Spreken ze alleen maar Frans in Disneyland Parijs?

Als je naar het buitenland gaat kan het soms lastig zijn om je verstaanbaar te maken. Je spreekt de taal niet of de lokale bevolking spreekt nauwelijks Engels. Met name de Fransen staan er om bekend dat ze geen vreemde talen spreken, maar spreken ze in Disneyland Parijs dan ook alleen maar Frans?

Een klein beetje Engels…

Je hoeft je geen zorgen te maken, gelukkig spreken ze in Disneyland Parijs niet alleen maar Frans. Veel van de medewerkers spreken Engels en een aantal spreekt zelfs Nederlands.  Als je een klein beetje Engels spreekt kan je je prima redden. Bij de attracties, winkels en in de restaurants spreken ze voldoende Engels om je te kunnen begrijpen. En als ze je niet verstaan halen ze er een collega bij die je verder helpt. Ook in de Disney hotels spreken ze bij de receptie en in de restaurants Engels. Je hoeft dus niet op Franse les om de parken te bezoeken!

Hoe weet ik welke taal iemand spreekt?

Omdat er in Disneyland Parijs veel mensen van verschillende nationaliteiten werken, spreken ze naast Frans en Engels vaak ook nog een derde taal. Dit kan bijvoorbeeld Nederlands, Duits, Spaans of Italiaans zijn. Als de cast member (medewerker van Disneyland Parijs) een andere taal spreekt, dan dragen ze vaak een naamplaatje met de vlaggen van die landen erop. Let dus goed op de cast members met een Nederlandse vlag!

Lees verder: zijn de shows in Disneyland Parijs alleen in het Frans?

Disneyland Paris Aanbiedingen

[supsystic-price-table id=9]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven