgedachtland. De attractie is voor alle leeftijden maar let op met hele jonge bezoekers.

Het winkeltje

Veel attracties in Disneyland Paris hebben een winkeltje bij de uitgang. Pirates of the Caribbean is geen uitzondering. Allereerst kan je in dit winkeltje de foto kopen die tijdens de attractie wordt gemaakt. Als het rustig is kan je vragen om een eigen bootje, dan heb je geen vreemde mensen bij je op de foto.

Verder kan je hier allerlei piratensouvenirs en Nightmare before Christmas spulletjes kopen.

Zelf vind ik dit één van de leukste winkeltjes om rond te struinen. Ze hebben vaak wat originelere artikelen die je in andere winkels niet vindt. En zelfs als je volwassen bent blijft het leuk om iemand “aan te vallen” met een plastic zwaardje :).

Is Pirates of the Caribbean de moeite waard?

Absoluut! Dit is zo’n klassieke attractie, die mag je niet missen. Zelfs als je geen fan bent van de films.

Doordat de wachtrij vrij lang is sta je minder lang stil. Dan is het wachten voor je gevoel wat minder vervelend. En door de hoge capaciteit kunnen er veel mensen per uur in.

Wat ik persoonlijk wel zou doen is de attractie aan het begin of aan het eind van de dag bezoeken. Dan staan er nauwelijks rijen. Veel mensen gaan bij de opening toch richting Big Thunder Mountain of Peter Pan’s Flight. Ben je op tijd bij Pirates of the Caribbean dan hoef je meestal niet te wachten.

Wat vindt jij van deze attractie?

Naar Disneyland Paris?

Gebruik de prijskalender en bespaar!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven