Main Street U.S.A. in het Disneyland Park van Disneyland Paris

Het Disneyland Park is één van de twee pretparken van Disneyland Paris. Dit is het originele sprookjespark dat in 1992 de deuren opende. In het Disneyland Park vind je populaire attracties als Pirates of the Caribbean, Star Tours en It’s a Small World.

Dit park is opgedeeld in 5 landen: Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland en Main Street U.S.A. Elk land heeft een eigen thema met bijpassende winkels, restaurants en attracties. Het eerste land dat je tegenkomt in het Disneyland Park is Main Street U.S.A.

Main Street U.S.A.

De ingang van het Disneyland Park bevindt zich onder het grote, roze Disneyland Hotel. Zodra je door de poortjes bent sta je in Main Street U.S.A. Het eerste dat je ziet is het station. Hier stopt een échte stoomtrein die een rondje maakt om het Disneyland Park en in bijna elk land een station heeft. Onder het station vind je de kluisjes, de parkkaarten en de showtijden. Na het station sta je écht in Main Street U.S.A.

Dit gedeelte van het park is gebouwd als een lange winkelstraat in een oud Amerikaans dorpje. Aan het eind van de straat staat het bekende kasteel van Disneyland Paris. In Main Street U.S.A. vind je onder andere Guest Services, rolstoel en kinderwagen verhuur, een rookgedeelte, pinautomaat en de gevonden voorwerpen. Maar natuurlijk ook winkeltjes, restaurants en attracties.

Main Street U.S.A. in het Disneyland Park van Disneyland Paris

Main Street U.S.A. is ook de plek in het park waar je de parade en de avondshow kunt bekijken. De parade trekt vanaf Fantasyland naar Main Street U.S.A. langs de gehele route kan je staan om deze te bekijken. Het is verstandig om vroeg een plekje vooraan te zoeken, zeker als je jonge kinderen bij je hebt. Zij kunnen bijvoorbeeld op de stoep zitten waardoor ze op de eerste rij zitten en de Disney figuren kunnen aanraken.

Tijdens het kerstseizoen – dat elk jaar van begin november tot begin januari loopt – is Main Street U.S.A. vrolijk versierd. Er klinkt kerstmuziek, er zijn speciale (korte) parades en het sneeuwt er zelfs! Aan het begin van dit gedeelte van het park staat, vlakbij het station staat een grote kerstboom met cadeautjes en ook bij het kasteel zijn er diverse kerstversieringen.

In de herfst hangen er allemaal Halloween versieringen in Main Street U.S.A. Geen bloed of andere enge horrorversieringen, maar vrolijk lachende pompoenen. Ook tijdens dit seizoen zijn er in Main Street speciale shows en parades te zien. Buiten de seizoenen is er natuurlijk ook genoeg te doen.

De attracties

Vergeleken met de andere landen van Disneyland Paris zijn er in Main Street U.S.A. weinig échte attracties. Er zijn wat dingen die je kunt doen, maar verwacht hier geen darkrides of achtbanen.

De eerste attractie is Discovery/Liberty Arcade. Dit zijn twee passages die zich aan de linker- en rechterzijde bevinden achter de winkeltjes. Je ziet hier diverse uitvindingen uit het verleden in vitrages, maar eigenlijk is dit gewoon een hele fijne plek om te schuilen als het regent of als het heel warm is. Er zijn een aantal bankjes waar je op kunt uitrusten en als je iets te eten haalt bij de bakkerij of Casey’s Corner kan je dat hier rustig opeten. Het is ook een goede plek om de drukte in Main Street te omzeilen als de parades of vuurwerkshow afgelopen zijn.

De tweede attractie zijn de voertuigen van Main Street. Dat zijn paardentrams en oude auto’s waarmee een ritje kunt maken van het station naar het kasteel en weer terug. Het is altijd een uitdaging om in zo’n auto of tram plaats te kunnen nemen. Er staat veel mensen te wachten en er kunnen er maar weinig in. Als je een ritje wilt maken zul je dus veel geduld moeten hebben.

Tenslotte, de laatste attractie hebben we eigenlijk al genoemd maar dat is de stoomtrein. Deze rijdt een rondje om het park en stopt naast in Main Street U.S.A. ook in Frontierland, Fantasyland en Discoveryland. Je kunt bij elk station in- en uitstappen.

Main Street U.S.A. in het Disneyland Park van Disneyland Paris

Zoals je ziet zijn er maar weinig attracties in Main Street U.S.A. Gelukkig maken de andere landen dit meer dan goed. Er zijn gelukkig ook nog andere dingen te doen in dit gedeelte van het Disneyland Park.

Winkeltjes

Als je souvenirs wilt kopen dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn heel veel winkeltjes in Main Street U.S.A. De meeste winkeltjes lopen in elkaar over en zijn te bereiken via de winkelstraat of via de Arcades waar we het hierboven over hebben gehad. 

De grootste winkel is het Emporium. Hier vind je ontzettend veel speelgoed, pluche beesten en andere Disney souvenirs. Naast het Emporium zit een winkel met huishoudelijke producten. Alles wat je nodig hebt om van of mee te eten, bekers, glazen, maar ook kookgerei, theedoeken en pannenlappen. Naast deze winkel zit weer een speelgoed winkel met ook weer veel pluche Disney figuren en andere speeltjes.

Aan de overkant van de straat zit ook een rij winkels. Op de hoek zit een fotowinkel waar je bijvoorbeeld ook Disney Pins kunt kopen. Naast deze winkel zit een grote snoepwinkel waar je allerlei zoetigheden kunt kopen. Vanuit de snoepwinkel loop je twee grote kledingwinkels in. Hier vind je allerlei kleding en accessoires met een Disney thema. Denk aan t-shirts, truien, broeken, oorbellen en armbanden. De laatste winkel van deze rij is een Disneyana/porcelein/glaswerk winkel. Hier vind je alles voor de Disney verzamelaar. Van beeldjes tot Pins en schilderijen. Let goed op dat je hier heel voorzichtig loopt, voor je het weet stoot je iets om.

Buiten de winkelstraat zijn er ook nog 2 winkels op het plein. Aan de ene kant – naast Guest Services – een winkel met fotoalbums en boeken. Aan de overkant een winkel met babykleding en speelgoed voor de allerkleinsten.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Restaurants in Main Street U.S.A.

In Main Street U.S.A. zijn er genoeg mogelijkheden om iets te eten. De meeste restaurants zijn zelfservice: je verzamelt alles wat je wilt eten op een dienblad en zoekt in het restaurant of daarbuiten een tafeltje om het op te eten. Er is meer dan genoeg keus. Van broodjes tot ijsjes en hotdogs. Hieronder een overzicht van de restaurants in Main Street U.S.A.

Casey’s Corner

Heb je trek in Hotdogs? Dan moet je zeker hier eten! Je kunt een normale hotdog nemen, een vegetarische of eentje met uitjes. Ze zijn allemaal even lekker. Heb je meer trek dan kan je bij de hotdog ook friet of salades bestellen. Buiten is er genoeg ruimte om je hotdog rustig op te eten.

Cookie Kitchen

Wil je een zoet tussendoortje dan kan je bij de Cookie Kitchen terecht. Je kunt hier bijvoorbeeld croissants, chocoladebroodjes, muffins en natuurlijk koekjes halen. Als je geen ontbijt hebt bijgeboekt dan kan je hier ’s ochtends een zoete versnapering met een sapje of koffie erbij halen. De kosten hiervoor zijn tussen de €5 en €6.

Market House Deli

Trek in een broodje of salade dan kan je deze halen bij Market House Deli. Ook voor koffie in de ochtend kan je hier prima terecht. Dit is één van de plekken waar je ook binnen genoeg tafels en stoelen hebt om aan te zitten en waar je een eenvoudig broodje kunt bestellen.

Plaza Gardens Restaurant

Heb je altijd al eens willen ontbijten met Disney figuren? Dan moet je zeker hier een tafeltje reserveren. Je kunt hier onbeperkt eten halen bij het lopend buffet. In de ochtend lopen er diverse Disney figuren in de ruimte die stoppen bij elke tafel voor een praatje en een foto. In de middag en avond is er nog steeds een lopend buffet maar zonder Disney figuren.

The Gibson Girl Ice Cream Parlour & The Ice Cream Company

De naam van de restaurants geeft het eigenlijk al weg, hier kan je lekkere ijsjes halen. Van bolletjes tot sundaes en wafels. Ook kan je kiezen voor allerlei toppings voor op je ijsbollen.

Walt’s An American Restaurant

Dit restaurant is echt een aanrader voor volwassenen. Even uit de drukte ontsnappen en iets anders eten dan het standaard pretparkvoer. Je kunt hier de Premium maaltijdvoucher inleveren als je Halfpension of Volpension hebt geboekt. Met de andere vouchers kan je hier – een deel van het bedrag – betalen. Op het menu staan diverse soorten vlees en vis met verse groente. Voor vegetariërs is er maar 1 voorgerecht en 1 hoofdgerecht waaruit je kunt kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven