Peter Pan’s Flight in Disneyland Paris

Het is één van de populairste attracties in Disneyland Paris, Peter Pan’s Flight. Al vroeg op de dag staat hier een lange wachtrij en de Fastpassen gaan snel. Waarom is deze attractie zo populair vraag je je misschien af? En is het de moeite waard om erin te gaan? Dit artikel bevat natuurlijk een aantal spoilers, maar ik zal je zoveel mogelijk proberen te vertellen over deze attractie.

Waar vind je Peter Pan’s Flight in Disneyland Paris?

Peter Pan’s Flight ligt helemaal achterin het Disneyland Park. Het Park met het roze kasteel. Je kunt ook het makkelijkste rechtdoor, onder het kasteel doorlopen en dan bij Dombo de Vliegende Olifant linksaf, de brug over.

Deze attractie biedt ook Disney Premier Access. Hiermee kan je zonder lang wachten in de attractie. Het is eigenlijk gewoon een nummertje trekken voor de versnelde wachtrij. Alleen krijg je geen nummer maar een retourtijd. Je toont het kaartje bij de Fastpass-ingang en binnen een paar minuten zit jij in de attractie.

Is dat echt nodig vraag je je misschien af? Absoluut. Wachtrijen bij deze attractie zijn vrijwel altijd boven de 60 minuten. Dan klinkt een wachttijd van een paar minuten toch een stuk beter? 🙂

Zeker als ik je vertel dat de rit nog geen minuut duurt…Echt waar, na 60 minuten wachten sta je binnen 60 seconden weer buiten.

De karretjes

Het meest bijzondere aan deze attractie zijn toch wel de karretjes. Geen standaard wagens maar vrolijk gekleurde piratenschepen. Deze zitten aan de bovenkant vast aan de rails. Hierdoor heb je constant het gevoel dat je zweeft. Dit is vergelijkbaar met Droomvlucht in de Efteling. Eigenlijk lijken deze attracties wel een beetje op elkaar, al zweef je bij Peter Pan’s Flight door het decor en niet er langs.

Je kunt met 4 personen in de attractie. Tassen neem je gewoon mee en leg je op de grond. Zelf moet ik altijd lachen om de Cast Members die me er tijdens het instappen op wijzen dat ik mijn rugzak af moet doen. Snap ik, zit ook niet zo lekker anders :). Nee, ik snap absoluut dat ze het goed bedoelen, maar ik vind het altijd een beetje gek.

De rit

Zodra je het station verlaat vlieg je door het raam de kamer binnen van de 3 Darling kinderen. Hun hond Nana zit midden in de kamer. Je ziet de schaduw van Peter Pan en gaat richting Nooitgedachtland.

Het piratenschip vliegt door de straten van Londen en gaat steeds hoger totdat de auto’s onder je piepkleine lichtjes zijn. Je ziet de Big Ben en de Tower Bridge. Daarna ga je door de sterren en volg je de meest felle ster. Dit was mijn favoriete gedeelte toen ik nog kind was, een donkere gang met overal lichtjes.

Dan arriveert het schip in Nooitgedachtland. Je ziet het schip van Kaptein Haak die een kanonskogel op je afvuurt. Dan ga je langs de indianen en de zeemeerminnen. Als je de hoek om gaat is Peter Pan in gevecht met Kaptein Haak. Gelukkig zie je al snel dat het goed is afgelopen. Alleen niet voor Kaptein Haak, hij probeert te ontsnappen van de krokodil.

Je vliegt de hoek om en ziet de zeemeerminnen zitten terwijl het gouden schip van Peter Pan met daarop de Darling kinderen in de lucht vliegt.

Dit is het einde van de attractie.

Waarom staan hier altijd zulke lange wachtrijen?

Hoewel het een korte rit is, is het wel erg mooi. Zeker de scene waarin je zweeft over Londen en daarna door de sterren is erg mooi gemaakt. Wij als volwassenen zullen hier waarschijnlijk anders tegenaan kijken dan kinderen, zeker voor hen is het een hele bijzondere rit.

Een andere reden is dat het geen rijdend karretje, maar een zwevend schip is. Dat geeft de attractie net weer een andere dimensie. Hoe vaak kan je nou zeggen dat je in een piratenschip hebt gevolgen?

Slaap je in één van de Disney Hotels? Dan kan je gebruik maken van Extra Magic Time. Deze attractie is dan vaak al geopend en je kan er dan zonder lang te wachten in. Wij hebben dat ook weleens gedaan en toen zijn we 4x achter elkaar gegaan, gewoon omdat het kan.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven