Disney Village in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!

Disney Village is een gedeelte in Disneyland Paris dat ligt tussen de twee Disney pretparken en de Disney Hotels. Wanneer je terugloopt naar je Disney Hotel kom je hier automatisch doorheen (behalve als je verblijf in het Disneyland Hotel).

In Disney Village vind je winkels, restaurants en bars. De toegang is gratis ook als je niet in een Disney Hotel slaapt of als je geen geldig entreekaartje hebt voor Disneyland Paris.

Je kunt hier dan toch een gezellige avond hebben en meteen wat souvenirs mee naar huis nemen. Maar de meesten van jullie zullen hier met name na een lange dag in de pretparken doorheen wandelen.

Wat is er te doen in Disney Village?

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wanneer je ’s ochtends naar de Disney Parken loopt is het nog heel stil in Disney Village. De meeste winkels en restaurants gaan namelijk pas rond de lunch open. De enige restaurants die ’s ochtends al open zijn zijn:

  • Starbucks
  • Earl of Sandwich
  • McDonalds
  • Annette’s Diner

Vaak hebben ze dan een speciale ontbijtmenukaart.

Wanneer je aan het eind van de dag terugkomt in Disney Village is het er gezellig druk. Mensen die hier van winkel naar winkel struinen, of die een plekje zoeken om iets te eten.

Dit is dan ook de plek waar je vermaak en gezelligheid vindt als de Disney Parken gesloten zijn.

Winkels in Disney Village

Disney Village heeft een aantal winkels die grotendeels dezelfde producten verkopen als in de pretparken. De grootste winkel is de World of Disney. Hier vind je echt alle Disneyland Paris souvenirs die je je maakt kunt bedenken.

De andere Disney winkel hier heet de Disney Store. Ook hier vind je enorm veel souvenirs.

Zoek je unieke Disney souvenirs? Neem dan eens een kijkje in The Disney Gallery. Hier vind je Disney kunstwerken en andere collector’s items. Een van mijn favoriete winkels, ik kom altijd wel weer met een leuk beeldje naar buiten.

Een andere leuke Disney winkel is Disney Fashion. Hier kun je kleding kopen met een Disney thema. Niet kinderachtig en heel subtiel gedaan.

Zijn er ook nog niet-Disney winkels in Disney Village? Zeker! De Lego store bijvoorbeeld of de winkel in Rainforest Cafe. Ook King Ludwig Castle en Planet Hollywood hebben hun eigen winkel. Hier verkopen ze items die je ook op andere plekken buiten Disney kunt kopen. Vind ik zelf minder leuk.

Restaurants in Disney Village

Disney Village is toch wel de plek om te dineren. Je vindt hier dan ook een hoop restaurants.

Vapiano, Five Guys, Earl of Sandwich, New York Style Sandwiches en McDonalds zijn de restaurants in Disney Village voor een snelle hap. Een pizza, burger of broodje kun je hier bestellen en ter plekke opeten of meenemen naar je kamer.

Wil je liever bediend worden aan tafel? Dan kun je terecht in Annette’s Diner, Rainforest Cafe, Planet Hollywood, The Steakhouse of King Ludwig’s Castle.

Voor een all you can eat buffet ga je naar Billy Bob’s Saloon.

Bars in Disney Village

Disney Village heeft een aantal bars. Je vindt deze bijvoorbeeld in het restaurant King Ludwigs Castle en buiten heb je een Sports bar met tv-schermen met daarop oa. voetbalwedstrijden.

Zoek je een andere bar? Dan kun je terecht in de Disney Hotels. Aanrader is de Skyline Bar in Disney’s Hotel New York – the Art of Marvel. Dit is een chique bar met wel een heel bijzonder uitzicht.

Disney Village bioscoop

Disney Village heeft een eigen bioscoop. De films hier zijn veelal in het Frans, dus voor ons Nederlands misschien iets minder interessant om te bezoeken.

Een aantal films is in het Engels met Franse ondertiteling. Je herkent de Franstalige films aan de afkorting VF en de Engelstalige films aan de afkorting VOST.

Panoramagique steekt overal bovenuit

Ander entertainment in Disney Village

Disney Village heeft behalve eten, drinken en shoppen ook nog ander entertainment. De meest opvallende is Panoramagique.

Dit is een luchtballon die tientallen meters boven Disneyland Paris zweeft. Je kunt hier een ritje mee maken en zo misschien wel het mooiste uitzicht over Disneyland Paris krijgen.

Tijdens het Halloween en het Kerst seizoen is er nog meer entertainment in Disney Village. Tijdens Halloween zijn de gebouwen spookachtig verlicht. En tijdens de kerst is er zelfs een gezellige kerstmarkt.

Het gehele jaar door worden er af en toe concerten gegeven in Disney Village. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Disneyland Paris.

Transformatie Disney Village

Bovenstaande foto is van hoe Disney Village er in de toekomst uit gaat zien. Toegegeven, het voelde wat goedkoop en achterhaald aan, maar met deze transformatie wordt het weer helemaal van deze tijd.

Voor wie Downtown Disney of Disney Springs in de Amerikaanse pretparken kent, zal bovenstaande schets heel vertrouwd aanvoelen. Disney Village zal – zo te zien – meer gaan lijken op de Amerikaanse tegenhangers.

Wat betekent dit voor jou als gast van het resort? Dat er de komende tijd verbouwingen plaats zullen vinden in het gebied. Maar daar komt een prachtig uitgaansgebied voor terug vol restaurants en winkels.

Naar Disneyland Paris?

Gebruik de prijskalender en bespaar!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven