Mickey’s Philharmagic – de nieuwste attractie in Disneyland Paris

Verborgen in Discoveryland ligt de nieuwste attractie van Disneyland Paris: Mickey’s Philharmagic. Hoewel dit een hele leuke 4D film is heb ik de wachtrijen nauwelijks langer dan 15 minuten gezien. Misschien is het, omdat mensen de attractie niet kunnen vinden óf wellicht zijn dit type films niet zo populair meer. Zelf moet ik heel eerlijk bekennen dat ik deze tijdens mijn laatste bezoek ook over heb geslagen. Terwijl ik er in Orlando altijd in ga. Toch weet ik zeker dat heel veel gezinnen deze attractie nu overslaan, omdat ze niet goed weten wat ze kunnen verwachten. Daarom hieronder een review van de attractie Mickey’s Philharmagic!

Waar vind je de attractie en wie mag erin?

Mickey’s Philharmagic ligt helemaal achterin Discoveryland, naast Star Tours en achter HyperSpace Mountain. Het ligt een beetje verstopt maar de makkelijkste manier om het te vinden is om naar HyperSpace Mountain te gaan en er rechts omheen te lopen. Je ziet dan vanzelf de attractie. De rij is buiten, maar wel overdekt.

Deze attractie is voor het hele gezin, maar voor oudere kinderen wellicht wat saai. De 4D film is een verzameling van diverse clips uit Disney films met daarbij de bekende liedjes. Dirigent Mickey leidt alles in goede banen en zorgt dat iedereen in de maat blijft. Maar dat gaat natuurlijk niet zoals gepland!

Mickey’s Philharmagic, de attractie!

De wachtrij eindigt bij de deuren van het Discoveryland Theater. Qua thematisering kunnen ze in Disneyland Paris nog wat leren van de Amerikaanse versie. Waar je in Disney World het gevoel hebt een oud operagebouw binnen te stappen, is het in Parijs een kaal theater.

Voordat je de zaal binnenstapt krijg je een 3D bril. Zet deze nog niet op om ongelukken te voorkomen. Je staat nu in de wachtruimte. Hier gebeurt nog niet zoveel. Wanneer het tijd is mag je de grote zaal in. Zoek een plekje op de – comfortabele – stoelen en zet je bril op. Het doek gaat omhoog en de film begint!

Tijdens de 4D film zijn er steeds korte clips uit bekende Disney films als: Belle en het Beest (Be our Guest), Lion King (Just can’t wait to be King), de Kleine Zeemeermin (Part of that World) en Aladdin (A Whole New World). Tijdens de scenes komt Donald Duck er steeds op een grappige manier tussendoor en natuurlijk zijn er ook allerlei special effects. Aan het eind van de film moet Mickey erbij komen om te zorgen dat het orkest weer op orde komt en hij brengt alles weer tot een goed eind.

Wat vind ik van deze attractie?

In Walt Disney World is dit altijd een favoriete attractie om even de voeten rust te geven en om uit de zon te zijn. De Disney liedjes zijn natuurlijk échte meezingers en de (foute) 4D effects blijven leuk.

Het is jammer dat ze in Parijs minder aandacht hebben besteed aan de aankleding. Deze is in Walt Disney World veel beter. In Parijs vind ik het een beetje kil en futuristisch ogen. Dat past niet bij zo’n magische 4D film. Maar dat kan natuurlijk ook door de locatie – Discoveryland – komen.

Al met al een leuke 4D film om een keer gezien te hebben. Heb je kleine kinderen dan is het zeker een aanrader. Voor volwassenen en oudere kinderen zou ik deze aanraden als je even een rustpauze nodig hebt of om het een keer gezien te hebben.

De foto bij dit artikel is van Mickey’s Philharmagic in Walt Disney World, ik ben vergeten om foto’s in Paris te nemen! Het is wel een eigen foto 🙂

Laat een reactie achter

Scroll naar boven