6x attracties in het Walt Disney Studios Park die je niet mag missen!

Het Walt Disney Studios Park is het tweede pretpark van Disneyland Paris. Dit park heeft een eigen thema, namelijk films, en daarbij horende attracties.

Op dit moment zijn er minder attracties in het Walt Disney Studios Park dan je misschien gewend bent. Dat komt, omdat het park momenteel uitgebreid wordt. Zo komt er een nieuwe Marvel gedeelte bij, evenals Frozen- en Star Wars-land.

Toch zijn er enkele activiteiten die je in dit park zeker gedaan moet hebben. Zoals deze 6 attracties in het Walt Disney Studios Park!

1. Crush’s Coaster

Crush’s Coaster is de populairste attractie in het Walt Disney Studios Park. Voor deze attractie vindt niemand het erg om minimaal 45 minuten in de rij te staan. Want je zult er zeker voor beloond worden!

In deze achtbaan maak je in het schild van een schildpad een ritje door het donker. Het enige dat je hoort is het water van de EAC. Als je de film Finding Nemo hebt gezien, dit is de tunnel met de belletjes waar Crush naartoe gaat.

En nu ga je deze dus zelf meemaken en dat is hartstikke leuk. Je vliegt alle kanten op, van onder naar boven en van links naar rechts. Het blijft een achtbaan dus sommige mensen zullen het misschien spannend vinden. Maar over het algemeen is iedereen fan van deze attractie in het Walt Disney Studios Park.

Tower of Terror

De Tower of Terror is mijn favoriete attractie in het Walt Disney Studios Park. Hier wordt een spookhuis met een thrillride gecombineerd. Een wilde rit waar je nog lang over na zult praten.

Het verhaal achter deze attractie is dat op 31 oktober 1939 bliksem insloeg in de liftschacht. De mensen die toen in de lift stonden verdwenen naar een andere dimensie. Nu krijg jij als bezoeker de kans om ook de lift te nemen in dit spookgebouw. En dat gaat natuurlijk hartstikke mis!

Er zijn drie ervaringen waaruit je kunt kiezen, waarbij mijn favoriet de linker en middelste liftschachten zijn. De linker is het wildst en de middelste het griezeligst.

Toy Soldiers Parachute Drop

Dit is zo’n ontspannen attractie die stiekem toch een beetje eng is. In Toy Soldiers Parachute Drop neem je plaats op een bank onder een parachute.

De kabels tillen je naar tientallen meters hoogte waar je vervolgens losgelaten wordt. Langzaam zweef je terug naar beneden om het daarna nog een paar keer te doen.

Van onder je parachute heb je een mooi uitzicht over het park en de omgeving. Zeker een aanrader!

Ratatouille: the Adventure

Ratatouille the Adventure is een darkride in het Walt Disney Studios Park. Je zit in een karretje, in de vorm van een tekenfilm rat, die zelfstandig beweegt.

Het karretje beweegt zich door diverse scenes uit de film Ratatouille. En het duurt niet lang voordat je er als bezoeker midden in zit. Vooral de 3D brillen maken het soms levensecht.

Dit is echt een attractie voor de hele familie, ongeacht de leeftijd. Iedereen zal deze attractie kunnen waarderen. Zelfs als je de film niet hebt gezien.

Cars Road Trip

Cars Road Trip is de nieuwste attractie in het Walt Disney Studios Park. In deze attractie word je meegenomen over Route-66 en al snel kom je de favoriete personages tegen uit de Cars films.

Er zit ook een klein beetje actie en spanning in. Maar dit is ook weer een echte familieattractie die iedereen kan waarderen. Daarbij is het een prima attractie om even uit te rusten voordat je weer verder wandelt door het park.

Disney Junior Dream Factory

De laatste attractie in het Walt Disney Studios Park is eigenlijk geen attractie, maar een show. Toch wilde ik deze ook hier benoemen in deze lijst. Het is namelijk een ervaring die je niet mag missen. Zeker als je met jonge kinderen Disneyland Paris bezoekt.

In deze show, die speciaal ontwikkeld is voor het Walt Disney Studios Park, worden dromen gemaakt. Dit wordt gedaan met de hulp van bekende Disneyfiguren waaronder enkele bekenden van Disney Junior.

Er is veel zang, dans en muziek. Een gezellige ervaring die ontzettend professioneel is uitgevoerd. En daardoor absoluut de moeite waard.

Dit waren de 6 attracties in het Walt Disney Studios Park die je niet mag missen. De lijst zal in de toekomst zeker veranderen of worden uitgebreid wanneer de nieuwe delen van het park klaar zijn. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een Marvel gedeelte met een Spider-Man attractie. In deze nieuwe attractie mag je als bezoeker zelf met webben schieten, uit je pols zoals Spider-Man dat ook doet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven