Disneyland Paris jaarpas niet langer de moeite (prijs) waard!

Een aantal weken geleden maakte Disneyland Paris de nieuwe jaarpassen bekend. In maart van 2023 was het resort namelijk gestopt met de verkoop van de jaarabonnementen om plaats te maken voor een nieuw programma op basis van feedback. Alleen dat programma valt in de praktijk toch een beetje tegen. Hieronder alles over de nieuwe Disneyland Paris jaarpassen en waarom ze voor de meeste bezoekers niet langer de moeite waard zijn.

De nieuwe Disneyland Paris jaarpassen – het Disneyland Pass abonnement

Sinds 19 juli 2023 is het mogelijk voor bestaande jaarpashouders om een Disneyland Pass abonnement af te sluiten. Dit is de opvolger van de oude Disneyland Paris jaarpas. Er zijn drie passen:

Disneyland Pass Bronze

 • Prijs: €289
 • 170 dagen toegang
 • Gratis parkeren

Disneyland Pass Silver

 • Prijs: €499
 • 300 dagen toegang
 • Gratis parkeren
 • 10% korting in restaurants en winkels
 • 10% korting op de Disneyland Paris Photopass

Disneyland Pass Gold

 • Prijs: €699
 • 365 dagen toegang
 • Gratis parkeren
 • 15% korting in restaurants en winkels
 • Gratis Photopass
 • Toegang tot Extra Magic Time

Met een Disneyland Pass abonnement zul je verder uitgenodigd worden voor speciale events. Deze zullen waarschijnlijk meerdere keren per jaar plaats gaan vinden en zijn exclusief voor mensen met een jaarpas.

Verschil Disneyland Pass abonnement met de oude jaarpassen

Wie nu een Disneyland Paris jaarpas heeft zal best zijn geschrokken van de nieuwe Disneyland Pass abonnementen. Ook wij zullen onze huidige Infinity Passen niet meer verlengen.

Het grootste verschil zit natuurlijk in de prijs. De duurste jaarpas – de Infinity – kostte voorheen €499 voor een jaar. Nu is de duurste jaarpas dus €200 duurder. Ook zijn er een groot aantal voordelen verdwenen, zoals:

 • Privilege tickets – waarmee je introducees mee kon nemen naar Disneyland Paris tegen een veel lager tarief
 • Korting op tickets en hotelovernachtingen
 • Gereserveerde plekken bij shows, parades en op het parkeerterrein
 • Eigen ingang bij de pretparken

Voorheen hadden de twee duurste passen toegang tot Extra Magic Time, bij het Disneyland Pass abonnement is dat enkel nog voor de duurste pas.

Het enige dat niet is veranderd is de verplichte parkreservering. Zelfs met de nieuwe passen moet je reserveren om toegang te krijgen tot de pretparken. Hierdoor is het aantal dagen dat je toegang krijgt tot de parken afhankelijk van de beschikbaarheid van reserveringen.

Waarom je beter geen Disneyland Paris jaarpas kunt kopen

Een Disneyland Paris jaarpas is door het veranderen van het programma eigenlijk alleen nog interessant wanneer je er minimaal 5 keer per jaar naartoe gaat en dan verblijft in een hotel buiten het resort. Voor echte fans blijft het daardoor het overwegen waard, maar voor de andere bezoekers is zo’n pas niet langer rendabel.

Voorheen was het nog de moeite waard om een Disneyland Paris jaarpas te kopen vanwege de kortingen op tickets. Je boekte bijvoorbeeld een losse hotelovernachting via Booking.com, kocht 1 Jaarpas en een aantal privilegetickets voor €45 per dag, en je was een stuk goedkoper uit dan het boeken van een verblijf. Nu zul je dus voor iedereen een Disneyland Pass moeten kopen waardoor het eigenlijk veel voordeliger is geworden om een verblijf te boeken.

Wij boeken meestal de Magic over Disney aanbieding van OAD die begint bij €175 per persoon voor 3 dagen, inclusief Disney Hotel, parktickets en ontbijt. Zo’n verblijf kost een fractie van een Jaarpas en dan slaap je nog in een Disney Hotel ook. Dan is een abonnement gewoon niet meer de moeite waard. Zelfs met de korting die je krijgt bij restaurants en in winkels moet je €4660 om de Disneyland Pass Gold er uit te halen en zelfs €4990 voor de Disneyland Pass Silver. Nou geef ik best veel geld uit in de winkels en restaurants van Disneyland Paris, maar zeker niet zoveel.

Kortom, ga je minder dan 5 keer per jaar naar Disneyland Paris? Dan is een Disneyland Paris Jaarpas niet langer de moeite waard. Je kunt dan beter je ogen open houden voor goedkope verblijven. Die vind je via de prijskalender, OAD, Travelcircus of de ANWB.

5 gedachten over “Disneyland Paris jaarpas niet langer de moeite (prijs) waard!”

 1. Hi Bianca! Ik heb een vraag. Stel, ik boek met korting via een abonnement een kamer. Krijgen de andere mensen in mijn kamer tickets voor Disney erbij? Of moeten ze die los a 45 euro per dag kopen?

  1. Hi Carlijn! Nee dan moeten de mensen die bij jou op de kamer slapen zelf hun tickets kopen.
   Je zult voor hen per dag de privilege tickets (als je een Magic Plus of Infinity hebt) moeten betalen.

 2. Hoi!

  Als ik online een Magic jaarpass koop, krijg ik bij de kassa dan ook meteen privilege korting voor een vriendin? Of moet ik eerst zelf naar binnen om mijn pass op te halen, dan weer naar buiten en een ticket voor mijn vriendin kopen?

  Groetjes

 3. Als we 1 Infiniti kaart en 2 of meer magic plus kaarten kopen, dan kan je 15 dagen niet, ook niet alle vip voordelen voor allemaal, maar andere voordelen toch wel?
  Zoals meer korting in winkels, vip parkeren, foto’s, gratis kluis.
  Is dit het overwegen waard?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven