Café Mickey in Disneyland Paris, de prijs waard?

Café Mickey is een restaurant in Disneyland Paris. Je vindt het in Disney Village, het stuk tussen de pretparken en de hotels. In dit gedeelte vind je diverse restaurants waaronder dus Café Mickey.

Nou klinkt de naam natuurlijk al gezellig, maar er is nog iets bijzonders met dit restaurant, je kunt hier namelijk met Disney figuren eten. Zowel bij het ontbijt, als lunch en het diner komen de Disney figuren aan je tafel. Zo kan je in alle rust een foto maken of om een handtekening vragen.

Daarbij is het de perfecte manier om veel Disney figuren van dichtbij te kunnen zien. Kinderen vinden dit prachtig en dat zie je. Voor bezoekers zonder kinderen is het ook zeker een leuke ervaring, maar weet dat het een beetje rumoerig en druk is binnen.

Bij een Disney ervaring hoort meestal ook een Disney prijskaartje. Is dat bij Café Mickey ook het geval?

Café Mickey: menu en prijzen

Hoewel weinig mensen naar dit restaurant gaan voor het eten, staat er toch genoeg lekkers op de menukaart. Cafe Mickey heeft een Italiaans menu, met daarop pizza’s, pasta’s, salades en diverse voor- en nagerechten. De meeste mensen kiezen voor de pizza en die zijn ook erg goed te eten.

De prijzen van de voorgerechten beginnen bij €12, de hoofdgerechten beginnen bij €20 en de nagerechten zijn te krijgen vanaf €11. Er is geen aparte kinderkaart. Je kunt wel een kindermenu bestellen dat bestaat uit een voor-, hoofd-, en nagerecht. Deze kost €19,99 en is inclusief een drankje.

Ook voor volwassenen hebben ze zo’n voordeelmenu. Hierbij kies je uit een selectie van de gerechten op de kaart. Voor 3-gangen ben je €39,99 kwijt, maar je kunt dan helaas geen pizza bestellen. En in tegenstelling tot het kindermenu zit er bij het volwassenenmenu geen drankje inbegrepen.

Beste tijd om er te eten

Voor de pandemie was Cafe Mickey de gehele dag open. In de huidige tijd kan je er (voorlopig) alleen dineren. Dus de beste tijd om er te eten is tijdens het avondeten.

Zorg wel dat je tijdig reserveert als je hier wilt eten. Het is namelijk een populair restaurant en daardoor snel vol. De leukste plek om te zitten is de serre, waarbij je een mooi uitzicht hebt en waar de figuren meestal het langst blijven hangen.

Wanneer ontbijt en lunch weer terugkomen in dit restaurant zou ik persoonlijk tijdens die maaltijden daar eten. Waarom? Omdat het dan vele malen rustiger is, zeker tijdens de lunch. Mensen zijn toch in de parken en willen dan niet weg om te lunchen. Hierdoor kan je zelfs op drukke dagen hier meestal nog een plekje vinden.

En een rustiger restaurant betekent ook meer tijd met de Disney figuren! Daar kom je uiteindelijk voor.

Is Café Mickey de prijs waard?

Als je in Disneyland Paris met figuren wilt eten heb je slechts een beperkt aantal mogelijkheden:

  • Auberge de Cendrillon waar je eet met prinsessen
  • Inventions in het Disneyland Hotel (die voorlopig gesloten is)
  • Café Mickey

Café Mickey heeft verreweg de “normaalste” en meest betaalbare menukaart. Auberge de Cendrillon heeft een Franse keuken, waar niet iedereen van houdt. Inventions is een buffetrestaurant maar vanwege de ligging in het Disneyland Hotel een prijzige keus. Daarom zou ik je Café Mickey aanraden als je met Disney figuren wilt eten.

Weet wel dat je naar Café Mickey gaat voor ervaring, niet voor het eten. Is het eten slecht? Nee, maar ook niet echt heel bijzonder. Daarom zou ik het ook alleen aan willen raden aan een ieder die er wil eten voor de figuren. Anders zijn er echt betere restaurants te vinden, zowel in Disney Village als in de hotels en parken.

Dus, is het de prijs waard? Ja, zolang je het doet om veel 1 op 1 tijd te krijgen met de Disney figuren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven