Hoeveel dagen heb ik nodig in Disneyland Parijs

Er zijn maar weinig pretparken waar je een aantal dagen kunt slijten. Zeg nou eerlijk, de meeste pretparken heb je na één dag ook gezien. Bij Disneyland Paris ligt het iets anders en zijn er maar weinig mensen die slechts 1 dag gaan. Maar hoeveel dagen heb zijn er nodig om alles te kunnen zien?

Minivakantie

Een reis naar Disneyland Paris is het beste te vergelijken met een minivakantie. Je gaat een aantal dagen naar het buitenland om daar leuke dingen te doen. En om als gezin gezellig samen te zijn. Daarom kiezen de meeste mensen er voor om minimaal 3 dagen en 2 nachten te gaan.

Daarnaast is er ook de reistijd. Voor de meeste mensen is het toch tussen de 3 en 6 uur rijden naar Disneyland Paris. Dan is het zonde om na zo lang rijden op dezelfde dag weer terug te gaan.

De kosten van een overnachting

Slaapplaatsen bij Disneyland Paris zijn er voor elk budget. Hoe verder je van de parken slaapt, hoe goedkoper de kamer. Het duurste hotel is het Disneyland Hotel, dan slaap je direct boven de ingang van één van de pretparken. Goedkopere hotels vind je op 10-20 minuten rijden van de parken. Een goed alternatief zijn de Partner Hotels, die aanzienlijk goedkoper zijn en een gratis pendelbus naar de parken hebben.

Meerdere dagen in Disneyland Paris

Als je besloten hebt om meerdere dagen naar Disneyland Paris te gaan moet er natuurlijk wel voldoende te doen zijn. Gelukkig zijn ze bij Disney sterren in het entertainen van mensen en dat geldt ook in de parken. Er zijn bijna 60 attracties en shows verdeeld over 2 pretparken. Daarnaast zijn er ook verschillende restaurantjes en veel winkeltjes waar je heerlijk de tijd kunt verdrijven.

In de hotels zijn er zwembaden (niet in Disney’s Hotel Cheyenne en Santa Fe), speeltuinen, winkeltjes en meet-en-greets met Disney figuren. Heb je een dag geen zin om naar de parken te gaan, dan is er op 10 minuten rijden een groot winkelcentrum met een supermarkt en heel veel winkels. Naast dat winkelcentrum ligt er een outlet shopping centrum waar je bij veel bekende merken met een grote korting kunt shoppen. Tenslotte kan je vanaf Disneyland Paris heel makkelijk de metro naar Parijs nemen voor een dagje kunst, cultuur en winkelen.

In Disneyland Paris is er genoeg te doen en kun je je zeker een aantal dagen vermaken, binnen en buiten de parken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven