Alles over ontbijten in Disneyland Paris

Een lange dag in de Disney Parken begint natuurlijk met een goed ontbijt. En in Frankrijk betekent dat lekkere warme croissants, chocoladebroodjes en vers stokbrood. Toch is ontbijten in Disneyland Paris niet zo vanzelfsprekend. Het zit namelijk niet inbegrepen bij je verblijf. Gelukkig zijn er een hoop opties om ’s ochtends een stevige bodem te leggen of gewoon wakker te worden met een kop koffie.

Waar kun je ontbijten in Disneyland Paris?

De makkelijkste manier om te ontbijten in Disneyland Paris is om dit te doen in je hotel. Elk hotel in de buurt biedt een ontbijtbuffet aan. De kosten daarvan liggen tussen de €15 en €28, afhankelijk van het hotel waarin je verblijft. Zo’n buffet bestaat vrijwel altijd uit broodjes, eieren, soms ook een Engels ontbijt, diverse ontbijtgranen, yoghurt en fruit. Er staan machines voor water, sappen en warme dranken.

Bij de duurdere ontbijten staan er meestal kannen met versgeperst sap en heb je meer keus aan broodjes.

Ontbijt in Disney Hotels

Wanneer je een verblijf boekt in een Disney Hotel zit ontbijt niet inbegrepen. Dit kun je bijboeken zodat je alles vooraf hebt geregeld en betaald. Je ontvangt dan ontbijtvouchers fysiek of op jouw Magic Pass die je toont bij het ontbijtrestaurant. Dit is altijd het restaurant in het hotel zelf. Zijn er meerdere restaurants dan zitten deze meestal vlakbij elkaar en krijg je een ontbijtrestaurant toegewezen.

Voor gasten van de luxere kamers in de Disney Hotels, de Compass Club, Golden Forest Club of Empire State Club is er een ontbijtlounge. Dit is een aparte ruimte en alleen toegankelijk voor gasten van deze kamers. Hierdoor is het er vaak een stuk rustiger en je hebt wat meer keus. Deze kamers zijn iets duurder dan de standaardkamer, maar dan zit ontbijt wel bij de prijs inbegrepen.

En ook bij Disney Davy Crockett Ranch werkt ontbijten net even anders. Je slaapt niet in een hotelkamer, maar in jouw eigen bungalow. Ook hier kun je ontbijtpakketten bijboeken en die ’s ochtends ophalen. Maar er zit ook een winkeltje op het vakantiepark die vanaf half 8 verse broodjes, koffie en pakken melk of sap verkoopt. Dat is vaak goedkoper dan een ontbijtpakket.

Ontbijt in Disney Village

Ontbijt in Disneyland Paris in Disney Village
Ontbijt bij Earl of Sandwich in Disney Village

Er zijn ook een aantal opties om te ontbijten in Disney Village. Dit is handig wanneer je geen ontbijt wilt bijboeken of wanneer je niet zo’n grote eter bent. Je kunt ontbijten bij:

  • Earl of Sandwich
  • Starbucks
  • New York Style Sandwich
  • Annette’s Diner
  • McDonald’s

Elk restaurant heeft een eigen ontbijtmenu dat meestal bestaat uit een warme drank, sapje en broodje. Je kunt natuurlijk ook zelf je ontbijt samenstellen of alleen kiezen voor een kop koffie als je geen ontbijter bent.

Ontbijt in de Disney Parken

De ontbijtlocaties in de Disney Parken zijn vrij beperkt. Ze gaan er toch vanuit dat je in het hotel ontbijt. Bij de bakkerij en de broodjeszaak in Main Street kun je ’s ochtends een ontbijt krijgen, bestaande uit een broodje, sap en warm drankje. Dat geldt ook voor restaurant En Coulisse in Walt Disney Studios Park.

Deze menu’s zijn vaak goedkoper dan ontbijten in de Disney Hotels, maar het aantal zitplaatsen is erg beperkt. Ook kunnen er lange rijen staan bij deze restaurants, waardoor je kostbare tijd in de Disney Parken kwijtraakt en dat is best zonde.

Wat wel heel leuk is om te doen is om te ontbijten met Disney figuren. Dat kan in het Plaza Gardens restaurant. Er zijn twee rondes, eentje om 8:15 uur en eentje om 9:45 uur. De eerste tijd is alleen voor gasten van de Disney Hotels te boeken. Ontbijt met Disney figuren kost €41 voor volwassenen en €31 voor kinderen. Heb je ontbijt bij je verblijf geboekt of halfpension? Dan betaal je alleen het verschil.

Ontbijt buiten het resort

Logeer je niet in een Disney Hotel? Dan zijn er ook genoeg ontbijtmogelijkheden. De Partner Hotels bieden allemaal een ontbijtbuffet, waarbij ontbijt bij het B&B Disneyland Paris inbegrepen zit bij je verblijf.

In het winkelcentrum Val d’Europe zit een grote supermarkt. Hier kun je verse broodjes en sappen halen. Er zit ook een bakkertje in de supermarkt waar je broodjes kunt halen. Ook zit er een McDonald’s in het winkelcentrum waar je ook kunt ontbijten.

Wat is het beste Disneyland Paris ontbijt?

Voor gezinnen is het ontbijt in het hotel de beste keus. Het is iets duurder, maar daar krijg je gemak voor terug. Zodra jullie naar de pretparken gaan hoef je niet eerst op zoek naar een ontbijtje. Dit kan inclusief wachten in de rij en zoeken naar een tafel toch zo’n uur in beslag nemen. En allemaal terwijl de kinderen het kasteel, de Disney figuren en attracties kunnen zien.

Ga je als koppel, vriendengroep of alleen naar Disneyland Paris en ben je niet zo’n grote eter? Dan kun je vaak geld besparen door een broodje te halen in Disney Village of ontbijt te halen in het pretpark. Heb je een auto? Rijd dan naar de supermarkt in Val d’Europe en haal daar verse broodjes en sap. Dat is echt stukken goedkoper.

En wil je verblijven in een hotel inclusief ontbijt? Dan kan dat in de Compass Club, Golden Forest Club of Empire State Club in de Disney Hotels of bij Hotel B&B Disneyland Paris. Bij deze accommodaties zit ontbijt inbegrepen bij jouw verblijf. Ook heeft OAD regelmatig aanbiedingen waarbij ontbijt inbegrepen zit bij alle Disney hotels, dus ook de standaardkamers.

Tenslotte is het boeken van halfpension ook nog het overwegen waard. Dan betaal je zo’n €50 per persoon voor ontbijt en een drie-gangen lunch of diner. Dat is vaak een betere deal omdat zo’n driegangenmaaltijd gemiddeld €40 kost.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven