Kyriad Hotel, één van de Partner Hotels van Disneyland Paris

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel vlakbij Disneyland Paris is het Kyriad Hotel zeker een optie. We hebben hier meerdere malen geslapen en zijn altijd tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding. Verwacht geen enorme luxe, maar daar is de prijs natuurlijk ook niet naar.

Het Kyriad Hotel is één van de Partner Hotels van Disneyland Paris. Dat betekent dat het hotel vlakbij de Parken ligt, maar niet van Disney zelf is. Elk Partner Hotel heeft een gratis pendelbus die ongeveer elke 20 minuten rijdt en je binnen een paar minuten bij Disneyland Paris afzet. De bus van het Kyriad Hotel stopt vlakbij de ingang en heeft een tussenstop bij de naastgelegen hotels.

De pendelbus is een grote bus met genoeg ruimte voor kinderwagens en de grote groepen mensen die van en naar het hotel willen. Er zijn weinig zitplaatsen zodat er zoveel mogelijk gasten meekunnen. Kan je vanwege een beperking niet lang staan vermijd dan de piektijden van de bus. Als het erg druk is zijn alle zitplaatsen al snel bezet en is de kans erg klein dat er iemand ruimte voor je maakt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om in dat geval met de auto naar Disneyland Paris te gaan, je moet dan wel betalen voor het parkeren maar dan heb je geen gedoe met overvolle bussen.

Het Kyriad Hotel – wat kan je verwachten?

Het Kyriad Hotel is een 3-sterrenhotel. Dat betekent dat alles vrij basic is. De lobby van het hotel is niet groot maar wel netjes en schoon. In de lobby is er een winkel waar je Disney souvenirs en toiletartikelen kunt kopen voor het geval je iets vergeten bent. Er zijn ook twee restaurants. Eén daarvan bevindt zich buiten. Hier wordt ’s ochtends het ontbijt geserveerd en ’s avonds is er een dinerbuffet.

Ontbijt zit niet standaard bij je boeking inbegrepen. Wij hebben er – vanwege het gemak – altijd voor gekozen om in dit hotel te ontbijten. Daarna kan je op je gemak aan de dag beginnen. Bij het ontbijt is er een beperkte keus in broodjes, beleg, sappen en warme dranken. Maar er is altijd iets te vinden dat je lust. Je bent in Frankrijk dus vanzelfsprekend liggen er croissants en stokbrood. Daarnaast zijn er nog een aantal andere broodsoorten waaruit je kunt kiezen. Als beleg zijn er een aantal zoete opties zoals jam en hartige keuzes zoals kaas en worst.

Naast het ontbijtrestaurant zit een kinderboerderij. Hier hebben ze onder andere alpaca’s, schapen, geiten, konijnen en cavia’s. Hartstikke leuk om na het ontbijt even een kijkje te nemen of als je terugkomt uit de Parken.

In de lobby zit het andere restaurant van het Kyriad Hotel, direct naast de winkel. Dit is een snackbar waar je een snelle hap kunt halen. Het restaurant is de gehele dag geopend zodat je als je terugkomt uit de Parken nog snel een broodje kunt halen.

De kamers

Disneyland Paris beschrijft de kamers als knus en dat is eigenlijk ook precies wat ze zijn. De kamers zijn niet heel groot maar alles wat je nodig hebt staat erin. Er is een tweepersoonsbed en een stapelbed. De kamer is geschikt voor 4 personen al zou ik niet als een volwassene in het stapelbed slapen.

De badkamer is niet zo groot. Er is een bad en douche, een toilet en een wastafel met een grote spiegel. Alles wat je nodig hebt zit er dus in! Ook is er een haardroger als je geen zin hebt om je eigen föhn mee te slepen. Er liggen zeepjes en shampoo die je kunt gebruiken. Ook dat scheelt weer ruimte in je koffer.

Als de reviews van dit hotel leest zal je merken dat iedereen de kamers behoorlijk warm vindt. Zeker in de wintermaanden wordt er behoorlijk gestookt. Hoewel de kamer een eigen airconditioning heeft hebben wij vrijwel altijd het raam open staan om wat frisse lucht te krijgen. Naast een airconditioning hebben de kamers ook een tv met internationale kanalen, een waterkoker en kluis.

Wij zijn altijd tevreden over de kamers. Meestal betalen wij rond de €75 per nacht inclusief ontbijt. Dat is voor 2 personen echt geen geld. Zeker als je je bedenkt dat het hotel op 10 minuten rijden van Disneyland Paris ligt. Natuurlijk moet je de entreekaartjes daar bij optellen, want die zitten niet inbegrepen in het bedrag. Maar zeker als je een jaarkaart hebt is dit echt een prima hotel om in te verblijven.

Faciliteiten

De belangrijkste faciliteit van dit hotel is de ligging. Hoewel er weinig mensen zijn die het doen, kan je lopen naar de Disney Parken. Je doet er dan ongeveer 45 minuten over. Maar persoonlijk zou ik wachten op de pendelbus. Deze rijdt elke 20 minuten en stopt naast het treinstation van Disneyland Paris, vlakbij de Disney Parken.

Als je met de trein naar Disneyland Paris gaat en slaapt in het Kyriad Hotel kan je de pendelbus ook gebruiken om naar het hotel te gaan. Het staat goed aangegeven welke bus je moet hebben. Je volgt gewoon de borden naar het parkeerterrein van Disneyland Paris en dan zie je vanzelf alle bussen staan.

Verder heeft dit hotel natuurlijk ook een lobby met zitje en kan je in het restaurant ook drankjes halen. Er is een winkeltje en een kinderboerderij. Daarnaast ligt het hotel in een groene omgeving, handig als je wilt hardlopen of gewoon een rustige wandeling wilt maken. Parkeren is gratis en er is meer dan genoeg plek. Wel moet je een stukje lopen vanaf het parkeerterrein naar je kamer. Voor de hoger gelegen kamers is er een lift beschikbaar en er zijn diverse faciliteiten voor mensen met een beperking.

Het Kyriad Hotel: een tip!

Hoewel wij het Kyriad Hotel een fijn hotel vinden verblijven wij er meestal maar 1 nacht. De reden hiervoor is dat wij toch het liefst in een Disney Hotel slapen, omdat je dan op loopafstand bent van de Parken. Als wij naar Disneyland Paris gaan vertrekken we meestal een dag eerder. Je kunt dan rustig aan doen en de files omzeilen. Om de eerste nacht te overbruggen verblijven we dan in het Kyriad Hotel. ’s Avonds gaan we dan met de pendelbus naar Disney Village om een iets te eten en alvast wat te winkelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven