Big Thunder Mountain – houten achtbaan in Disneyland Paris

Bij Disneyland Paris denk je niet zo snel aan achtbanen. Sprookjeskasteel, prinsessen en Mickey Mouse, check. Maar voor thrillrides wijken de meeste mensen toch uit naar andere pretparken zoals Europa-Park. Terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Toegegeven de attracties in Europa-Park zijn een stuk extremer, maar ook in Disneyland Paris hoef je je niet te vervelen. De leukste achtbaan vind ik zelf Big Thunder Mountain. Een ontspoord mijnkarretje die onder het water door gaat. De moeite waard toch?

Waar vind je Big Thunder Mountain?

Big Thunder Mountain vind je in het Disneyland Park in het gedeelte Frontierland. Dit land – zoals ze dat in Disneyland Paris noemen – heeft een wild westen thema. Niet heel knullig gedaan zoals in de meeste pretparken, met hier en daar een strobaal, hoefijzers en een saloon. Maar een compleet gethematiseerd land met een achtergrondverhaal.

Thunder Mesa is een verlaten mijnstad. Vroeger was het er levendig maar tegenwoordig lijkt het wel een spookstad. Boven op de heuvel zie je het landhuis van de eigenaar van de mijn. Elke keer als zijn dochter op het punt stond om te trouwen verdween haar verloofde. Nu heel wat jaren later wacht haar geest nog altijd op een man. Dit is de verhaallijn van de attractie Phantom Manor.

Een stukje verderop, midden in het meer, staat de berg. Hier rijdt het mijnkarretje op hoge snelheid door scherpe bochten. Om er te komen moet je eerst door de mijnschacht.

De wachtrij

Voor Big Thunder Mountain zijn er twee wachtrijen, een normale en een Fastpass rij. De normale rij bevindt zich halverwege Frontierland. Voor de Fastpassrij moet je een klein stukje verder, richting het station. Soms sluiten mensen in deze rij aan terwijl ze geen Fastpass hebben. Kijk daarom vooraf goed of je de juiste rij hebt. Dat scheelt een hoop frustratie en tijd.

De normale wachtrij is best lang. Je loopt de heuvel op naar het kantoor waar de mijnwerkers zich vroeger omkleedde. Kijk hier eens naar alle attributen, veel daarvan zijn originele items. Aan het eind van de rij loop je naar beneden en is het tijd om in te stappen!

De wildste rit in de wildernis

En dan nu natuurlijk de rit zelf. Big Thunder Mountain is een mijntreinachtbaan. Dat betekent in dit geval dat je niet over de kop gaat maar wel behoorlijk door elkaar geschud wordt. De attractie begint met een snelle duik de mijn in. In het donker schiet je door de grotten om vervolgens bovenaan de berg uit te komen.

Hier maak je enkele rondjes door de berg. Op de hoogste punten heb je ook een mooi uitzicht over het Disneyland Park en zelfs de Walt Disney Studios. Als kleine verrassing schiet het karretje ook nog even door het water en kom je midden in een explosie terecht.

Tenslotte is het tijd om weer terug te keren naar het station. Dit doet het karretje weer op hoge snelheid door de donkere grotten. Je scheert langs vleermuizen en het karretje schudt door de vaart die deze maakt. Dan schiet je uit de grotten terug de bewoonde wereld in. Het karretje rijdt vervolgens rustig het station binnen waar je na een wilde rit door de wildernis weer kunt uitstappen.

Voor wie is Big Thunder Mountain?

De minimumlengte van Big Thunder Mountain is 1,02m. Iedereen die langer is dan dat mag in principe in deze attractie. Mits je in goede gezondheid bent. Dus geen hart-, rug- of nekklachten. De attractie is verboden voor zwangere vrouwen.

Big Thunder Mountain is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking. Er is een transfertijd van 30 seconde als je in een rolstoel zit. Door de enorme hoeveelheid mensen met een beperking die Disneyland Paris bezoekt kan het gebeuren dat je zelfs met een versnelde toegangskaart nog in de rij moet staan. Is dat echt niet mogelijk, dan kan je het beste aan het begin van de dag of aan het eind in deze attractie gaan. De ingang voor mensen met deze pas is te bereiken via de uitgang van de attractie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven