Waar overnachten in Disneyland Paris?

De meesten van jullie bij een bezoek blijven overnachten in Disneyland Paris. Waarschijnlijk in een van de 6 Disney Hotels, 2 vakantie parken of een andere accommodatie in de buurt.

Misschien heb je al rondgekeken en ben je benieuwd wat de beste plekken zijn om te overnachten bij Disneyland Paris. We zochten het voor je uit!

Waar kun je overnachten bij Disneyland Paris?

Disney’s Hotel New York—The Art of Marvel

Er zijn talloze plekken waar je kunt overnachten bij Disneyland Paris. De meest bekende zijn de Disney Hotels. Deze vind je op het resort en zijn van Disney zelf.

Daar net buiten vind je de Partner Hotels die allemaal een gratis pendelbus hebben naar de pretparken, maar niet op loopafstand liggen.

En dan zijn er nog de vakantieparken en vele andere accommodaties in de buurt waarvandaan je zelf naar de Disney Parken zult moeten reizen.

De Disney Hotels

Kamer in Disney’s Sequoia Lodge

Wanneer je verblijft in de Disney Hotels heb je het meeste gemak. Je loopt heel makkelijk vanaf je hotel naar de Disney Parken en bent daarbij niet afhankelijk van een pendelbus.

Ook zit je entreekaartje inbegrepen bij je verblijf en hoef je niet vooraf een parkreservering te maken.

Er zijn 6 Disney Hotels:

Zoals je kunt zien kun je deze hotels makkelijk herkennen doordat ze het woord Disney in de naam hebben. Elk van deze hotels heeft een eigen thema, waaronder Cars, Marvel, Bambi of Toy Story. En de Disney figuren komen regelmatig op bezoek voor een foto.

Deze hotels zijn daardoor ook iets duurder dan vergelijkbare hotels in de omgeving. Maar daar krijg je een hoop comfort voor terug.

Partner Hotels

Kamer in B&B Hotel Disneyland Paris

De Partner Hotels liggen net iets verder dan de Disney Hotels op zo’n 10 minuten rijden. Ze bieden allemaal een gratis pendelbus naar de pretparken, want lopen vanaf deze hotels is niet zo makkelijk.

Er zijn op dit moment 5 Partner Hotels:

  • B&B Hotel Disneyland Paris
  • Explorers Hotel
  • Campanile Val de France
  • Hotel l’Élysee Val d’Europe
  • Adagio Hotel Marne-La-Vallée

In het verleden stonden ook het Magic Circus hotel (nu Grand Magic Hotel) en het Dream Castle Hotel op deze lijst, maar die worden door Disneyland Paris niet langer genoemd als Partner Hotel.

Van deze Partner Hotels zijn B&B Hotel Disneyland Paris en Campanile Val de France de goedkoopste. Maar eigenlijk is dat het voordeel van al deze hotels, ze zijn goedkoper dan vergelijkbare Disney Hotels.

Alleen moet je dan wel goed kijken of de entreekaartjes bij deze prijs inbegrepen zitten. Als je via de Disneyland Paris website boekt is dat wel het geval, maar je vindt deze hotels ook op de bekende boekingswebsites waar je een overnachting kunt boeken zonder entreekaartjes. Dit is handig als je een Jaarpas hebt of wanneer je liever losse tickets koopt.

Heb je losse tickets zonder datum erop? Zorg dan dat je een parkreservering maakt via de Disneyland Paris website, anders krijg je geen toegang tot de Disney Parken. Dat is alleen het geval wanneer je een entreekaartje hebt zonder datum of wanneer je een Jaarpas hebt.

Vakantieparken

Je eigen keuken in de bungalows van Disney’s Davy Crockett Ranch

Je hoeft natuurlijk niet in een hotel te overnachten als je naar Disneyland Paris gaat. In de buurt zijn er namelijk ook twee hele mooie vakantieparken.

De eerste is Disney’s Davy Crockett Ranch, zoals je aan de naam kunt zien is dit vakantiepark van Disney zelf. Je hebt daardoor alle voordelen van de Disney Hotels, maar slaapt dan is je eigen bungalow.

Deze bungalows zijn ruim en bieden plaats aan maximaal 6 personen. Ze staan in een mooie groene omgeving op zo’n 10 minuten rijden van de Disney Parken. Let wel op dat je hier alleen kunt komen met de auto, er rijdt geen (gratis) pendelbus zoals bij de hotels.

Het andere vakantiepark heet Villages Nature Paris by Center Parcs. Ook hier geeft de naam al weg wat je er van kunt verwachten. Het is namelijk een groot vakantiepark dat bestaat uit appartementen en huisjes, met natuurlijk een groot tropisch zwemparadijs – de Aqualagon. Hier vind je 7 zwembaden, meerdere glijbanen en een wildwaterbaan.

Op het vakantiepark zijn er nog veel meer activiteiten zoals je van Center Parcs kunt verwachten. En dat allemaal op een steenworp afstand van Disneyland Paris

Andere accommodaties in de omgeving

Staycity Aparthotels Marne La Vallee is geen Partner Hotel, maar heeft wel een gratis pendelbus

We hebben de Disney Hotels, Partner Hotels en vakantieparken gehad, maar er zijn natuurlijk nog veel meer accommodaties in de buurt van Disneyland Paris.

Deze hotels, appartementen, huisjes en campings kunnen aanzienlijk goedkoper zijn. Er zijn wel een aantal dingen die je in gedachten moet houden:

  • Als de accommodatie geen pendelbus heeft naar de Disney Parken zul je met de auto moeten gaan. Je betaalt dan €30 parkeerkosten elke keer dat je het parkeerterrein op rijdt. Ga je meerdere dagen dan kan een Jaarpas met gratis parkeren goedkoper zijn.
  • Koop je losse entreetickets? Zorg dan dat je deze meteen met een datum bestelt, alleen dan hoef je geen parkreservering te maken. Deze reservering is verplicht om toegang te krijgen tot de attractieparken.
  • Een accommodatie in de buurt kan goedkoper lijken, maar wanneer je alles bij elkaar optelt ben je soms toch duurder uit. Zorg dat je altijd de totaalbedragen vergelijkt.
  • Slaap je liever in Parijs? Dat kan! Er rijdt een rechtstreekse trein tussen Disneyland Paris en de stad die je in zo’n 50 minuten naar je bestemming brengt. Deze trein – RER-A – rijdt elke 15 minuten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven