Ontbijten in Hotel Cheyenne in Disneyland Paris

In juli heb ik een rondje gelopen langs de verschillende Disney Hotels om eens een kijkje te nemen bij het ontbijt. Hoe deze in Hotel Santa Fe wordt geserveerd las je al in een eerder artikel. En ook Newport Bay Club kwam al aan bod. Vandaag het volgende Disney Hotel: Ontbijten in Hotel Cheyenne!

Waar vind je het ontbijt in Hotel Cheyenne?

Hotel Cheyenne is één van de budgethotels van Disneyland Paris. Dat betekent met name dat de kamers het verst van de Disney Parken af liggen. In de praktijk komt dit neer op ongeveer 20 minuten lopen tot aan de ingang van de Parken. Qua thematisering vind ik dit veruit het leukste hotel. Het cowboydorp met de lage gebouwen en veel open ruimtes geven een vakantiegevoel. Daarnaast komt het allemaal heel gemoedelijk over vanwege de ruime opzet. Hoewel het 1 van de goedkoopste Disney Hotels is ben ik absoluut fan!

Het ontbijt in Hotel Cheyenne

Het Hotel is dus opgebouwd uit allemaal lage gebouwen die liggen tussen het parkeerterrein van het hotel en de rivier met het wandelpad naar de Parken. Centraal ligt het hoofdgebouw met daarin de receptie, een winkel, Starbucks, cafe en het restaurant. Dit is de plek waar je ’s ochtends kunt ontbijten.

De ontbijtzaal

Deze is echt enorm. Er zijn ontzettend veel zitplaatsen verdeelt over diverse ruimtes. Zelf was ik er op een zaterdag in het laatste weekend van juni. Een behoorlijk drukke periode, maar er waren nog meer dan genoeg plekken vrij.

Daar is ook een reden voor. Sinds maart 2017 zit het ontbijt niet langer inbegrepen bij een Disney verblijf. Wil je ontbijten in je Hotel dan zal je dit extra moeten boeken. Voor Hotel Cheyenne kost dit €19 voor volwassenen en €14 voor kinderen. Dat is de prijs per nacht dat je verblijft in het Hotel.

Doordat het ontbijt niet standaard meer zit inbegrepen in het Disney verblijf kiezen veel mensen ervoor om in de Parken te ontbijten. Of om een broodje en een drankje bij Starbucks te halen.

Voor het ontbijt meld je je bij de kassa van restaurant Chuck Wagon Cafe. Als het heel druk is kan het voorkomen dat je vooraf een tijd voor het ontbijt moet kiezen. Maar toen wij er waren – rond 9 uur – was je direct aan de beurt. Het Park was toen al een half uur geopend voor hotelgasten.

Bij aankomst meld je je bij de kassa. Heb je ontbijt bij je verblijf geboekt dan laat je de Magic Pass scannen. Heb je dit niet gedaan? Dan kan je het ontbijt afrekenen bij de kassa. Zelfs als je in een ander hotel verblijft kan je in Hotel Cheyenne ontbijten.

Je krijgt bij aankomst een vast tafeltje aangewezen. Deze is voor jullie gereserveerd dus je kunt rustig met het gehele gezin broodjes halen.

Wat ligt er voor lekkers?

Het lopend buffet ligt vol met broodjes. Harde broodjes, croissants, chocoladebroodjes en stokbrood. Zodra de manden ook maar een beetje leeg raken worden deze aangevuld dus je komt nooit iets te kort. Om de broodjes te kunnen beleggen ligt er onder andere chocopasta, boter, jam, kaas, ham en andere worst.

Ben je meer van een warm ontbijtje dan ligt er geklutst ei en plakjes warme bacon. Ook kan je kiezen uit een compleet Engels ontbijt met witte bonen in tomatensaus, worstjes, aardappels en warme groente.

Tenslotte kan je ook kiezen voor diverse ontbijtgranen – gezond en ongezond – in combinatie met warme of koude melk. Als drankjes zijn er diverse sappen, water, koffie, thee of chocolademelk. Oh en ik vergeet natuurlijk helemaal het fruit. Er is gesneden fruit maar er liggen bijvoorbeeld ook appels en sinaasappels.

Je mag alles pakken wat je wilt en zo veel eten als je op kunt.

Is het de moeite waard?

Wil je zorgeloos aan je Disney dag beginnen dan zeg ik ja. Het is de meest makkelijke manier om in Disneyland Paris te ontbijten. Gewoon lekker vlakbij je hotelkamer met genoeg keus en alles goed geregeld.

Voor mij persoonlijk zijn er twee nadelen. De eerste is de locatie van de ontbijtzaal. Doordat Hotel Cheyenne bestaat uit allemaal kleine gebouwen verspreid over een groot terrein zal je altijd buitenlangs naar het ontbijt moeten. Dat is op warme zomerse dagen niet zo erg, maar in de winter of herfst tijdens een enorme bui iets minder fijn. Dan ben je al zeiknat voordat je bij de Parken aankomt. Een ander nadeel vind ik de prijs. Zelf eet ik geen €19 aan broodjes. Na een croissantje en een chocoladebroodje, in combinatie met een koffie en glas jus d’orange heb ik meer dan genoeg.

Wat vindt jij van het ontbijt in Hotel Cheyenne?

2 gedachten over “Ontbijten in Hotel Cheyenne in Disneyland Paris”

  1. Hoi wij hebben drie kamers geboekt voor 1 oktober . Omdat we dan nog in de actie zaten met gratis eten en ontbijt. Nu we dus hebben geboekt voor 12 personen voor de datum 5,6 7 en 8 dec . Zeiden ze op het reisbureau dat we geen eten en ontbijt erbij kregen . Wij vinden dit belachelijk waarom hebben jullie een actie die jullie niet waar maken. Ik hoor graag van jullie

    1. Dat is heel vervelend maar daar kan ik je helaas niet bij helpen. Je zult daarvoor contact moeten opnemen met Disneyland Paris zelf via Disneylandparis.nl of ‭0900 347 639 65‬.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven