Alles wat je wilt weten over de Disneyland Paris jaarpas!

Het is natuurlijk een heel magisch idee: een Disneyland Paris jaarpas. Je kunt zo vaak als je wilt de pretparken bezoeken en je krijgt ook nog eens korting op eten en souvenirs. Maar is het wel zo slim om een jaarpas te kopen? We vertellen je er alles over!

Wat is een Disneyland Paris jaarpas?

Een Disneyland Paris jaarpas is niets anders dan een abonnement waarmee je minimaal 150 dagen per jaar toegang krijgt tot de twee Disney pretparken. Je betaalt hier een vast bedrag per jaar voor, of per maand als je dat liever wilt.

Veel mensen nemen een jaarpas als ze meerdere keren per jaar naar Disneyland Paris gaan. Dan is het goedkoper om zo’n pas aan te schaffen dan om elke keer een los ticket te kopen of een verblijf te boeken.

Maar er zijn ook mensen die de Disneyland Paris jaarpas kopen omdat ze fan zijn van het resort en dan is het hebben van zo’n pas natuurlijk het ultieme souvenir. Plus het geeft je meteen een excuus om vaker te gaan.

Wanneer is een Disneyland Paris jaarpas een goede keus?

Een Disneyland Paris jaarpas is eigenlijk alleen een goede keus wanneer je meerdere keren per jaar naar het resort gaat en het niet erg vind om buiten het resort te verblijven.

Voor een verblijf in het hoogseizoen in een Disney hotel met 4 personen, ben je, inclusief tickets, gemiddeld totaal zo’n € 1500 kwijt. Dit is voor 3 dagen, 2 nachten en met toegang tot allebei de Disney parken.

Zou je 4 jaarpassen kopen dan ben je voor de allerduurste jaarpas 4x€499 oftewel bijna €2000 kwijt. Dat is dan zonder overnachting.

De meeste mensen met een jaarpas slapen dan ook niet in een Disney Hotel, maar in een Partner Hotel of andere accommodatie in de buurt. Dat is een stuk goedkoper, zeker met een Jaarpas.

In het geval van de rekensom hierboven zou je het er in twee bezoeken al uit hebben. En als je veel gebruik maakt van de kortingen misschien nog sneller. Valt mee toch?

Alles wat je wilt weten over de Disneyland Paris jaarpas!

Welke soorten jaarpassen zijn er?

Er zijn 4 verschillende soorten Disneyland Paris jaarpassen te koop:

 • Discovery – €229 of €16 per maand
 • Magic Flex – €319 of €24 per maand
 • Magic Plus – €369 of €29 per maand
 • Infinity – €499 of €40 per maand

Je ziet dat er best een verschil zit tussen de prijs van de verschillende passen. Dat komt omdat deze gebaseerd is op het aantal dagen dat je naar Disneyland Paris kunt met die pas en de hoogte van de kortingen die je krijgt.

Met de Discovery pas kun je 150 dagen per jaar naar Disneyland Paris, met de Magic Flex 300 dagen, Magic Plus 350 dagen en met de Infinity kun je 365 dagen per jaar het resort bezoeken.

Kijk voordat je de passen aanschaft altijd op welke dagen je de jaarpas mag gebruiken om teleurstellingen te voorkomen.

Kortingen

Dan zijn er de kortingen die je krijgt. Met de Discovery pas krijg je nergens korting en moet je ook betalen voor parkeren, wat wel bij de andere passen zit inbegrepen.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Met de Magic Flex en Magic Plus jaarpas krijg je 10% korting in de winkels en in de restaurants. Bij de Infinity is dit 20% voor winkels en 15% in de restaurants.

Tenslotte kun je met de Magic Plus en Infinity jaarpassen privilegetickets kopen voor bijvoorbeeld vrienden of familie zonder jaarpas. Dit zijn entreekaartjes die je tegen een lager tarief kunt kopen. Je kunt dit alleen op de dag zelf doen en je moet er als jaarpashouder fysiek bij aanwezig zijn.

Alles wat je wilt weten over de Disneyland Paris jaarpas!

Hoe kun je een Disneyland Paris jaarpas aanschaffen?

Er zijn grofweg twee manieren waarop je zo’n pas aan kunt schaffen: vooraf of ter plaatse.

Vooraf

De eerste is de makkelijkste manier en dat is door te bellen met Disneyland Paris. Wanneer je belt naar 020-7218974 kunnen ze de jaarpas voor je aanmaken en krijg je die binnen 25 werkdagen thuis. Zodra de pas verzonden wordt, kun je een parkreservering maken.

Het is ook mogelijk om de jaarpas direct online te bestellen, maar je moet hiervoor naar de Franse website van Disneyland Paris. Ook dan krijg je de pas binnen 25 werkdagen thuisgestuurd, ook in Nederland.

Ter plaatse

Je kunt een jaarpas ook ter plaatse kopen in Disneyland Paris. Dit kan alleen bij de kassa’s van het Walt Disney Studios Park tussen 12:00 en 17:00 uur. Dit raad ik je af om twee redenen.

Allereerst vanwege de rijen. De wachttijden kunnen oplopen tot wel 3 uur, dat is echt zonde van je dag. Ook kun je pas een parkreservering maken als je de jaarpas hebt. Het kan dan zomaar zijn dat de reserveringen op zijn en je die dag niet meer het park in kunt.

Dat laatste zou je eventueel nog kunnen voorkomen door een jaarpas te kopen via de Nederlandse website. Als je hier een jaarpas koopt krijg je een tijdelijke pas die je kan gebruiken voor het maken van reserveringen. Wel moet je daarmee nog steeds in de rij aansluiten om de pas om te ruilen voor een definitieve versie.

Maar ik raad je eigenlijk altijd aan om je Disneyland Paris jaarpas vooraf te kopen door te bellen met Disneyland Paris of via de Franse website.

Wat zijn de voordelen van een Disneyland Paris jaarpas?

Alles wat je wilt weten over de Disneyland Paris jaarpas!

Nu je weet wat de verschillende soorten Disneyland Paris jaarpassen zijn en hoe je ze kunt aanschaffen is het tijd om te kijken naar de voordelen van zo’n pas. Wat zijn nu precies die voordelen?

1. Je kunt meerdere keren per jaar naar Disneyland Paris

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste voordeel van een jaarpas, je kunt er gewoon meerdere keren per jaar mee naar de pretparken zonder dat je entreekaartjes hoeft te kopen of een verblijf hoeft te boeken.

2. Je krijgt korting in winkels en restaurants

Als je een Magic Flex, Magic Plus of Infinity pas hebt krijg je in de meeste winkels en restaurants binnen Disneyland Paris korting. Dit kan oplopen tot wel 20%.

3. Gratis parkeren

Alle jaarpassen behalve de Discovery pas geven je recht op gratis parkeren in Disneyland Paris. Dit scheelt je toch weer €30 per dag.

4. Toegang tot speciale evenementen

Af en toe organiseert Disneyland Paris speciale evenementen waar je als jaarpashouder exclusief toegang tot krijgt. Dit jaar was er bijvoorbeeld een speciaal evenement voor de 30e verjaardag waarbij je een voorproefje kreeg van de festiviteiten en op de foto kon met allerlei Disney figuren.

5. Korting op hotelovernachtingen en tickets

Met een jaarpas krijg je tenslotte ook korting op overnachtingen in Disney Hotels. Hiervoor moet je telefonisch contact opnemen met Disneyland Paris en ze berekenen dan hoeveel de overnachting inclusief korting kost.

Kleine tip van mij, meestal waren we evenveel kwijt of zelfs goedkoper uit als we diezelfde kamer boekten via de bekende hotelboekingswebsites.

Tenslotte kun je met een Disneyland Paris jaarpas ook entreekaartjes met korting kopen. Hierboven hadden we het al even over de privilegetickets, maar hier zitten een aantal voorwaarden aan. Je kunt ook normale entreetickets kopen en je krijgt dan 20% korting. Handig als je mensen meeneemt die geen jaarpas hebben.

Wat je niet moet vergeten!

En nu het allerbelangrijkste en de reden waarom ik mijn jaarpas niet heb verlengd: om toegang te krijgen tot Disneyland Paris heb je een reservering nodig. Ook als je een jaarpas hebt. Deze reserveringen maak je via de website en je kunt er maximaal drie per keer maken.

Voor mij was het grootste voordeel van de jaarpas dat we spontaan naar Disneyland Paris konden gaan. We boekten een goedkoop hotel en gingen gewoon een of twee dagen naar het resort.

Tegenwoordig moet je dit ruim van tevoren plannen omdat anders de reserveringen vol zijn. En zonder reservering mag je niet naar binnen, ook niet met een geldige jaarpas. Het enige wat je dan kunt doen is je bezoek verplaatsen of hopen dat iemand een reservering annuleert en je alsnog naar Disneyland Paris kunt. Dat geldt vooral voor weekenden, schoolvakanties, feestdagen en populaire seizoenen zoals kerst en Halloween.

Houd hier dus rekening mee wanneer je overweegt een jaarpas te kopen!

Toch liever een verblijf in Disneyland Paris boeken?

5 gedachten over “Alles wat je wilt weten over de Disneyland Paris jaarpas!”

 1. Hi Bianca! Ik heb een vraag. Stel, ik boek met korting via een abonnement een kamer. Krijgen de andere mensen in mijn kamer tickets voor Disney erbij? Of moeten ze die los a 45 euro per dag kopen?

  1. Hi Carlijn! Nee dan moeten de mensen die bij jou op de kamer slapen zelf hun tickets kopen.
   Je zult voor hen per dag de privilege tickets (als je een Magic Plus of Infinity hebt) moeten betalen.

 2. Hoi!

  Als ik online een Magic jaarpass koop, krijg ik bij de kassa dan ook meteen privilege korting voor een vriendin? Of moet ik eerst zelf naar binnen om mijn pass op te halen, dan weer naar buiten en een ticket voor mijn vriendin kopen?

  Groetjes

  1. Hoi,
   Als je de Jaarpas ophaalt bij de kassa’s van het Studios Park dan kan je daarna gelijk het privilegeticket kopen bij diezelfde balie. Zo doe ik het zelf ook.

 3. Als we 1 Infiniti kaart en 2 of meer magic plus kaarten kopen, dan kan je 15 dagen niet, ook niet alle vip voordelen voor allemaal, maar andere voordelen toch wel?
  Zoals meer korting in winkels, vip parkeren, foto’s, gratis kluis.
  Is dit het overwegen waard?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven