Ontbijten in Hotel Santa Fe

Er zijn in Disneyland Paris verschillende plekken waar je een ontbijtje kunt halen. Vroeger zat het standaard bij elk arrangement inbegrepen en ontbeet iedereen in de Disney Hotels. Tegenwoordig moet je het ontbijt los bijboeken of zelf halen in de Parken. Er zit niet echt een bakkertje waar je snel een croissant kunt halen dus vaak is de eenvoudigste manier om te ontbijten in je hotel. Hotel Santa Fe heeft denk ik wel de grootste ontbijtzaal van alle Disney Hotels. Een prima plek om ’s ochtends te ontbijten!

Ontbijten in Hotel Santa Fe

Als je verblijft in Hotel Santa Fe is het handig om ook hier te ontbijten. Zit het niet standaard bij je verblijf dat zou ik het bijboeken. Alleen al voor het gemak. Ontbijt kost €19 per volwassene per nacht, voor kinderen €14 per persoon per nacht. Dat is natuurlijk best wat. Zeker als je kleine eters hebt.

Zelf heb ik het laatst een keer niet bijgeboekt en daar heb ik spijt van gekregen. In het Walt Disney Studios Park kan je voor €7 een prima ontbijtje halen: croissant, jus d’orange en een warme drank. Maar in het Disneyland Park is dat toch even anders. Er stonden lange rijen tot aan buiten en uiteindelijk heb ik meer dan 20 minuten in de rij gestaan voor een broodje. Dan is het toch wel lekker dat je in het restaurant van het Hotel wat kunt halen en met een volle maag aan je pretparkdag kunt beginnen.

De ontbijtzaal

Een deel van de ontbijtzaal – rechts op de foto een magnetron die je kunt gebruiken

Ontbijten in Hotel Santa Fe doe je in Restaurant La Cantina. Deze vind je in het hoofdgebouw. De kamers van Hotel Santa Fe liggen verspreid over het terrein. Vanaf je kamer is het 5-10 minuten lopen naar de ontbijtzaal. Dat is onder andere afhankelijk van hoe snel je loopt. De wandelroute is niet overdekt, dat is minder fijn als het regent.

Bij binnenkomst meld je je bij de kassa. Ook als je vouchers hebt. Hierna krijg je een plekje toegewezen in het restaurant. De keer dat ik er was, was op een zaterdag tijdens het hoogseizoen en toen was er nog veel plek vrij.

Hierna kan je naar het lopend buffet om je ontbijt te halen!

Lopend buffet – wat kan je eten?

Het ontbijt in Hotel Santa Fe is uitgebreid. Er zijn warme en koude opties. Er liggen verse broodjes en croissantjes. Je kunt een compleet Engels ontbijt scheppen als je daar behoefte aan hebt. Daarnaast ligt er yoghurt, fruit en ontbijtgranen. Bij de machines kan je warme en koude dranken halen. Deze staan gelukkig niet alleen bij het buffet maar ook in de zaal. Scheelt weer teruglopen.

Harde broodjes, chocoladebroodjes en croissants
De nieuwe voorraad staat al klaar
Engels ontbijt voor de liefhebber – er liggen ook witte bonen in tomatensaus en worstjes
Yoghurt – normale en vruchten
Vleeswaren, yoghurt, boter en gesneden fruit
Warme chocolademelk
Crackers en ontbijtgranen
Warme en koude dranken machines

Je kunt onbeperkt eten en drinken halen. Je borden worden afgeruimd dus je kunt elke keer een schoon bordje met lekkers halen. Heb je een voedselallergie? Geef dit dan bij de ingang van het restaurant aan. Disneyland Paris is heel goed met het zoeken naar alternatieven.

Nog een kleine tip!

Hoe luxer het Disney Hotel, des te duurder het ontbijt. Voor een ontbijtje in het Disneyland Hotel betaal je €30 per persoon bijvoorbeeld. Wil je kosten besparen, maar toch graag een uitgebreid ontbijt? Ga dan ontbijten in Hotel Santa Fe. Dat klinkt gek maar ook als je er niet verblijft kan je eten in La Cantina. Je betaalt bij de kassa en kunt daarna onbeperkt eten halen bij het buffet.

Vergeleken met Newport Bay Club waar een ontbijt €26 kost kan je door te eten in Santa Fe toch €7 per persoon per nacht besparen. Ben je met z’n 4-en of meer dan is dat toch een aardig bedrag. Enige nadeel is dat je naar Hotel Santa Fe moet lopen. Vanaf de meeste Hotels (behalve het Disneyland Hotel) een kleine 10 minuten.

In Hotel Santa Fe en Hotel Cheyenne zit ook een Starbucks. Ben je niet zo’n grote eter? Dan kan je hier voor rond de €10 een warme drank en een zoet broodje halen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven