Voor- en nadelen van een hotel buiten Disneyland Paris

Binnen het Disneyland Paris Resort en er omheen zijn er tientallen, misschien wel honderden accommodaties. Van luxe hotels tot campings en appartementen. Ga je voor gemak dan is een Disney Hotel de beste keus. Op loopafstand van de Parken, geen gedoe met pendelbussen of parkeren. Maar daar hangt natuurlijk wel een Disney prijskaartje aan. Soms is het dan beter om alsnog uit te wijken naar een hotel buiten Disneyland Paris. Dit zijn de voor- en nadelen!

Hotels buiten Disneyland Paris – waar liggen ze?

Disneyland Paris is gebouwd als een grote cirkel. Daar binnen liggen de twee Parken, Disney Village en de 6 Disney Hotels. Buiten die ring zijn er de Partner Hotels: op 30-40 minuten lopen vanaf de entree, maar met een gratis pendelbus die je voor de deur afzet.

Hoe verder je buiten die cirkel gaat, des te goedkoper de accommodaties. Totdat je natuurlijk bij de stad Parijs uitkomt. Deze ligt overigens op 30 minuten vanaf de Disney Parken. Je zou zelfs een hotel in de stad kunnen nemen en dan met de metro naar Disneyland Paris gaan.

Als je kijkt op Expedia en AirBnB en je zoekt op Disneyland Paris dan krijg je een enorme lijst met hotels en appartementen. Deze liggen allemaal in de omgeving van de Parken, maar kijk altijd op de kaart waar ze precies liggen. Sommigen zeggen dat ze er vlakbij liggen maar dan moet je alsnog 20 minuten rijden.

Voordelen van een hotel buiten Disneyland Paris

Het grootste voordeel is de prijs. Hoe verder je van Disneyland Paris af gaat zitten, des te goedkoper de accommodatie. De Partner Hotels zijn weliswaar niet veel goedkoper dan het goedkoopste Disney Hotel maar hebben wel een betere prijs-kwaliteitsverhouding. Voor €150 per nacht zit je in een 2-sterren Disney Hotel of een 4-sterren Partner Hotel. Het is maar net wat je belangrijker vindt. De busverbinding vanaf de Partner Hotels is prima – soms wat overvol – en veel van deze hotels bieden gratis ontbijt. Of ontbijt dat een stuk betaalbaarder is dan in een Disney Hotel.

Een ander voordeel van een hotel buiten Disneyland Paris is dat je vaak goedkoper kunt eten in de omgeving. Alles op het Disneyland Resort is duur. Ook het eten. Als je voor een hotel er buiten kiest, zoek er dan eentje die in de buurt van wat winkels of restaurants ligt. Dan is de kans groot dat je er voor relatief weinig geld toch lekker kunt eten.

De nadelen

Het eerste nadeel van een hotel buiten Disneyland Paris is dat je zelf je entreekaartjes moet regelen. Deze zitten bij een arrangement die je boekt via Disney wel inbegrepen. Daarom is het goed om altijd een prijsvergelijk te maken inclusief entree. Dan krijg je een beter beeld van je besparing.

Wat je ook mee moet nemen in die berekening zijn de parkeerkosten. Je betaalt €30 per auto per dag om bij de Parken te parkeren. De Partner Hotels bieden natuurlijk de gratis pendelbus zodat je de auto gewoon kunt laten staan. Maar hotels die niet bij Disney zijn aangesloten hebben dit niet. Dan ben je dus afhankelijk van je auto om er te komen en het kan op het parkeerterrein behoorlijk druk zijn. Ook om er te komen kan best een gedoe zijn, zeker op drukke dagen. Dan staan er lange files al ver voor de afslag van Disneyland Paris. De snelweg die je neemt om bij Disney te komen is ook populair onder forenzen, er staat eigenlijk altijd wel file.

Het laatste nadeel vind ik zelf dat je in een hotel er buiten niet de volledige ervaring krijgt. Zeker de Disney Hotels maar ook enkele Partner Hotels hebben een eigen thema. Dit maakt het net iets leuker om in dat Hotel te slapen. Daarnaast kan je als je in een Disney Hotel slaapt terug naar je kamer wanneer je wilt. Is het druk, slecht weer of zijn de kinderen moe? Dan ben je binnen een paar minuten terug in je hotel. Slaap je in een hotel buiten Disneyland Paris dan blijf je toch de gehele dag, want als je van het parkeerterrein gaat en later terugkomt moet je nogmaals het volledige bedrag betalen. Dat is natuurlijk zonde.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven