Home Disneyland Paris Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!

Avengers Campus

Avengers Campus is het nieuwste gedeelte van Disneyland Paris. Dit op de Marvel films en stripboeken gebaseerde deel vind je in het Walt Disney Studios Park.

In Avengers Campus maak je als bezoeker zelf deel uit van het Marvel universum. Je bevindt je in een gedeelte dat is gebouwd door Tony Stark (Iron Man) om nieuwe superhelden te kunnen trainen. Als bezoeker word je dan ook aangesproken als rekruut, klaar om te trainen en om een Marvel superheld te worden.

Op deze campus vind je naast twee gloednieuwe attracties ook nog twee restaurants, een trainingscentrum en natuurlijk een mooie grote winkel.

Attracties in Avengers Campus

Spider-Man attractie in Avengers Campus
De spinnen in Spider-Man W.E.B. Adventure

Avengers Campus in Disneyland Paris heeft twee nieuwe attracties:

  • Avengers Assemble: Flight Force
  • Spider-Man W.E.B. Adventure

Spider-Man W.E.B. Adventure is een compleet nieuwe attractie voor het hele gezin. Jong en oud zie je hier met de grootste glimlach uitstappen. Het haalt echt het meest competitieve in je naar boven. En, ik moet heel eerlijk bekennen, dat ik aan meerdere ritjes toch best wat spierpijn over heb gehouden!

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Avengers Assemble: Flight Force

De andere attractie Avengers Assemble: Flight Force is een bestaande attractie die een nieuw thema heeft gekregen. Dat hebben ze zo goed gedaan dat je de vorige attractie nauwelijks nog terugziet. Het allerbeste aan deze attractie is niet de achtbaanrit zelf, maar de levensechte Iron Man animatronic die echt heel soepel beweegt.

Meer over de attracties in Avengers Campus

Restaurants in Avenger Campus

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!

Bij een nieuw gedeelte horen natuurlijk ook nieuwe eetgelegenheden. Avengers Campus heeft twee nieuwe restaurants:

  • Pym Kitchen
  • Stark Factory

Pym Kitchen is een all-you-can-eat buffetrestaurant waarbij je voor een vaste prijs zo vaak kunt opscheppen als je wilt. En dat wil je, want er is zoveel keus! Van de lekkerste warme en koude gerechten tot rijen vol met toetjes!

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Pizza met rauwe ham in Stark Factory

Het andere restaurant in Avengers Campus is Stark Factory. Dit is een counterservice restaurant wat te vergelijken is met een fastfoodrestaurant. Op het menu staan pasta's, pizza's en salades.

We hebben allebei de restaurants geprobeerd, benieuwd naar onze review? Lees dan hier meer over de restaurants in Avengers Campus!

Shows, entertainment en superhelden ontmoeten in Avengers Campus

Loki in Avengers Campus in Disneyland Paris

Tenslotte het entertainment in Avengers Campus. Dat is er genoeg!

Allereerst de superhelden. Deze lopen vrij rond in dit gedeelte. De superhelden die wij onder andere hebben gezien zijn: Loki, Thor, Captain Marvel, Spider-Man, Dr. Strange, Iron Man, Captain America, Black Widow, Black Panther, Ant Man, de Guardians of the Galaxy, en Wasp.

Je kunt met de superhelden op de foto en een praatje met ze maken. Ze spreken Engels dus je kunt ze goed verstaan als je geen Frans spreekt.

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Spider-Man haalt de gekste capriolen uit op het dak

In Avengers Campus worden er gedurende de dag meerdere shows opgevoerd. Kijk, wanneer je in dit gedeelte bent, daarom ook goed naar de daken. Hier bevinden zich namelijk de podiums voor de shows.

Ook treden de Dora Milaje meerdere malen per dag op. Dit zijn de vrouwelijke krijgers uit de Black Panther films die een interactieve show opvoeren waar je zelf deel aan kunt nemen als je dat wilt.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Tenslotte is er een avondshow bij de Quinjet met drones en heel veel vuurwerk!

Meer weten over het entertainment in Avengers Campus? Lees dan hier verder!

Winkelen in Avengers Campus

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!

Natuurlijk kun je ook heel fijn shoppen in Avengers Campus. Naast de Marvel merchandise kun je hier ook speciale Avengers Campus items kopen zoals t-shirts, tassen, mokken en pins.

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!

Hoogtepunt in de winkel zijn de Spider-Bots uit de Spider-Man attractie. Deze kun je besturen met een afstandsbediening en als je er meerdere hebt kunt je ze tegen elkaar laten vechten.

Meer over de merchandise in Avengers Campus

Avengers Campus review

Wij hadden het geluk om door Disneyland Paris uitgenodigd te zijn voor de officiële opening van Avengers Campus. Dit werd gedaan door niemand minder dan Brie Larson, de actrice die Captain Marvel speelt in de films. Samen met Bob Chapek (de hoogste baas van Disney) en Natacha Rafalski (de baas van Disneyland Paris) opende zij Avengers Campus.

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Natacha Rafalski, Bob Chapek en Brie Larson met op de achtergrond de Quinjet

Hierna mochten wij dit nieuwe gedeelte ontdekken. Dat betekent zo vaak in de attracties als je wilt, het eten testen en natuurlijk op de foto met de nieuwe figuren.

Zoals je van ons gewend bent hebben we Avengers Campus bekeken door de ogen van een echte bezoeker zodat je precies weet wat je van dit nieuwe gedeelte kunt verwachten.

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Quinjet

Laten we beginnen met Avengers Campus zelf. Dit gedeelte is ruim opgezet en het thema is tot in de kleinste details uitgewerkt. Hoogtepunt voor Marvel fans is de Quinjet die levensecht lijkt. Dit vliegtuig is het middelpunt van het land.

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Spider-Man W.E.B. Adventure

De attracties zijn ook een welkome aanvulling aan het Walt Disney Studios Park. De Spider-Man attractie zal een grote glimlach op je gezicht toveren en de Flight Force achtbaan is speciaal voor liefhebbers van thrillrides.

Dan het eten en drinken. Stark Factory is een typisch fastfoodrestaurant, maar Pym Kitchen is de ware ster. We hebben hier echt ontzettend lekker gegeten en zouden het dan ook zeker aanraden.

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Pym Kitchen

Tenslotte het entertainment. Het is uniek dat er zoveel figuren vrij rondlopen in het park. Waar je ook kijkt zie je wel weer een Marvel superheld opduiken. Op de daken worden regelmatig shows opgevoerd waarbij de superhelden in gevecht gaan tegen het kwaad.

Avengers Campus in Disneyland Paris: alles wat je wilt weten!
Quinjet Show

En de Quinjet show aan het eind van de avond, met veel vuurwerk en de drones is echt geweldig om te zien. Deze show is heel kort, maar zeker de moeite waard.

Wat vonden wij van Avengers Campus?

Mijn vriend is een Marvel fan en heeft alle films gezien, ik heb er eigenlijk niet zoveel mee, maar ben na het bezoeken van Avengers Campus toch een beetje fan geworden. Ze hebben het echt heel mooi gemaakt, de attracties zijn een welkome toevoeging aan het park en we hebben echt heel lekker gegeten bij Pym Kitchen.

Twijfel je nog om naar Disneyland Paris te gaan dit jaar? Dan zou ik het zeker doen! Vanaf 20 juli 2022 is Avengers Campus geopend! Laat je weten hoe jij het vond?

Klaar om Avengers Campus te ontdekken?

Tip! Beste prijzen voor Disneyland Paris ook tijdens de schoolvakanties!

Incl. Disney Hotel en entreetickets.