Goedkoop naar Disneyland Parijs Tips!

Goedkoop naar Disneyland Parijs

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar manieren om vaker naar Disneyland Parijs te gaan. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk kosten wil besparen. Nou is goedkoop naar Disneyland Parijs gaan niet eenvoudig. Het is een behoorlijk dure bestemming.

Een weekendje kost een gezin al snel meer dan €1000. En dat is dan nog zonder de souvenirs en het eten/drinken. Veel van jullie zullen hier – net als ik – voor moeten sparen.

Dat betekent trouwens niet dat er geen slimme manieren te zijn om geld te besparen. Hieronder 4 manieren hoe ik dat zelf doe!

Besparen op je bezoek aan Disneyland Paris

De prijs voor een Disneyland Paris bezoek is afhankelijk van:

 • De tijd van het jaar waarin je gaat
 • Welk type ticket je kiest
 • Waar je verblijft
 • Welke extra’s je wilt bijboeken

Door hier slimme keuzes in te maken kun je zelf de prijs van je verblijf bepalen en zo dus ook besparen. Klinkt dit allemaal nog een beetje vaag? Geen probleem! We lopen er met je doorheen zodat je precies weet wat je moet doen om goedkoop naar Disneyland Paris te gaan.

Kies de beste tijd om te gaan

Net als veel andere vakantiebestemmingen kent Disneyland Paris een hoog- en laagseizoen. Tijdens het hoogseizoen is er meer vraag naar de pretparken en hotels, en daarom liggen de prijzen een stuk hoger dan tijdens het laagseizoen.

Duurdere periodes om te gaan zijn:

 • Zomermaanden
 • Weekenden
 • Schoolvakanties
 • Franse Feestdagen

Dus over het algemeen de periodes waarin de meeste gezinnen naar Disneyland Paris zullen gaan. Heb je de kans om op een doordeweekse dag tijdens de koudere maanden te gaan? Dan zul je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit zijn.

Maar ben je gebonden aan de schoolvakanties of weekenden, dan kun je hier weinig mee besparen. De enige tip die we je kunnen geven is om zo vroeg mogelijk te boeken en om een weekend in de herfst of winter te kiezen, alleen niet tijdens de schoolvakanties.

Gebruik voor je boekt altijd de Disneyland Paris prijskalender. Hier kun je per dag zien hoeveel een verblijf kost. En dus ook wanneer je het goedkoopst uit bent.

-> Naar de Disneyland Paris prijskalender

Goedkope Disneyland Paris tickets

Om te besparen op Disneyland Paris tickets zijn er diverse mogelijkheden:

 • Allereerst kun je een ticket op datum kopen. Je kiest dan een dag wanneer je naar Disneyland Paris gaat en koopt voor die dag een ticket.
 • Je kunt ook een ticket voor meerdere dagen kopen, dan wordt de prijs per dag lager.
 • Disneyland Paris heeft twee pretparken die je eigenlijk allebei niet wilt missen. Maar heb je alleen tijd om 1 van de 2 te bezoeken? Dan kun je besparen door een ticket voor 1 dag, 1 park te nemen.
 • Ben je van plan om meerdere keren per jaar Disneyland Paris te bezoeken? Koop dan een Jaarpas. Deze kost tussen de €229 en €499 per jaar.
 • En ken je iemand met een Jaarpas? Vraag dan of ze een Privilege Ticket voor je kunnen kopen of je korting kunnen geven op een entreekaartje.

Maar de allerbeste tip die we je kunnen geven? Boek een Disneyland Paris verblijf. In dit arrangement zitten tickets en hotel inbegrepen, door ze te combineren ben je goedkoper uit dan wanneer je ze apart koopt.

Het goedkoopste Disneyland Paris hotel

Bij Disneyland Paris goedkoop overnachten is soms nog een hele uitdaging. Zeker wanneer je tijdens het hoogseizoen gaat.

Gelukkig heb je genoeg keus en is er altijd een goedkoop hotel te vinden. Deze liggen vaak wat verder van de pretparken vandaan, dus kies er altijd eentje met een pendelbus of een hotel dat langs de RER-A treinroute ligt.

Parkeren bij Disneyland Paris kost €30 per dag, maar is gratis voor gasten van de Disney Hotels en de Partner Hotels (afgezien van Aparthotel Adagio). Het kan dan zeker goedkoper zijn om een van deze hotels te kiezen.

Het goedkoopste Disney Hotel is Hotel Santa Fe. Deze ligt op 20 minuten lopen van de pretparken, maar heeft ook een gratis pendelbus. De kamers zijn simpel ingericht, maar hebben wel een leuk Cars thema, en als gast van een Disney Hotel heb je ook diverse voordelen zoals toegang tot Extra Magic Time.

Een goed alternatief is B&B Hotel Disneyland Paris. Dit is een Partner Hotel met pendelbus en gratis parkeren bij de pretparken. Overnachten doe je hier al vanaf zo’n €90 per kamer per nacht, inclusief ontbijt.

Welke extra’s heb je echt nodig?

Voor een bezoek aan Disneyland Paris heb je minimaal een geldig entreekaartje nodig. Hierna kun je zelf beslissen wat je toevoegt aan je verblijf. Denk dan niet alleen aan een hotelovernachting, je kunt namelijk ook maaltijden, versnelde toegang tot attracties en zelfs een verjaardagstaart toevoegen aan je verblijf. Alleen heb je dat ook echt nodig?

Maaltijdopties toevoegen aan je verblijf kan goedkoper zijn wanneer je van plan bent om uitgebreid te ontbijten en dineren. Met deze maaltijdopties betaal je vooraf voor ontbijt, lunch, en/of diner. Gebruik je deze bij restaurants met tafelbediening of lopend buffet, dan kan je dit een hoop geld besparen.

Is een snelle hap genoeg? Dan hoef je de maaltijdopties niet bij te boeken. Ontbijten kan dan onder meer in de Disney pretparken of Disney Village.

Versnelde toegang tot attracties kun je kopen via de Disneyland Paris app of bij de gastenservice in de pretparken. Dit heet Premier Access. Je kunt hiermee de wachttijden verkorten bij de populairste attracties en betaalt daar tussen de €5 en de €20 per persoon per keer voor. Er is ook een Ultimate variant met alle populaire attracties, deze kost maximaal €160.

Heb je Premier Access echt nodig? Nee, niet als je goedkoop naar Disneyland Paris wilt gaan. Dan kun je het beste gewoon aansluiten in de wachtrij. Heb je geen zin om lang te wachten? Zorg dan dat je als een van de eersten in de pretparken bent. Je kunt dan een hoop tijd besparen.

-> Naar de Disneyland Paris prijskalender

Laat een reactie achter

Scroll naar boven