Ontbijten in Newport Bay Club

Tijdens mijn laatste verblijf in Disneyland Paris verbleef ik in hotel Newport Bay Club. Gelukkig zat het ontbijt inbegrepen, want zonder is het best een gedoe. Ontbijt zit niet standaard bij het arrangement, trouwens. Dat was vroeger wel het geval. Tegenwoordig moet je dit los boeken bij je verblijf of afrekenen in het restaurant van het hotel. Het ontbijt kost €24 per persoon per nacht.

Of dit bedrag het waard is….Aan de ene kant heb je het gemak. Je loopt op je gemak naar de ontbijtzaal, kunt zoveel eten als je wilt en begint daarna fris aan een lange pretparkdag. Aan de andere kant is het een hoop geld. Een gezin van 4 is al ruim 80 euro kwijt aan ontbijt en dan moet de dag nog beginnen.

Er zijn alternatieven. In het Walt Disney Studios Park kan je bij Restaurant en Coulisse een ontbijtje halen. Deze bestaat uit een croissant, warme drank en fles jus d’orange. Dit menu kost €7 per persoon. In het Disneyland Park zijn de ontbijtopties beperkt. In Main Street U.S.A. zitten twee restaurants waar je ’s ochtends kunt eten. Maar er zijn maar beperkt zitplaatsen beschikbaar. Ook staan de rijen vaak tot buiten, omdat er geen andere mogelijkheden zijn om iets te eten te halen. Tenslotte kan je in Disney Village een ontbijtje halen bij de Earl of Sandwich of Starbucks. Bij de eerste betaal je tussen de 6 en 10 euro voor een ontbijt. Bij die laatste ben je al snel 4€ kwijt voor een koffie en meer dan €4 voor een zoet broodje.

Mijn tip wat betreft het ontbijten in een Disney Hotel is gewoon doen. Maar boek het direct bij je hotelovernachting. Dan voel je het minder. Het is net zo duur natuurlijk, alleen is het al betaald als je in de Parken bent. Zelf vind ik het dan minder erg dan dat ik bij een overvol ontbijtrestaurant bijna €50 voor 2 personen moet betalen.

En hoe ziet dat ontbijt er dan eigenlijk uit…

Ontbijten in Newport Bay Club

Het ontbijt in Newport Bay Club wordt geserveerd in de restaurants Cape Cod en Yacht Club. Deze bevinden zich onderaan de trap bij de lobby. Als je door de hoofdingang van het parkeerterrein komt loop je rechtdoor tot aan de trap. Als je naar beneden loopt kan je aan de ene kant naar buiten – richting de Disney Parken – of naar binnen naar de restaurants. (Tip: hier zitten ook de toiletten!) In de gang staat een cast member die je naar het juiste restaurant wijst voor het ontbijt.

De ontbijtzaal

Wij hebben 2 dagen ontbeten in restaurant Cape Cod. Het eerste wat opviel zodra we binnenkwamen was de chaos. Volwassenen en kinderen lopen door elkaar heen met borden vol broodjes en zorgvuldig getapte glazen jus. Even rustig ontbijten is hier eigenlijk niet bij.

Juist vanwege de drukte vroegen wij om een tafeltje buiten. Dat was geen probleem. Gelukkig maar, want wat was het heerlijk om in de ochtendzon je croissantje te eten. We zijn ook restaurant Yacht Club binnengelopen om daar een kijkje te nemen. Hier was het een stuk rustiger. Als je mag kiezen zou ik voor dat restaurant gaan.

De kern van de ontbijtzaal is het lopend buffet. Hier staan broodjes, vleeswaren, yoghurt, en andere lekkernijen uitgestald. Waar ik zelf altijd een beetje misselijk van word is het complete Engelse ontbijt dat je kunt nemen. Persoonlijk moet ik er niet aan denken worstjes, bonen en gebakken aardappelen op je nuchtere maag, maar als je er van houdt….het ligt er!

Naast het buffet staan er diverse drankmachines met koffie, thee, jus d’orange en appelsap. Ook staat er een kan vers grapefruitsap en één met vers water.

Foto’s van het eten

Allerlei soorten broodjes
Yoghurt en versgesneden fruit
Engels ontbijt
Vleeswaren
Pannenkoekenmachine
Drankmachines aan de rechtkant + drukte bij het buffet

Beste tijd om te ontbijten

Zoals je op de foto hierboven kunt zien kan het ontbijt behoorlijk druk zijn. Bovenstaande foto is gemaakt op een zaterdagochtend rond 9 uur. Het Park is dan al een half uur open voor hotelgasten.

De beste tijd om te ontbijten is rond half 8. Dan ben je de grote drukte voor. Bij het buffet zelf heb ik eigenlijk niet in de rij hoeven staan. Alles wat ik wilde hebben kon ik zo pakken. Alleen de koffieautomaten zijn ontzettend traag. Hierdoor stroopt het al snel op en is dit de plek waar je het langst moet wachten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven