Hoe leuk is Avengers Campus in Disneyland Paris?

Avengers Campus

Avengers Campus is het nieuwste gedeelte van het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. Dit themagebied is gebaseerd op het Marvel universum en heeft onder andere twee nieuwe attracties, meerdere restaurants, winkels en ontmoetingen met superhelden.

Alleen al in dit gedeelte kun je uren zoet zijn. Zelfs als je geen Marvel fan bent! We gingen voor jullie op onderzoek uit of je Avengers Campus echt niet mag missen!

Waar vind je Marvel Avengers Campus?

Om toegang te krijgen tot Avengers Campus heb je een geldig entreeticket nodig voor het Walt Disney Studios Park. Wanneer je een verblijf hebt geboekt met hotel en tickets, zit dit daarbij inbegrepen. Dat geldt ook voor de parkreservering, deze heb je nodig om toegang te krijgen tot de pretparken, maar alleen wanneer je een ticket zonder datum of een jaarpas hebt.

Zodra je het Walt Disney Studios Park binnen gaat loop je door Studio 1 en houdt je daarna links aan. Je ziet dan vanzelf Avengers Campus, naast de Tower of Terror.

Het maakt onderdeel uit van het park dus je kunt er zo lang rondkijken als je wilt. En neem ook zeker in het donker een kijkje, want dan is het extra mooi verlicht.

Wat is er te doen?

Net als andere delen van de Disney pretparken bestaat Avengers Campus uit attracties, restaurants en winkels. De gebouwen passen allemaal bij het thema.

Je bent namelijk op bezoek op een campus waar Marvel superhelden worden getraind. En jij mag daar als bezoeker ook aan deelnemen. Dat doe je bijvoorbeeld in de twee gloednieuwe attracties!

Attracties

In Avengers Campus zijn er twee gloednieuwe attracties: Avengers Assemble: Flight Force en Spider-Man W.E.B. Adventure.

Avengers Assemble: Flight Force

Animatronic van Iron Man in Avengers Assemble Flight Force
Animatronic van Iron Man in Avengers Assemble Flight Force

Avengers Assemble: Flight Force is een achtbaan in het donker met meerdere inversies. Als bezoeker krijg je een speciale missie om Iron Man en Captain Marvel te helpen om raketten die op aarde zijn afgevuurd onschadelijk te maken.

Voor wie eerder in Disneyland Paris is geweest komt de achtbaan je misschien bekend voor. Dit was tot een paar jaar terug namelijk Rock ’n Rollercoaster. De baan is hetzelfde gebleven, alleen de muziek en de omgeving is aangepast.

Ook nieuw is de animatronic van Iron Man in de wachtrij. Deze is echt levensecht en moet je gezien hebben. Ook als je niet in de attractie gaat.

Spider-Man W.E.B. Adventure

Voertuig in Spider-Man W.E.B. Adventure
Voertuig in Spider-Man W.E.B. Adventure

Spider-Man W.E.B. Adventure is een gloednieuw interactief spektakel voor de hele familie. Zelfs de allerkleinsten mogen mee op missie.

Tijdens een bezoek aan het lab ontsnappen er door een foutje van Peter Parker allerlei robotten. Deze zijn in de vorm van spinnen (niet eng gelukkig) en moeten worden gevangen. Als bezoeker neem je plaats in een speciaal voertuig zodat je dezelfde krachten krijgt als Spider-Man.

Nu is het tijd om de spinnen te gaan vangen door spinnenrag te schieten. Er zijn meerdere ruimtes waar je ze moet vangen, dus wees zuinig op je energie. Het is namelijk een behoorlijke work-out!

Marvel superhelden ontmoeten

Voor echte Marvel fans is Avengers Campus de plek om hun favoriete superhelden te ontmoeten. De meeste hebben geen vaste plek of locatie, maar lopen gewoon rond over de campus. Je kunt een praatje met ze maken en op de foto, maar ze nemen niet echt de tijd voor je. Helden die wij hebben gezien zijn onder andere Loki, Black Widow, Iron Man, de Guardians of the Galaxy en Black Panther.

Een andere manier om je favoriete Marvel helden te ontmoeten is in het Hero Training Center.

Hero Training Center

Een aantal van de helden die je kunt ontmoeten in het Hero Training Center in Avengers Campus
Een aantal van de helden die je kunt ontmoeten in het Hero Training Center

Zodra je in het Walt Disney Studios Park komt maak dan een reservering voor het Hero Training Center. Reserveren kan via de Disneyland Paris app.

In dit centrum kun je op de foto met Spider-Man of een andere Marvel superheld. Toen we er waren was dit Captain Marvel.

Uiteindelijk kozen we voor Spider-Man en dat was echt een leuke interactie. Hij neemt de tijd voor je, je maakt meerdere foto’s (kan gewoon met je eigen camera) en je kunt hem alles vragen. Zo vroegen we hem naar de spinnen die hij had laten ontsnappen in Spider-Man W.E.B. Adventure, waar hij niks van wist trouwens…

Het Hero Training Center is iets anders dan het Super Hero Station in Disney Hotel New York – The Art of Marvel waar je ook op de foto kunt met Spider-Man, maar alleen als je ook in dat hotel verblijft.

Heldhaftige Ontmoetingen

Gedurende de dag kun je bij de ingang van Avengers Campus op de foto met Ant Man en/of Wasp. De tijden hiervoor vind je in de Disneyland Paris app.

Winkelen

Een van de leukste souvenirs in Avengers Campus
Een van de leukste souvenirs in Avengers Campus

Bij de uitgang van Spider-Man W.E.B. adventure, vlakbij de Quinjet, zit de Mission Equipment winkel. Hier vind je veel Avengers Campus merchandise waaronder t-shirts, pins, tassen en mokken.

Maar je kunt er ook accessoires kopen waarmee je jouw score in de Spider-Man attractie kunt verbeteren. Door deze accessoires te dragen krijg je speciale krachten en kunt je meer punten verzamelen.

En ten slotte, misschien wel het leukste souvenir, die we ook mee naar huis hebben genomen, is een eigen bestuurbare Spinrobot. Deze is er in het groot of klein en komt met afstandsbediening.

Restaurants

Een van de beste dingen aan Avengers Campus zijn de nieuwe restaurants. Er was namelijk niet veel keus in het Walt Disney Studios Park, maar nu gelukkig wel.

PYM Kitchen

PYM Kitchen is het populairste restaurant en je kunt het beste reserveren als je hier wilt eten. Dat doe je via de Disneyland Paris app. Zorg dat je dat ook zo snel mogelijk doet, want ze gaan heel snel.

In dit restaurant vind je een Amerikaans buffet geïnspireerd op de Ant Man verhalen, waarbij de PYM-deeltjes dingen kunnen vergroten of verkleinen, zoals bijvoorbeeld het eten. Je kunt hier bijvoorbeeld hele kleine frietjes of hamburger eten, of een stukje van een enorme hotdog.

Ook de toetjes en drankjes maken deel uit van het experiment, probeer bijvoorbeeld de blauwe Chardonnay, en zelfs de cast members dragen een labjas.

Het is geen goedkoop restaurant, je betaalt €45 voor volwassenen en €25 voor kinderen. Maar je kunt hier wel Maaltijdvouchers inwisselen als je die hebt geboekt.

Stark Factory

Pizza bij Stark Factory
Pizza bij Stark Factory

Stark Factory is een fastfood restaurant waar je pizza, pasta’s of salade kunt krijgen. Een stukje pizza kost hier €14 en voor een portie pasta ben je €13 kwijt. Salades kosten €8,50 en ze hebben zelfs een Vegan variant.

Het restaurant is niet heel goedkoop, maar vrij normaal voor Disneyland Paris. De pizza die ik heb geprobeerd was met gedroogde ham en smaakte prima. (zie foto hierboven)

Super Diner

Super Diner is een ander fastfood restaurant. Je vindt deze helemaal aan het eind van Avengers Campus, voorbij het Hero Training Center.

Op het menu staan vooral Amerikaanse sandwiches zoals een Reuben met pastrami, kaas en zuurkool. Er is ook een vegan variant van dit broodje. Ze leggen deze even onder de grill om de kaas te smelten waardoor het meer weg heeft van een panini.

De broodjes zijn vrij duur, namelijk €11, en de zitplaatsen beperkt, dus als je trek hebt in een broodje kun je daarom beter naar Earl of Sandwich gaan in Disney Village waar een broodje €9 kost.

WEB Food Truck

Tenslotte zijn er nog twee permanente Food Trucks te vinden in Avengers Campus. De eerste is de WEB Food Truck waar je Aziatische noedelgerechten kunt krijgen. Er zijn drie varianten: met kip, garnalen of tofu. Mijn man die normaal gek is op Aziatisch eten, vond deze gerechten niet lekker en heeft ze dan ook niet opgegeten.

FAN-tastic Food Truck

De andere foodtruck is de FAN-tastic Food Truck waar je hotdogs kunt krijgen. Wij hebben daar de Incredible Hot-Dog geprobeerd. Dit is een hotdog met kaas, bacon en uitjes. Deze smaakte goed, maar het was een behoorlijke hap dus zorg dat je de hotdog met iemand kunt delen.

Wat je niet wilt missen in Avengers Campus

Sta je op het punt om Avengers Campus te bezoeken dan wil je dit zeker niet missen:

  • De highscore krijgen in Spider-Man W.E.B. Adventure
  • De levensechte Tony Stark animatronic in Avengers Assemble Flight Force
  • Een ontmoeting met een Marvel Superheld in het Hero Training Center
  • Je eigen Spinrobot adopteren
  • Een mega-burger met kleine frietjes eten bij PYM Kitchen

Laat een reactie achter

Scroll naar boven