Fantasyland in Disneyland Paris – wat moet er op je to-do-lijst?

Fantasyland is een gedeelte van het Disneyland Park. Houd je van sprookjes en de klassieke Disney films? Dan is dit het deel van Disneyland Parijs dat je zeker moet bezoeken! Sowieso raad ik je aan om alle gedeeltes van de twee pretparken rustig te ontdekken. Zeker als je meerdere dagen gaat heb je vrijwel overal tijd voor. Ben je toch bang dat je bepaalde dingen zult missen? Dan zijn dit de activiteiten in Fantasyland die je zeker op je to-do-lijstje moet zetten!

1. Peter Pan’s Flight in Fantasyland

Peter Pan’s Flight is misschien wel de populairste attractie van Fantasyland. Niet zo gek, want wie wil er nu niet met Peter Pan en Tinkerbell naar Neverland vliegen?

Het is misschien wel een van de mooiste attracties in heel Disneyland Paris. Ok, een beetje kort, maar het heeft iets magisch om over Londen te vliegen en onder je de auto’s te zien rijden. Kinderen vinden deze attractie prachtig en kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen.

Dat verklaart misschien ook de lange wachtrijen voor deze attractie. Zorg dat je hier gelijk aan het begin van de dag naartoe gaat of dat je een Premier Access ervoor koopt.

2. Het kasteel van Doornroosje bezoeken

Het grote, roze kasteel in het Disneyland Park is van Doornroosje. Deze is niet alleen prachtig als achtergrond op je vakantiefoto’s. Je kunt het kasteel ook bezoeken. Als je door de poort loopt heb je links en rechts een winkel. Deze zijn niet heel groot maar wel leuk om een kijkje te nemen.

Loop je nog iets verder dan zie je aan de linkerkant een grote trap. Wanneer je hier naar boven loopt zie je rondom diverse glas-in-loodramen die het verhaal van Doornroosje vertellen. Ook is er een balkon waarop je een mooi uitzicht hebt over Fantasyland.

Er is ook een trap naar beneden. Deze zou ik met kleine kinderen overslaan. Onder het kasteel woont namelijk een bewegende draak die er best griezelig uitziet. De draak bevindt zich in een donkere grot, wat voor kinderen nog angstaanjagender kan zijn.

3. Het kasteel van de Hartenkoningin vinden

In Fantasyland is er nog een tweede kasteel, dat van de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland. Om hier te komen moet je door een echt doolhof die ook voor volwassenen nog best leuk is. Onderweg kom je diverse figuren tegen uit de film waaronder de Cheshire Kat en natuurlijk de roodgeverfde rozen.

Vlak voordat je het kasteel bereikt kom je uiteindelijk ook de Hartenkoningin zelf tegen. Die – hoe kan het ook anders – schreeuwt dat je hoofd eraf moet.

Wanneer je dan het kasteel hebt bereikt neem dan zeker de trap naar boven voor een mooi uitzicht over het Disneyland Park. Bezoek het Doolhof van Alice in Wonderland zo vroeg mogelijk op de dag. Anders kan het behoorlijk druk worden, zeker in het kasteel.

4. De Disney Klassiekers bezoeken

De Disney Klassiekers zijn attracties die je ook vindt in Disneyland Californië. In Fantasyland zijn er een aantal van deze attracties. Ze zijn gebaseerd op de originele attracties die zelfs al sinds de jaren ’50 in het eerste Disney pretpark in Anaheim draaien. En dit zijn ook attracties waarbij Walt Disney zelf nog betrokken was.

De klassiekers in Fantasyland zijn:

  • Peter Pan’s Flight
  • Pinokkio
  • Carroussel van Lancelot
  • Mad Tea Party (draaiende theekopjes)
  • Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen
  • Sprookjesbootjes (Le Pays de contes de Fées)
  • Casey Jr Circustrein
  • Dombo de Vliegende Olifant
  • It’s a Small World

Een andere Disney Klassieker – Mr Toad’s Wild Ride – is in Disneyland Paris nooit afgemaakt. Het gebouw staat er wel, maar binnen vindt je een Brits restaurant (Toad Hall) in plaats van een attractie.

Tip! Disneyland Paris vanaf €160 per persoon incl. Disney Hotel en entree

5. Prinsessenjurk kopen

Heb je het nodig? Nee. Maar heel veel kinderen lopen in Disneyland Paris met een prinsessenjurk. Bereid je hier op voor, want je zult zeker de vraag krijgen of jouw kleintjes ook een jurk mogen.

In Fantasyland vindt je de jurken in de winkel naast de Sneeuwwitje attractie, als je uit het kasteel komt links. De jurken zijn niet goedkoop en kosten gemiddeld tussen de 70 en 80 euro. Wil je dat geld niet uitgeven, dan heb ik een tip voor je. Bestel de jurken vooraf op ShopDisney.co.uk. Dan kosten ze nog maar de helft.

Een andere optie die je hebt om ter plekke in Val d’Europe bij de Primark een jurk te kopen. Deze zijn niet zo mooi als die van Disney en niet dezelfde kwaliteit. Maar een stuk goedkoper. De makkelijkste manier om bij deze Primark te komen is met de auto of door de bus te nemen naar de Val d’Europe Hotels. Deze stopt in Disney Village bij de parkeergarage tegenover Vapiano en Five Guys.

6. Mickey Pizza eten bij Pizzeria Bella Notte

Het is even zoeken, maar aan de buitenkant van Fantasyland zit Pizzeria Bella Notte. Een counterservice restaurant met alleen maar Italiaanse gerechten op de kaart. In dit restaurant kun je een Mickey Pizza bestellen. Dit is een Margherita pizza in de vorm van Mickey die je krijgt bij een kindermenu.

Kinderen vinden deze pizza vaak fantastisch en ook voor volwassenen is het een goed idee voor de lunch. Je bestelt de pizza als kindermenu, inclusief een salade, dessert en drankje. Best een goede deal als je het vergelijkt met de menu’s voor volwassenen die gemiddeld €16,95 kosten.

Dit waren de 6 dingen die je op je to-do-lijstje kunt zetten als je Fantasyland bezoekt. Laat me zeker weten hoe het is geweest!

Wordt Disneyland Paris jouw volgende vakantiebestemming?

Heb je deze al gelezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven