Disneyland Paris Fastpass – Belangrijke update!

Update juli 2021: De Disneyland Paris Fastpass gaat met pensioen! Sinds de verplichte sluiting van het resort is de Fastpass niet meer teruggeweest. En dat gaat niet meer gebeuren helaas. Het systeem wordt vervangen door de Disney Premier Access pas en de Standby Pass.

De Disneyland Paris Fastpass is een handig hulpmiddel om jouw dag in het pretpark een stuk aangenamer te maken. Geen lange wachtrijen meer, maar een kaartje trekken en wachten tot je via de speciale ingang de attractie in mag.

Bij sommige pretparken moet je hier extra voor betalen, maar in Disneyland Paris is het geheel gratis. Het gebruik van een Fastpass zit namelijk inbegrepen bij je entreeticket. Iedereen kan hiermee dus legaal voordringen ook mensen met een kleine portemonnee.

Wat is een Disneyland Paris Fastpass?

Een aantal attracties in het Disneyland Park en de Walt Disney Studios hebben een speciale Fastpass rij. Om toegang te krijgen tot deze wachtrij moet je een kaartje trekken. Dat is je Fastpass.

Op de Fastpass staat de naam van de attractie en er staan twee tijden op vermeld. Tussen deze tijden heb je eenmalig toegang tot de Fastpass rij. Deze rij is een stuk korter dan de normale wachtrij. Dat geldt ook voor de wachttijd. Je staat hier altijd aanzienlijk korter te wachten dan als je achteraan was aangesloten.

Heb je de Fastpass gebruikt? Dan mag je weer een nieuwe halen. Hiermee blijft het systeem voor iedereen toegankelijk en kunnen meer mensen er gebruik van maken. Je kunt – als je dat wilt – de hele dag een Fastpass halen van dezelfde attractie of van verschillende. Dit mag je zelf kiezen.

De Fastpass gebruiken

Het is niet ingewikkeld om een Fastpass te halen. De locaties waarop dit kan staan duidelijk aangegeven. Ook zijn er altijd voldoende cast members – medewerkers van Disneyland Paris – bij attracties te vinden om je op weg te helpen.

Om een Fastpass te halen:

 • Ga naar de speciale Fastpass locatie bij de attractie, te herkennen aan het “Fastpass Tickets” bord
 • Steek bij een Fastpass kiosk je entreeticket in het apparaat. Per entreeticket ontvang je één Fastpass. Gezinnen, zorg dat er voor elk lid van de familie apart een Fastpass ticket wordt uitgeprint. Op de Disneyland Paris Fastpass staat de tijd aangegeven waartussen je toegang hebt tot de speciale rij
 • Ontspan, ga heerlijk lunchen of geniet van andere attracties. Maar houdt de tijd goed in de gaten
 • Binnen de aangegeven tijd krijg je toegang tot de speciale Fastpass rij, waarbij je binnen enkele minuten van de attractie kunt genieten

Ben je met meerdere mensen? Dan kan het gebeuren dat de tijden op de Fastpass met enkele minuten afwijken. Je moet dan de laatste tijd aanhouden. Staat er op jouw Fastpass 12.50 en die van de rest 12.55, dan kan je na 12.55 met iedereen de attractie in. Ben je iets later? Let er dan goed op dat jouw pas 5 minuter eerder verloopt dan die van de rest. Is je Fastpass verlopen dan mag je niet meer via de speciale rij in de attractie.

Disneyland Paris Fastpass

Wat is het verschil tussen de normale, de Hotel en de VIP Fastpass?

In Disneyland Paris zijn er een aantal verschillende soorten Fastpasses beschikbaar. De eerste is de normale, die is voor iedereen gratis te halen bij elke Fastpass attractie. Hoe dit gaat hebben we hierboven uitgelegd.

Naast de normale Fastpass zijn er nog twee types: de Hotel en de VIP Fastpass.

De Hotel Fastpass krijg je als je slaapt in:

Per nacht dat je verblijft in bovenstaande kamers krijg je 1 Hotel Fastpass per persoon. Deze kan je gebruiken om eenmalig toegang te krijgen tot een Fastpass rij naar keuze. Er staat een datum op de pas waarop je deze kunt gebruiken, soms is er ook een bepaald tijdvak. Controleer altijd de voorwaarden die op de pas gedrukt staan zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Die VIP Fastpass krijg je als je slaapt in:

 • Disneyland Hotel – Suites en Castle Club
 • Hotel New York – Suites
 • Newport Bay Club – Suites
 • Sequoia Lodge – Suites

Je krijgt dan 1 VIP Fastpass per persoon die je tijdens je hele verblijf onbeperkt kunt gebruiken. Hiermee kan je van de ene Fastpass rij naar de ander, je hoeft dus geen losse Fastpasses te halen. Dit is voor veel mensen een reden om iets langer door te sparen en in de Castle Club van het Disneyland Hotel te slapen.

Welke attracties hebben de Fastpass service

Disneyland Park

Walt Disney Studios Park

Disneyland Paris Fastpass - Belangrijke update!

Kan je ook een Fastpass kopen?

Ja, sinds een paar jaar heeft Disneyland Paris de mogelijkheid om een Fastpass te kopen. Je kunt dan kiezen uit een Super of een Ultimate pas. De Super Fastpass is het goedkoopst maar dan mag je maar in 3 van de 8 attracties. Bij de Ultimate Fastpass mag je in alle 8 de attracties. Je kunt dan kiezen tussen eenmalig en onbeperkt.

Benieuwd naar mijn ervaring met zo’n Ultimate Fastpass? Lees dan hier mijn verslag van mei 2019!

Veelgestelde vragen Disneyland Paris Fastpass:

 • Waar vind ik de Disneyland Paris Fastpass kiosken?
  Vlakbij de normale ingang van de attracties met de speciale Fastpass rij vind je deze apparaten. Er hangt altijd een bord boven met “Fastpass tickets” en de tijden waartussen je terug wordt verwacht. Vaak zijn het er een stuk of 4 op een rij, je hoeft dus nooit lang te wachten. Kan je de kiosken niet vinden? Vraag dan de Disney Castmember bij de ingang van de attractie om hulp.
 • Moet ik extra betalen voor een Fastpass?
  Nee, de Fastpass service zit inbegrepen bij je entreekaartje. Ook voor een Hotel of VIP Fastpass hoef je niet bij te betalen, deze zitten ook inbegrepen bij je verblijf. Er is wel een mogelijkheid om een Fastpass te kopen. Lees meer over de Super en Ultimate Fastpass.
 • Is de Disneyland Paris Fastpass alleen voor rijke mensen?
  Er wordt nog weleens gespeculeerd over dat iedereen moest betalen voor een Fastpass. Dit is gelukkig niet waar. Iedereen – dus niet alleen rijke mensen – kunnen gebruik maken van deze gratis dienst!
 • Kan ik onbeperkt gebruik maken van deze service?
  De Fastpassen kunnen de gehele dag door worden gehaald, één per persoon per keer. Dat betekent dat als je in het bezit bent van een Fastpass, je deze eerst moet gebruiken voordat je een nieuwe kunt halen. Zijn er mensen in jouw groep die niet in de attractie willen en buiten op jullie wachten? Dan zou je hun kaartjes kunnen gebruiken om een extra Fastpass te halen. Dan kan je 2x achter elkaar in de attractie.
 • Help, mijn tijdvak is verlopen! Mag ik dan nog in de attractie?
  Buiten het tijdvak heb je helaas geen toegang meer tot de Fastpass rij en moet je een nieuw ticket halen. Natuurlijk mag je altijd achteraan in de rij aansluiten.
 • Kunnen de Fastpasses opraken?
  Dat kan inderdaad, zeker op drukke dagen zie je de tijdvakken waarop je terug kan keren steeds sneller oplopen.
 • Hoe lang staan we in de Fastpass rij te wachten?
  De stelregel is dat je ongeveer 10 minuten in de Fastpass rij staat, maar op drukke dagen kan dit aantal hoger zijn. De Fastpass rij wordt uiteindelijk bij het laatste stukje van de normale rij gevoegd. Is het erg druk dan kan je soms 20-30 minuten staan te wachten in de Fastpass rij. De normale rij is dan vaak rond de 60 minuten, dan heb je nog steeds een behoorlijke tijdswinst.
 • Waarom is er geen Fastpass bij Crush’s Coaster, het is er altijd zo druk?
  Dat is inderdaad een populaire attractie waar vaak een lange rij staat, maar geen Fastpass beschikbaar is. In het verleden zijn er proeven geweest met een Fastpass rij, maar die liepen helaas op niks uit. Omdat de capaciteit van de attractie niet zo groot is zou een Fastpass rij de normale rij enorm lag maken. Ook dit jaar zijn er weer testen geweest, wie weet komt er ooit nog een Fastpass voor Crush’s Coaster maar op dit moment niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven