Met de bus naar Disneyland Paris

Busreizen Disneyland Parijs

Er zijn verschillende manieren om naar Disneyland Paris te reizen. Zo kun je met de auto, de Thalys en het vliegtuig. Maar een van de goedkoopste manieren is om met de bus naar Disneyland Paris te gaan. Lekker gereden worden en voor je hotel afgezet worden. Geen filestress of gedoe bij tolpoortjes. En vaak veel beter te betalen dan de Thalys of het vliegtuig! Maar er is ook een groot nadeel…

Hoe werkt met de bus naar Disneyland Paris?

Wanneer je een busreis naar Disneyland Paris boekt kies je een van de vertrekpunten in Nederland die het dichtst bij jouw huis ligt. Soms zul je hier een stukje voor moeten reizen. De opstapplaatsen zijn vaak bus- of treinstations, of carpoolplaatsen met een goede verbinding en voldoende parkeergelegenheid.

Hier stap je op de bus die je meestal naar een verzamelpunt brengt, vaak in de buurt van de grens. Hier is er een rustmoment waar je wat kunt eten en het toilet kunt gebruiken. Er zit een toilet in de bus, maar die is meestal alleen voor nood.

Daarna is het tijd om in de bus naar Disneyland Paris te stappen. De bus heeft drankjes en snacks aan boord die je kunt kopen en er speelt vaak een film of muziek. Maar je kunt het beste zelf entertainment meenemen, want de busreis is lang.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Na een paar uur is er nog een tussenstop voor iets te eten, drinken en om naar het toilet te gaan. Je kunt dan ook gewoon even je benen strekken. Hierna rijdt de bus naar de diverse hotels. Niet iedereen in de bus logeert in hetzelfde hotel, al proberen ze dat zoveel mogelijk te combineren. De bus zet je af bij de ingang van je hotel en haalt je daar aan het eind van je vakantie ook weer op.

Let wel op, dit is hoe het bij een georganiseerde busreis gaat. Ga je met de Flixbus dan word je niet bij je hotel afgezet, maar op een station in de buurt of in Parijs. Vanuit daar reis je op eigen gelegenheid verder naar Disneyland Paris.

Welke maatschappijen bieden busreizen naar Disneyland Paris?

Disneyland Paris bus

De beste maatschappij voor een busreis naar Disneyland Paris is OAD. Zij bieden het gehele jaar op geselecteerde dagen een buspendel naar de Partner Hotels en het metrostation Bussy St. Georges. Vanuit daar rijdt elke 9 minuten een metro naar Disneyland Paris en de reis duurt slechts 10 minuten.

Zo’n buspendel is te boeken vanaf €90 per persoon voor een retour.

Een aantal keer per jaar heeft OAD speciale aanbiedingen waarbij je een verblijf in een Disney Hotel inclusief tickets kunt boeken. Wanneer je dan voor een busreis kiest word je naar je Disney Hotel gebracht en daar ook weer opgehaald.

-> Bekijk hier het aanbod van OAD

Er is nog een ander alternatief en dat is de Flixbus. Wanneer je hier slim boekt, kun je voor nog geen €20 per persoon naar Disneyland Paris reizen met de bus. De bus brengt je tot aan de luchthaven Charles de Gaulle op zo’n 20 minuten van de pretparken. De luchthaven heeft een directe treinverbinding met het attractiepark.

-> Meer over de Flixbus vind je hier

Wat zijn de voor- en nadelen?

Een van de belangrijkste voordelen van een busreis naar Disneyland Paris is de prijs. Het is verreweg de goedkoopste manier om naar het resort te reizen. Ook is het ideaal als je geen auto hebt, zeker wanneer je een directe reis naar je hotel boekt.

Er is ook wel een groot nadeel aan reizen met de bus en dat is de tijd die je onderweg bent. Je bent gemiddeld het dubbele van de reistijd van de trein of de auto kwijt. Dat is tijd die je ook door had kunnen brengen in het pretpark.

Het is vaak ook best een gedoe om bij de opstapplaatsen te komen omdat je dit op eigen gelegenheid moet doen. Zeker wanneer je moet opstappen bij een Carpool plaats.

En tenslotte is een busreis naar een station in de buurt of de luchthaven niet heel praktisch als je met kinderen reist. Je hebt dan vaak al te veel bagage bij je en om dat door een station te moeten slepen na een busreis van 8 uur is geen pretje. Vervolgens ook nog in de metro…dan kom je behoorlijk gestrest aan op je vakantiebestemming.

Maar zoek je een goedkope manier om naar Disneyland Paris te reizen en vind je het niet erg om een deel van de reis op eigen gelegenheid te moeten doen? Dan kun je met een busreis enorm besparen op je verblijf!

Naar Disneyland Paris?

Gebruik de prijskalender en bespaar!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven