Met de auto naar Disneyland Paris

Veel van jullie zijn – als je dit leest – druk met het voorbereiden van een reis naar Disneyland Paris. Maar hoe kom je er? Er zijn een paar opties, de bus bijvoorbeeld of de trein. Je kunt er zelfs naartoe met het vliegtuig. Maar de meesten gaan met de auto naar Disneyland Paris. Dat heeft best een aantal voordelen:

  • Je kunt zoveel bagage meenemen als je wilt
  • Vertrekken wanneer het jou aankomt
  • Geen gedoe met douane
  • Niet eerst naar een treinstation – onhandig als je in een buitenwijk of dorp woont
  • Voor de deur uitstappen

Als je met de auto naar Disneyland Paris gaat zijn er een aantal dingen goed om te weten…Laten we beginnen met de route.

Met de auto naar Disneyland Paris – de route

Waar ligt Disneyland Paris eigenlijk? Als je naar de naam kijkt zou je denken in de stad Parijs maar dat is dus niet het geval. Het is net zoals Rotterdam-The Hague airport, dat op een half uur van de stad Den Haag ligt. Ook Disneyland Paris ligt op zo’n 30 minuten rijden van de Franse stad. Gelukkig ga je er voor de drukte af dus je komt ook niet op de soms chaotische randwegen van de stad.

Het officiële adres van Disneyland Paris is:

Boulevard de Parc,
77700, Serris/Coupvray,
Frankrijk

Voor de Disney Hotels zet je het volgende adres in je navigatie:

Avenue Robert Schuman,
77700 Chessy, Frankrijk

Eigenlijk kom je met beide routes op hetzelfde uit. Disneyland Paris heeft namelijk een eigen afslag als je op de snelweg rijdt. Vanaf hier kan je eigenlijk alle kanten op, naar de Parken, Disney en Partner Hotels en Disney Village. Het staat goed aangegeven, het enige dat je hoeft te doen is de borden (of je navigatie) te volgen.

Met de auto naar Disneyland Paris
Weg naar Disney Village met helemaal achterin het Disneyland Hotel

Zelf doe ik er vanuit het westen van het land zo’n 4,5 uur over om in Disneyland Paris te komen. Dan rijd ik over Antwerpen, Gent, Lille en dan naar luchthaven Charles de Gaulle. Vanaf België staat Parijs al op de borden. Net na de luchthaven Charles de Gaulle in Frankrijk verschijnen ook de Disneyland Paris borden. Dit is hét moment waarop je weet dat je er bijna bent.

Vanuit Limburg rijdt je een iets andere route. Je rijd dan over Luik, Namen en Bergen en je komt dan uiteindelijk op de A1 in Frankrijk uit. Of je rijdt eerst naar het zuiden en gaat dan richting Reims. Je komt dan vanaf de andere kant Disneyland Paris binnen.

Tankstations en eten onderweg

Op zo’n lange reis vind ik het altijd fijn om te weten of je onderweg ook naar het toilet kunt en of je ergens kunt eten of je benen kunt strekken. Dat is op de route naar Disneyland Paris heel goed geregeld. Er zijn veel tankstations waar je langsrijdt, eigenlijk elke 30 tot 50 kilometer kom je er wel eentje tegen.

Er zit ook altijd wel een winkeltje, restaurant of zelfs McDonalds/Burger King bij waar je iets te eten kunt halen. In de buurt van de stad Arras, bij het eerste tankstation na de tolpoorten zit ook een Starbucks als je een beker koffie wilt halen. Ze verkopen er ook allerlei broodjes en andere lekkernijen, maar het is niet goedkoop.

Als je met de auto naar Disneyland Paris gaat kom je tolwegen tegen

Afhankelijk van hoe je rijdt kom je eigenlijk altijd wel op een tolweg. Voor de meesten van jullie zal dit die op de A1 zijn. Wanneer je bij de tolpoorten aankomt trek je eerst een kaartje. Hierna mag je de weg op. Elke afrit heeft een kassa.

Wij gingen bijvoorbeeld er bij een afslag af om even iets te eten. Dan moet je gelijk betalen, ondanks dat je daarna je weg weer vervolgd. Je betaalt dan gelukkig niet extra voor het vervolg van je reis maar gewoon het verschil. Trouwens, dit is alleen als je een échte afslag neemt. Ga je naar een tankstation langs de weg dan hoef je niet meteen te betalen. Dit doe je dan pas aan het eind van de tolweg. De kosten voor tol op de A1 zijn €16,70 per enkele reis. Voor motoren en grotere voertuigen is er een ander tarief.

Kan je de tolwegen omzeilen? Dat kan maar dan ben je aanzienlijk langer onderweg. Volgens mij verstook je dan uiteindelijk zoveel benzine dat je alsnog duurder uit bent dan als je de tolweg had genomen. Daarnaast vind ik de tolweg altijd heel fijn rijden. Over het algemeen is het asfalt goed en er zijn diverse tankstations en nette restaurants. Druk is het er ook vrijwel nooit. Behalve op 1 mei, toen stond er zo’n file voor Parc Asterix dat wij ruim een uur stil hebben gestaan.

Parkeren

Met de auto naar Disneyland Paris - parkeerterrein Sequoia Lodge
Parkeerterrein Sequoia Lodge

Ben je met de auto bij Disneyland Paris aangekomen dan moet je deze natuurlijk nog parken. Bij de Disney en Partner Hotels kan dit gratis op het parkeerterrein voor de deur. Je auto kan je daarna je hele verblijf laten staan, want elk van deze heeft een gratis pendelbus naar de Disney Parken. En er is eigenlijk altijd wel een parkeerplaats te vinden. Zelfs in het hoogseizoen.

Om toegang te krijgen tot de parkeerplaats van de Hotels moet je eerst door de beveiliging. Zij controleren of je geen verboden items bij je hebt. Dit gaat over het algemeen vrij snel. Schrik hier niet van, het is hun werk. Wanneer je vervolgens het Hotel inloopt zal je bagage nogmaals worden gecontroleerd. Alleen zo kan Disneyland Paris het Resort veilig houden voor iedereen. Zelf vind ik dit dan ook geen enkel probleem.

Slaap je in een accommodatie zonder pendelbus, zoals Davy Crockett Ranch of Villages Nature Paris dan zal je moeten parkeren op de parkeerplaats van Disneyland Paris als je naar de Parken wilt. Deze is heel makkelijk te vinden, gewoon een kwestie van de borden volgen. Vervolgens laat je bij de kassa van het parkeerterrein een bewijs zien dat je in één van deze twee accommodaties verblijft en je hebt gratis toegang. Dat geldt trouwens voor elke Disney Hotelgast, mocht je niet willen lopen of met de pendelbus willen.

Heb je een ander hotel of appartement geboekt in de omgeving die niet bij Disneyland Paris is aangesloten dan zal je moeten betalen voor parkeren. Dit kost €30 per keer. Per keer schrijf ik, omdat zodra je van het terrein af gaat je opnieuw een kaartje moet kopen. Verplaats dus alleen je auto als jullie ook daadwerkelijk weggaan. Ga je meerdere dagen dan kan een Disneyland Paris Jaarpas een voordelige optie zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven